Zeeland stedentrip

Zeeland
Zeeland stedentrip

De naam zegt het al: Zeeland is een provincie beheerst door de zee. Haar prachtige steden bieden u heerlijke eetgelegenheden, een kijkje in de rijke koloniale geschiedenis, lessen over de Nederlandse strijd tegen het water, en vele recreatiemogelijkheden. Een stedentrip naar Zeeland is een echte aanrader en biedt veel gevarieerde mogelijkheden voor een geslaagde vakantie.

Een weekendje weg in Zeeland: er even helemaal tussenuit!

Zeeland is getekend door de strijd tegen het water, oorlogen en de overzeese handel ten tijde van de VOC. Tijdens uw stedentrip naar Zeeland leert u hier meer over in talloze musea en bezoekerscentra. Bezichtig bijvoorbeeld de Deltawerken, die de provincie moeten behoeden voor een nieuwe watersnoodramp. Ook het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is een aanrader; waant u zich op een van de 'verdronken landen' en bewonder de bijzondere streekdrachten.

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Vlissingen en het Bunkermuseum Zoutelande in Zoutelande bieden indrukwekkende exposities over de Tweede Wereldoorlog. U vindt bovendien overal sporen van de VOC. Naast de prachtige 17e-eeuwse architectuur van steden als Vlissingen en Middelburg, is deze periode ook goed gedocumenteerd in musea, zoals het Zeeuws Maritiem muZEEum in Vlissingen.

De lange kustlijn biedt daarnaast vele recreatiemogelijkheden. Zeeland heeft de meeste zonuren en schoonste stranden van Nederland. Een verblijf direct aan het strand is daarom zeker aan te raden, zoals bijvoorbeeld in Dishoek waar u zo uw huisje uitwandelt en met uw voeten in het zand staat. Geniet van een luie stranddag, of maak gebruik van de vele watersportmogelijkheden.

Tenslotte heeft een stedentrip naar Zeeland ook op culinair gebied veel te bieden: mosselen, kreeft en vele vissoorten worden overal geserveerd. Geniet ook van beroemde streekproducten, zoals 'bolus' en 'boterbabbelaar'. Zeelands afgelegen karakter als voormalige eilandenarchipel zorgt dat u er echt even helemaal tussenuit bent, terwijl u geniet van een groot culinair en cultureel aanbod.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Zeeland Novasol Vakantiehuizen in Zeeland TripAdvisor Vakantiehuizen in Zeeland Casamundo Vakantiehuizen in Zeeland DanCenter Vakantiehuizen in Zeeland Inter Chalet Vakantiehuizen in Zeeland dansommer Vakantiehuizen in Zeeland HomeAway Vakantiehuizen in Zeeland Interhome Vakantiehuizen in Zeeland 9flats.com Vakantiehuizen in Zeeland HouseTrip Vakantiehuizen in Zeeland Belvilla Vakantiehuizen in Zeeland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Zeeland Only-apartments Vakantiehuizen in Zeeland Migoa Vakantiehuizen in Zeeland

Ontdek andere interessante bestemmingen