Praag stedentrip

Praag

Praag stedentrip: Onze beste aanbevelingen

Appartement ∙ 2 personen
Karlín, Praag 8, Praag
vanaf €231
Only-apartments
4,0
Zie aanbieding
Huis ∙ 2 personen
Kyje, Praag 14, Praag
vanaf €46
Booking.com
4,3
Zie aanbieding
Huis ∙ 2 personen
Krč, Praag 4, Praag
vanaf €22
Booking.com
4,3
Zie aanbieding
Appartement ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Praag 5, Praag, Tsjechië
vanaf €21
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Appartement ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Hloubětín, Praag 14, Praag
vanaf €21
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Appartement ∙ 3 personen ∙ 1 slaapkamer
Hlubočepy, Praag 5, Praag
vanaf €22
Airbnb
5,0
Zie aanbieding
Appartement ∙ 5 personen ∙ 2 slaapkamers
Vršovice, Praag 10, Praag
vanaf €33
Airbnb
5,0
Zie aanbieding
Huis ∙ 2 personen
Vinohrady, Praag 2, Praag
vanaf €45
Booking.com
4,0
Zie aanbieding
Appartement ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Střešovice, Praag 6, Praag
vanaf €21
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Praag stedentrip

Talloze reizigers zijn u al voorgegaan bij het maken van een stedentrip naar Praag. Dit is gezien de schoonheid van de stad ook niet verbazingwekkend. Wandel door de historische centrum van de stad die vanaf 1992 in zijn geheel op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. De charme van het centrum is dankzij de combinatie van verschillende stijlen van architectuur ongekend. Een comfortabele vakantiewoning stelt u en uw vrienden of familie in staat de stad goed te verkennen.

Praag ademt historie in al zijn bouwwerken

Liefhebbers van cultuur komen tijdens een week of weekendje weg naar Praag uitstekend tot hun recht. De autoluwe binnenstad zorgt ervoor dat u ongestoord de meeste historische plaatsen bezoekt. Het Oude Stadsplein (Staroměstské námĕstí) vormt het hart van de stad. Hier werd in vroegere tijden veel handel gedreven en er werden zelfs doodvonnissen voltrokken.

Aan het grote plein bevinden zich onder andere het oude raadhuis, enkele paleizen en de Sint-Nicolaaskerk. Bij het plein kunt u goed iets eten of drinken. Wandel tijdens een stedentrip naar Praag zeker eens over de in gotische stijl opgebouwde Karelsbrug (Karlův most). De brug wordt gekenmerkt door vele mooie beelden van heiligen en religieuze taferelen. 's Avonds is de brug prachtig sfeervol verlicht.

Tijdens een stedentrip naar Praag vindt u in de zogenaamde 'Nieuwe Stad' het Nationaal Theater (Národní divadlo). De fraai gedecoreerde zaal is in 1868 gebouwd en sinds 1881 in gebruik als theater. In het centrum van de nieuwe stad bevindt zich het Nationaal Museum (Národní muzeum). Dit belangrijkste museum van Praag heeft een immens grote collectie die u verspreid over verschillende afdelingen aantreft.

Wilt u vele drukke attracties bezoeken, profiteren van gratis entree en kortingen, en de soms lange wachtrijen omzeilen? Koop dan een Prague Card. Deze zijn online te bestellen voor 2, 3 of 4 dagen. Daarnaast kunt u met deze kaart gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Praag Novasol Vakantiehuizen in Praag TripAdvisor Vakantiehuizen in Praag Casamundo Vakantiehuizen in Praag DanCenter Vakantiehuizen in Praag Inter Chalet Vakantiehuizen in Praag dansommer Vakantiehuizen in Praag HomeAway Vakantiehuizen in Praag Interhome Vakantiehuizen in Praag 9flats.com Vakantiehuizen in Praag HouseTrip Vakantiehuizen in Praag Belvilla Vakantiehuizen in Praag Montagne Vacances Vakantiehuizen in Praag Only-apartments Vakantiehuizen in Praag Migoa Vakantiehuizen in Praag

Ontdek andere interessante bestemmingen