Wandelvakantie Schotland

Schotland

Wandelvakantie in Schotland: de beste bestemmingen

  • Highland
  • Orkney-eilanden
  • Hebriden
Wandelvakantie Schotland

Waar denkt u aan wanneer u de woorden ‘wandelvakantie Schotland’ leest? Misschien aan woeste natuur, middeleeuwse kastelen, doedelzakken en kilts? Schotland heeft de reputatie van een land met een flora en fauna om van te dromen. Bovendien hebben de strijdlustige Schotse voorouders een heel spoor aan kastelen en fortificaties achtergelaten. Deze combinatie van geschiedenis, stevige kastelen, een ruig klimaat en een variërend landschap biedt de perfecte setting voor een memorabele wandelvakantie in Schotland.

Een wandelvakantie in Schotland om nooit te vergeten

In het noordwesten van Schotland zitten allerlei pareltjes van Moeder Natuur verstopt. Maak mee hoe de Schotse clans vroeger leefden in Dunvegan Castle op Skye, bezoek de archeologische Viking terreinen op Orkney en kijk vooral je ogen uit in de beeldschone natuur tijdens een wandelvakantie in Schotland. Tussen april en augustus is het vogeleiland Handa de broedplaats voor zeldzame vogelsoorten, waaronder de clowneske Papegaaiduiker.

De Schotse, woeste zee brengt natuurwonderen met zich mee. Voor veel kunstenaars was de eilandengroep de Hebriden een onuitputtelijke inspiratiebron, vanwege de aparte rotsformaties die overal aan de kust opdoken. Gelukkig is er sinds 2017 een kersverse wandeltocht uitgestippeld door deze eilandengroep heen, genaamd The Hebridean Way. De afwisseling met boottochten zorgt voor variatie gedurende de wandeltocht en brengt u op exclusieve plekjes. Ontdek zelf de Keltische ruïnes, mysterieuze grotten van basalt en witte zandstranden op de verschillende eilanden.

Met zo’n divers landschap spreekt het voor zich dat er meerdere wandelroutes zijn die u kunt volgen om de Schotse wildernis volledig te ontdekken. De meest befaamde route is nog altijd de West Highland Way. Deze trektocht gaat dwars door de Western Highlands en neemt u mee naar iconische attracties als Loch Lomond en Glencoe. En heeft u even genoeg van de natuur? Dan zijn er genoeg whisky stokerijen aangesloten bij een whiskyroute!

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Schotland Novasol Vakantiehuizen in Schotland TripAdvisor Vakantiehuizen in Schotland Casamundo Vakantiehuizen in Schotland DanCenter Vakantiehuizen in Schotland Inter Chalet Vakantiehuizen in Schotland dansommer Vakantiehuizen in Schotland HomeAway Vakantiehuizen in Schotland Interhome Vakantiehuizen in Schotland 9flats.com Vakantiehuizen in Schotland HouseTrip Vakantiehuizen in Schotland Belvilla Vakantiehuizen in Schotland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Schotland Only-apartments Vakantiehuizen in Schotland Migoa Vakantiehuizen in Schotland

Ontdek andere interessante bestemmingen