Venetie stedentrip

Venetië

Venetie stedentrip: Onze beste aanbevelingen

Appartement ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Marocco, Mestre-Carpenedo, Venetië
vanaf €46
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Appartement ∙ 3 personen ∙ 1 slaapkamer
Venezia Mestre, Venetië, Italië
vanaf €40
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Caravan ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Cannaregio, Venetië, Italië
vanaf €33
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Huis ∙ 2 personen
Castello, Venetië, Italië
vanaf €63
Booking.com
4,4
Zie aanbieding
Huis ∙ 2 personen
Venezia Mestre, Venetië, Italië
vanaf €49
Booking.com
4,3
Zie aanbieding
Appartement ∙ 5 personen ∙ 2 slaapkamers
Venezia Mestre, Venetië, Italië
vanaf €64
Booking.com
4,5
Zie aanbieding
Appartement ∙ 8 personen
Santa Croce, Venetië, Italië
vanaf €66
Hostelworld
4,4
Zie aanbieding
Privé kamer ∙ 3 personen ∙ 1 slaapkamer
Favaro Veneto, Venetië, Italië
vanaf €37
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Bed & Breakfast ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Venezia Mestre, Venetië, Italië
vanaf €48
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Venetie stedentrip

In Venetie kunt u de historische gebouwen en de met goud versierde paleizen zien vanuit een gondel. Een weekendje weg naar Venetie betekent kanalen met stenen bruggetjes, de lagune in de Adriatische Zee en mooie architectuur. Naast kunst en cultuur, kunt u genieten u van de lokale keuken op één van de pleinen tijdens uw stedentrip in Venetie.

Schitterende architectuur en varen in een gondel

Er is veel te doen op cultureel vlak tijdens uw stedentrip in Venetie. De Basiliek van San Marco maakt een blijvende indruk in het zonlicht met de Byzantijnse koepels, mozaïek en het glimmende goud. De kathedraal is de derde kerk op deze plek en dateert uit ongeveer 1060. Ook het interieur is erg indrukwekkend met de vele mozaïeken, marmeren vloeren en het altaar met edelstenen. Er zijn gidsen beschikbaar die u in detail vertellen waar de voorstellingen van de mozaïeken op de muren over gaan.

Het Palazzo Ducale of Dogepaleis aan het San Marcoplein is een imposant gebouw door alle bogen, versieringen en geometrische patronen. De doge was het hoofd van de republiek Venetië die tot de achttiende eeuw bestond. U kunt in het paleis de verschillende vertrekken bezoeken, zoals de gevangeniscellen, de vergaderzalen en de privévertrekken.

Een rondvaart in een gondel is iets wat u echt niet kan missen tijdens uw stedentrip in Venetie. Laat u varen vanaf het San Marco plein of stap in een gondel in de wijk Santa Croce. Hier kunt u ook de gelijknamige basiliek bezoeken of één van de vele kunstmusea die de wijk rijk is.

In Venetie vindt er elk jaar op de derde zondag van juli het Festa del Redentore plaats. Dit feest is onstaan om het einde van de pestepidemie te vieren in de 16e eeuw. Er varen op deze dag extra versierde gondels door de kanalen en 's avonds kan u genieten van een groot vuurwerkspektakel.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Venetië Novasol Vakantiehuizen in Venetië TripAdvisor Vakantiehuizen in Venetië Casamundo Vakantiehuizen in Venetië DanCenter Vakantiehuizen in Venetië Inter Chalet Vakantiehuizen in Venetië dansommer Vakantiehuizen in Venetië HomeAway Vakantiehuizen in Venetië Interhome Vakantiehuizen in Venetië 9flats.com Vakantiehuizen in Venetië HouseTrip Vakantiehuizen in Venetië Belvilla Vakantiehuizen in Venetië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Venetië Only-apartments Vakantiehuizen in Venetië Migoa Vakantiehuizen in Venetië

Ontdek andere interessante bestemmingen