Hostel in Groningen

Groningen
Op elk moment
2 personen

Plan uw trip naar Groningen

Groningen staat bekend als studentenstad. Bijna een kwart van de inwoners is immers student. De stad heeft dan ook een prachtige universiteit en talloze gezellige caf├ęs. Hiernaast zijn er in Groningen nog vele andere unieke bezienswaardigheden. Een verblijf in een hostel in Groningen is een goede uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Wat te doen tijdens een verblijf in een hostel in Groningen

Doordat Groningen relatief klein is, kunt u de stad makkelijk in korte tijd verkennen. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld, maar u kunt de stad ook prima te voet of op de fiets ontdekken.

  • 1. Het Groninger Museum

    Wanneer u met de trein in Groningen aankomt, is het Groninger Museum haast niet te missen. Het museum, dat vlak bij het station ligt, heeft een moderne bouwstijl die wordt gezien als een van de hoogtepunten van het postmodernisme. Het gebouw is al een hoogtepunt op zich, maar de kunst die er vertoond wordt is ook de moeite waard. In het museum vindt u de vaste collectie van het museum en wisselende tentoonstellingen. De focus ligt hierbij op moderne kunst.

  • 2. Stadsschouwburg Groningen

    In Groningen vindt u een breed aanbod aan theatervoorstellingen. Van cabaret tot musicals en van drama tot comedy, alles komt aan bod. Voor veel voorstellingen is het mogelijk om jongeren- of studentenkorting te krijgen.

  • 3. Het stadsstrand

    Groningen ligt niet aan de zee. Om tijdens uw verblijf in een hostel toch een zomers gevoel te krijgen, kunt u naar het stadsstrand uitwijken. U vindt het Stadsstrand Groningen aan het Oosterhamrikkanaal, bij evenementenlocatie DOT. U kunt hier met uw handdoekje aan het water liggen en op een warme dag zelfs een verfrissende duik nemen of even pootje baden.

Het weer in Groningen
13°
17°
19°
10°
23°
13°
22°
12°
19°
10°
14°


Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

hostel: Andere interessante bestemmingen