Woonboot Zwolle

Zwolle
Woonboot Zwolle

Voor een ontspannen weekendje weg vol cultuur en historie hoeft u niet meteen het vliegtuig te pakken. Ons eigen land heeft een boel mooie plekken te bieden waarvoor u slechts in de auto of de trein hoeft te stappen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de pittoreske Hanzestad Zwolle? Het huren van een eigen woonboot in Zwolle biedt u flexibiliteit en vrijheid. Bovendien is het 's ochtends wakker worden op het water een ervaring op zich.

Genieten in historisch Zwolle

Met haar middeleeuwse stadscentrum en groene omgeving is een bezoek aan Zwolle meer dan de moeite waard. Een echte blikvanger is het surrealistische gebouw van museum de Fundatie. Op het dak van dit classicistische gebouw prijkt een reusachtig metalen ei. Een groot contrast met de 15e-eeuwse Sassenpoort een paar minuten verderop. De skyline wordt gedomineerd door de Onze-Lieve-Vrouwetoren, die in de volksmond ook wel 'Peperbus' wordt genoemd. Rondom de Grote Markt en het Bethlehemkerkplein vindt u talloze restaurants en cafeetjes voor een goede lunch of een kop koffie met een Zwolse 'blauwvinger'.

Zoals veel Nederlandse steden is Zwolle een echte grachtenstad. In en om het oude stadscentrum vindt men diverse kanalen en andere wateren. Een rondvaart is altijd een mooie manier om de stad vanuit een ander perspectief te zien, maar met warm weer is het ook leuk om op een waterfiets door de Zwolse grachten te trappen. Wie een dagje aan het strand wil doorbrengen kan naar de Wythmenerplas net buiten de stad. Op uw woonboot in Zwolle kunt u vervolgens heerlijk uitrusten.

En dat is nog niet alles. Zwolle is omringd door een prachtig groene omgeving. Wandel langs de IJssel of breng een bezoek aan natuurgebied de Weerribben. Historische steden als Kampen en het kleine maar sfeervolle Hattem liggen op een steenworp afstand. Na een lekkere dag keert u terug naar uw woonboot in Zwolle, waar u kunt genieten van een drankje met uitzicht op de grachten.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Zwolle Novasol Vakantiehuizen in Zwolle TripAdvisor Vakantiehuizen in Zwolle Casamundo Vakantiehuizen in Zwolle DanCenter Vakantiehuizen in Zwolle Inter Chalet Vakantiehuizen in Zwolle dansommer Vakantiehuizen in Zwolle HomeAway Vakantiehuizen in Zwolle Interhome Vakantiehuizen in Zwolle 9flats.com Vakantiehuizen in Zwolle HouseTrip Vakantiehuizen in Zwolle Belvilla Vakantiehuizen in Zwolle Montagne Vacances Vakantiehuizen in Zwolle Only-apartments Vakantiehuizen in Zwolle Migoa Vakantiehuizen in Zwolle

Ontdek andere interessante bestemmingen