Zeilvakantie Turkije

Turkije

Zeilvakantie in Turkije: de beste bestemmingen

Zeilvakantie Turkije

Ziet u zichzelf al zeilen op de Middellandse Zee, met een heerlijke zonnetje boven uw hoofd? Kies dan voor een zeilvakantie in het schitterende Turkije. De fraaie zuidwestkust van het land met de sfeervolle baaitjes wordt ook wel de Turkse Rivièra genoemd. En dat is niet voor niets: het is hier uiterst prettig vertoeven tijdens de warme dagen en zwoele nachten. Het is al vanaf april mogelijk om op zeilvakantie in Turkije gaan. Het zeilseizoen loopt tot november.

Zeilen in Turkije is een betoverende ervaring

Tijdens uw zeilvakantie in Turkije ervaart u de vriendelijkheid en gastvrijheid van de Turkse bevolking. Combineer dit met de wonderschone omgeving en de sfeervolle vissersplaatsjes, en u begrijpt dat u een heerlijke tijd tegemoet gaat. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in Antalya, de grootste internationale badplaats van Turkije. Naast het zeilen is het leuk om een lange wandeling door de kronkelende straatjes van het historische centrum te maken.

Aan de zuidwestkust van Turkije liggen de verschillende baaien niet ver uit elkaar. Dit geeft u de gelegenheid om een mooie route te varen, zonder dat u meteen grote afstanden hoeft te overbruggen. Dit is ook ideaal voor de iets minder geoefende zeiler. In Turkije komt u veel havens tegen met een zeer natuurlijk uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan de haven van Marmaris. Deze levendige stad beschikt over een boulevard waarvandaan u een fantastisch uitzicht heeft op de helderblauwe zee.

Door de vele mooie gebieden is het niet gemakkelijk om bestemmingen te kiezen voor uw zeilvakantie in Turkije te maken. Een prachtige locatie is de oude haven van Bodrum. Cultuurliefhebbers kijken hun ogen uit bij het even verderop gelegen indrukwekkende Petrusburcht. Na een lange dag op het water zoekt u in de avonduren een van de vele gezellige restaurantjes in Bodrum op. Het is een aanrader om voor een Turkse specialiteit als 'kebab' of 'börek' te kiezen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Turkije Novasol Vakantiehuizen in Turkije TripAdvisor Vakantiehuizen in Turkije Casamundo Vakantiehuizen in Turkije DanCenter Vakantiehuizen in Turkije Inter Chalet Vakantiehuizen in Turkije dansommer Vakantiehuizen in Turkije HomeAway Vakantiehuizen in Turkije Interhome Vakantiehuizen in Turkije 9flats.com Vakantiehuizen in Turkije HouseTrip Vakantiehuizen in Turkije Belvilla Vakantiehuizen in Turkije Montagne Vacances Vakantiehuizen in Turkije Only-apartments Vakantiehuizen in Turkije Migoa Vakantiehuizen in Turkije

Ontdek andere interessante bestemmingen