Wandelvakantie Portugal

Portugal

Wandelvakantie in Portugal: de beste bestemmingen

Wandelvakantie Portugal

Bij het grote publiek staat Portugal vooral bekend als zonbestemming. Toch is een wandelvakantie in Portugal ook een fantastische optie. Het landschap is zeer veelzijdig en traditioneel gebleven. In de dorpen komt u het echte Portugal tegen en de steden zijn van een uitzonderlijke historische rijkdom. Onderweg geniet u van de heerlijke Portugese keuken en de lokaal geproduceerde wijnen.

Ontdek de veelzijdigheid van Portugal als wandelland

Portugal heeft zeer uiteenlopende regio's. De Algarve is geliefd bij strandgangers en surfers. De spectaculaire kust is echter ook voor een wandelvakantie in Portugal interessant. De zeer landelijke Alentejo regio is bezaaid met slaperige witte dorpjes. U wandelt er door eikenbossen over graanvelden en langs lange zandstranden. Het is net alsof de tijd is stilgestaan in deze rustige streek.

De ervaren wandelaar gaat een uitdaging aan in het oosten van Portugal in de Serra de Estrela. In dit wilde natuurpark komt u de eenzaamheid tegen. De hoogste piek bereikt hier wel 2000 meter. Heldere bergmeren, stenen dorpen en uitgestrekte bossen doen u de routines uit het dagelijkse leven vergeten.

Veraf van het vasteland, midden in de Atlantische oceaan ligt het bloemrijke eiland Madeira. Dit is het paradijs voor wandelaars. U wandelt hier door mysterieuze laurierbossen, op rotsen liggen zeeleeuwen te zonnen en watervallen storten langs groene bergwanden in diepe meren. De temperatuur is het gehele jaar rond 20 graden, perfect voor een wandelvakantie in Portugal.

Portugal heeft een uitgebreid netwerk aan wandelroutes. U kunt ervoor kiezen om in een van de vele nationale parken te wandelen of een bepaalde regio beter te verkennen. Op de rustdagen biedt Portugal genoeg mogelijkheden tot ontspanning of culturele afwisseling. Het levensritme is van de Portugezen zorgt ervoor dat u ook een stapje terug neemt om even gewoon te genieten.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Portugal Wimdu Vakantiehuizen in Portugal Novasol Vakantiehuizen in Portugal TripAdvisor Vakantiehuizen in Portugal Casamundo Vakantiehuizen in Portugal DanCenter Vakantiehuizen in Portugal Inter Chalet Vakantiehuizen in Portugal dansommer Vakantiehuizen in Portugal HomeAway Vakantiehuizen in Portugal Interhome Vakantiehuizen in Portugal 9flats.com Vakantiehuizen in Portugal HouseTrip Vakantiehuizen in Portugal Belvilla Vakantiehuizen in Portugal Montagne Vacances Vakantiehuizen in Portugal Only-apartments Vakantiehuizen in Portugal Migoa Vakantiehuizen in Portugal

Ontdek andere interessante bestemmingen