Hostel in Tilburg

Tilburg
Op elk moment
2 personen

Ontdek Tilburg, een veelzijdige stad in Noord-Brabant

Tilburg was van oorsprong een belangrijke stad voor de textielindustrie, maar tegenwoordig valt er nog van alles te beleven in de 'wolstad' en omgeving. Vanuit een hostel in Tilburg kunt u een bezoek brengen aan het Textielmuseum, genieten van een lokaal biertje bij de brouwerij van La Trappe en het avontuur opzoeken in Safaripark Beekse Bergen.

Wat te doen tijdens uw verblijf in een hostel in Tilburg?

Het veelzijdige Tilburg heeft veel te bieden tijdens een verblijf in de stad. Het volgende mag u zeker niet missen.

  • 1. Textielmuseum Tilburg

    Van oorsprong is Tilburg een bekende textielstad, ook wel de 'wolstad' genoemd. Alles over deze rijke geschiedenis vindt u terug in het Textielmuseum. In dit interactieve museum kunt u zich ook aanmelden voor de vele workshops die er worden gegeven. De Tilburgers van vroeger werden ook wel 'Kruikezeikers' genoemd, omdat zij letterlijk in een kruik moesten plassen. De urine werd verzameld en was perfect voor het wassen van de wol. De term Kruikezeikers wordt nu alleen nog gebruikt tijdens het Tilburgse carnaval.

  • 2. Brouwerij van La Trappe

    Tijdens een enthousiaste rondleiding krijgt u alles te horen over de abdij en brouwerij van La Trappe. U krijgt zelfs uw eerste drankje al aangeboden tijdens de rondleiding. Na de vertoning van een informatieve film kunt u in de kloostertuin genieten van La Trappe-biertjes in combinatie met lokale lekkernijen. De bitterballen zijn een echte aanrader. De brouwerij is in het weekend niet geopend voor bezoekers, dus het is aan te raden om deze doordeweeks te bezoeken tijdens uw verblijf in een hostel in Tilburg.

  • 3. Safaripark Beekse Bergen

    Loop of rijd zelf tussen de wilde dieren en beleef een unieke ervaring in het Safaripark Beekse Bergen. Een van de populairste parken van Nederland zorgt voor een onvergetelijke dag voor u en uw kinderen. Bij de speeltuin zijn er verschillende avontuurlijke waterattracties en u kunt er bijkomen op het strand.

Het weer Tilburg



10°
15°
19°
22°
11°
25°
14°
23°
13°
20°
10°
16°
10°

Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

Gemiddelde huurprijzen per nacht Tilburg

Prijsinformatie Tilburg

Beschikbaarheid van de accommodaties Tilburg

Beschikbaarheid Tilburg

hostel: Andere interessante bestemmingen