Schotland stedentrip

Schotland

Stedentrip in Schotland: de beste bestemmingen

Schotland stedentrip

Schotland is het land van Loch Ness, doedelzakken en mannen in kilts. Toch heeft Schotland nog veel meer te bieden. Het meest noordelijk gelegen land van het Verenigd Koninkrijk leent zich uitstekend voor een stedentrip. De rijke cultuur, de prachtige kastelen en de wonderschone natuur zijn slechts enkele van de ingrediënten die het land zo geliefd maken. Met een stedentrip in Schotland heeft u de kans om dit alles met uw eigen ogen te bewonderen.

Ontdek het unieke Schotland

Als u voor een weekendje weg in Schotland kiest, is het een aanrader om alles te beleven wat Schotland zo mooi maakt. Dat betekent allereerst dat u beslist een bord haggis moet uitproberen in een sfeervolle pub. Dit ultieme Schotse gerecht wordt idealiter geserveerd met een goed glas whiskey. Wanneer u dit in de mooie stad Edinburgh doet, heeft u daarna de gelegenheid om het prachtige Edinburgh Castle te aanschouwen. Hier kijkt u gegarandeerd uw ogen uit.

Op het gebied van cultuur zult u niets tekortkomen op uw stedentrip in Schotland. In de grootste steden zijn allerlei prachtige gebouwen en interessante musea te bezoeken. Zo staat in Glasgow, de grootste stad van het land, de Kelvingrove Art Gallery and Museum. In dit populairste museum van Schotland hangen schilderijen van de allergrootste kunstenaars die Europa gekend heeft. Een heel belangrijk kenmerk van de Schotse steden is dat het er altijd levendig is. De typische Schotse gezelligheid zal u geen moment gaan vervelen.

Ook in de Hooglanden liggen een aantal mooie steden die zeker het bezoeken waard zijn op uw stedentrip in Schotland. In het bruisende Inverness heeft u de gelegenheid om uitgebreid te winkelen en mooie gebouwen te bezoeken. De verschillende kastelen, forten en steencirkels die u zult tegenkomen zijn werkelijk een lust voor het oog. Als u van wandelen houdt, is het een leuk idee om naar het fraaie Inverness Castle langs de rivier Ness te lopen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Schotland Novasol Vakantiehuizen in Schotland TripAdvisor Vakantiehuizen in Schotland Casamundo Vakantiehuizen in Schotland DanCenter Vakantiehuizen in Schotland Inter Chalet Vakantiehuizen in Schotland dansommer Vakantiehuizen in Schotland HomeAway Vakantiehuizen in Schotland Interhome Vakantiehuizen in Schotland 9flats.com Vakantiehuizen in Schotland HouseTrip Vakantiehuizen in Schotland Belvilla Vakantiehuizen in Schotland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Schotland Only-apartments Vakantiehuizen in Schotland Migoa Vakantiehuizen in Schotland

Ontdek andere interessante bestemmingen