Autovakantie Schotland

Schotland

Autovakantie in Schotland: de beste bestemmingen

Autovakantie Schotland

Een autovakantie in Schotland is een fantastisch idee voor iedereen die gek is op een mooi landschap, bruisende steden en fantastische bezienswaardigheden. Het meest noordelijk gelegen land van het Verenigd Koninkrijk staat vooral bekend om de doedelzak en de heerlijke whiskey. Schotland bestaat ook uit prachtige natuur, zoals imposante bergen en ruige bossen. Rijd met de auto langs statige kastelen en indrukwekkende prehistorische ruïnes. Onderweg strekt u de benen in boeiende steden als Glasgow, Edinburgh en Aberdeen.

Ontdek de voordelen van een autovakantie in Schotland

Een autovakantie in Schotland heeft veel voordelen, maar het ultieme voordeel is toch wel dat u zich niet hoeft te beperken tot een enkel gebied. Het zou zonde zijn om slechts een bepaald gedeelte van Schotland te aanschouwen, terwijl het gehele land een groot openluchtmuseum is. Maak een sprookjesachtige reis door de Schotse Hooglanden en kijk uw ogen uit met de majestueuze bosgebieden en de grillige rotsformaties. Vergeet ook de ruim 790 Schotse eilanden niet op uw tocht door het land.

Op uw rondreis door Schotland ziet u het landschap langzaam veranderen. Hoe meer u richting het noorden rijdt, hoe meer het heuvelachtige landschap plaatsmaakt voor imposante bergen. In het noorden van Schotland bevinden zich een aantal schilderachtige meren. Hier moet u beslist de auto even aan de kant zetten om uw ogen goed de kost te geven aan zoveel schoonheid. Een stevige wandeling door de omgeving maakt uw hoofd helemaal leeg, en zorgt ervoor dat u een echt vakantiegevoel heeft.

In de bijzondere natuur van Schotland kunt u zich even heerlijk afzonderen. Maar het is een aanrader om op uw autovakantie in Schotland ook contact met de mensen te zoeken. De Schotten zijn vriendelijk en gastvrij. Zoek een gezellige pub op in een van de bruisende steden van het land, en bestel het traditionele Schotse gerecht haggis. Om de maaltijd compleet te maken, drinkt u er natuurlijk een goed glas whiskey bij.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Schotland Novasol Vakantiehuizen in Schotland TripAdvisor Vakantiehuizen in Schotland Casamundo Vakantiehuizen in Schotland DanCenter Vakantiehuizen in Schotland Inter Chalet Vakantiehuizen in Schotland dansommer Vakantiehuizen in Schotland HomeAway Vakantiehuizen in Schotland Interhome Vakantiehuizen in Schotland 9flats.com Vakantiehuizen in Schotland HouseTrip Vakantiehuizen in Schotland Belvilla Vakantiehuizen in Schotland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Schotland Only-apartments Vakantiehuizen in Schotland Migoa Vakantiehuizen in Schotland

Ontdek andere interessante bestemmingen