Strandvakantie Portugal

Portugal

Strandvakantie in Portugal: de beste bestemmingen

Strandvakantie Portugal

Tijdens een bezoek aan Portugal kunnen slechts weinig mensen de verleiding weerstaan een aantal dagen aan de kust door te brengen. Het Portugese zomerklimaat nodigt uit tot een frisse duik, en bovendien kent het land stranden waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Het zal u dan ook niet verbazen dat velen voor een strandvakantie naar Portugal kiezen.

Beleef een prachtige strandvakantie in Portugal

Veel vluchten naar Portugal vliegen op Lissabon, en voor een mooie strandvakantie hoeft u niet ver van de Portugese hoofdstad te gaan. Zo ligt het schitterende strand van Cascais op nog geen drie kwartier rijden vanaf Lissabon, en is een strandvakantie in Portugal dus prima te combineren met een stedentrip. Wie wat meer tijd heeft kan verder het westelijkste puntje van Europa bezoeken in Cabo da Roca, of wandelen in de groene omgeving.

De bekendste stranden van Portugal liggen echter aan de zuidkust. De badplaatsen van de Algarve zijn al sinds jaar en dag in trek bij zonaanbidders. Aan het Praia da Rocha kunt u genieten van intens rode kliffen, die het best te bewonderen zijn vanaf het water tijdens een boottocht. U kunt ook kiezen voor een wandeling langs de rand van de rotswand, van waar af u een weids uitzicht over de blauwe zee heeft. De sportievelingen kunnen er daarnaast leren surfen.

Meer naar het oosten wordt de kust van de Algarve vlakker, maar zijn de stranden zeker even mooi. In Cabanas kunt u bijvoorbeeld genieten van het zeezicht vanaf de levendige boulevard, of een dagje strand afwisselen met een bezoek aan het naburige natuurpark Ria Formosa. Wanneer u wel in bent voor een feestje, mag u een bezoek aan de bars en clubs van het hippe Albufeira niet overslaan. Er zijn redenen te over om uw strandvakantie dit jaar eens in Portugal door te brengen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Portugal Novasol Vakantiehuizen in Portugal TripAdvisor Vakantiehuizen in Portugal Casamundo Vakantiehuizen in Portugal DanCenter Vakantiehuizen in Portugal Inter Chalet Vakantiehuizen in Portugal dansommer Vakantiehuizen in Portugal HomeAway Vakantiehuizen in Portugal Interhome Vakantiehuizen in Portugal 9flats.com Vakantiehuizen in Portugal HouseTrip Vakantiehuizen in Portugal Belvilla Vakantiehuizen in Portugal Montagne Vacances Vakantiehuizen in Portugal Only-apartments Vakantiehuizen in Portugal Migoa Vakantiehuizen in Portugal

Ontdek andere interessante bestemmingen