Luxe Vakantiehuis op Texel

Texel
Op elk moment
2 personen

Ontdek het levendige Texel

Texel is een avontuurlijk Waddeneiland in het noorden van Nederland. Op het eiland kunt u genieten van verschillende wandeltochten en fietsroutes door de prachtige natuur. Vanuit uw luxe vakantiehuis op Texel kunt u gemakkelijk een van de vele stranden bereiken. In de diverse gezellige dorpen op het eiland heeft u een ruime keuze uit talloze ruime en comfortabele vakantiewoningen.

Wat te doen op Texel in een luxe vakantiehuis

De verschillende plaatsen op Texel hebben elk hun eigen karakter en bezienswaardigheden. Hierdoor kunt u een luxe vakantiehuis uitzoeken op de plek die het beste bij uw wensen aansluit.

 • 1. De Cocksdorp

  Het jongste dorp van Texel bevindt zich in het noorden van het eiland en beschikt over verschillende ruime vakantiewoningen. Overdag kunt u bijvoorbeeld de diverse vogelsoorten in het noordelijk duingebied gaan ontdekken of de bijna 35 meter hoge vuurtoren van Texel bezoeken, terwijl u 's avonds nog even tot rust komt in de sauna bij uw accommodatie.

 • 2. Den Hoorn

  In het sfeervolle loodsdorpje Den Hoorn kunt u na een comfortabele overnachting een bezoek brengen aan het bekende witte kerkje van Den Hoorn. Ten westen van Den Hoorn ligt de Bollekamer, een gebied met mooie wandelroutes door Texels breedste duinen. Na uw wandeling kunt u bijvoorbeeld heerlijk dineren bij een mooi sterrenrestaurant in Den Hoorn.

 • 3. De Koog

  De Koog is een van de oudste dorpen van Texel en beschikt over diverse winkels en goede restaurants. Het dorp is daarnaast een aangename badplaats met een fijn strand. In De Koog bevindt zich ook het interessante natuurmuseum en zeeaquarium Ecomare.

 • 4. Den Burg

  In het gezellige dorp Den Burg kunt u een bezoek brengen aan het kleine museum de Oudheidkamer of het populaire Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora. Ook worden er regelmatig wandelexcursies georganiseerd langs de historische panden in Den Burg. Na de excursie kunt u aangenaam bijkomen in uw comfortabele appartement of genieten van een verfrissende duik in het zwembad.

Het weer op Texel
12°
15°
18°
11°
21°
14°
21°
14°
18°
12°
15°
10°

Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

Luxe vakantiehuis: Andere interessante bestemmingen