Hostels in Porto - HomeToGo base64Hash Hostels in Porto - HomeToGo

Hostels in Porto

Porto
Om het even wanneer
Gasten
Porto
Om het even wanneer
Gasten

Populaire filters om de perfecte huurwoning te vinden in Porto

2 volwassenen
1 slaapkamer
4 volwassenen
Zwembaden
Huisdieren toegestaan
Huis
2 slaapkamers

Cultuurrijk Porto is bijzonder in elk seizoen

Porto is de tweede stad van Portugal en een opkomende bestemming voor reizigers. De heuvelachtige stad aan de kustlijn is dankzij aangename wintertemperaturen gedurende het hele jaar een aantrekkelijke bestemming. Het centrum van de stad is rijk aan prachtige kathedralen, musea en beeldentuinen. Bovendien liggen de prijzen hier lager dan in andere, meer populaire steden.
Ontdek Porto vanuit een hostel

Ontdek Porto vanuit een hostel

De havenstad heeft weinig inwoners, maar doet desondanks groots aan. Er zijn tal van opties voor hostels vlak bij de rivieroever of meer westelijk richting de kustlijn. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van uw hostel in Porto. Bovendien kunt u per bus eenvoudig nabijgelegen natuurgebieden bereiken, bijvoorbeeld voor een wijnproeverij.

 • 1. De kathedralen van Porto

  De Sint-Franciscuskerk stamt uit de vijftiende eeuw. Hoewel de architectuur aan de buitenkant sober is, is de kerk van binnen rijkelijk uitgedost met houtsnijwerk en bladgoud. De Karmelietenkerk stamt uit een latere periode en valt op door het fraaie tegelwerk. De binnenkant is minder extravagant dan die van de Sint-Franciscuskerk.

 • 2. Jardim da Cordoaria

  Porto heeft een aantal bijzondere parken, zoals de Tuin van Cordoaria: een lommerrijk park vol sculpturen, omringd door oude gebouwen. Vlak bij de tuin staat de Torre dos Clérigos, een gebouw dat u kunt herkennen vanaf verschillende plekken in de stad.

 • 3. Dourovallei

  Op een steenworp afstand van Porto ligt de Dourovallei. Deze streek is UNESCO-erfgoed en staat bekend om de wijnproductie. Dit heuvelgebied is prachtig voor wandelingen, met als aperitief een glas wijn bij een van de lokale wijnboeren.

Centrale en voordelige hostels in Porto

Centrale en voordelige hostels in Porto

Porto's oude centrum is redelijk klein, terwijl nieuwere wijken tot ver daarbuiten strekken. Geliefde plekken liggen langs de oever van de Dourorivier, maar ook de kustlijn en noordelijker gelegen stadsdelen hebben ieder hun unieke charme. Het centrum heeft goede en goedkope hostelopties. Hoe romantisch is het om vanuit uw hostel een avondwandeling door de parken te maken?

 • 1. Ribeira

  Ribeira is Porto's oudste wijk. Porto staat bekend om zijn kleurrijke huizen, vaak gedecoreerd met typerend tegelwerk. U waant zich hier in andere tijden. Vanaf Praça da Ribeira, het plein aan de Dourorivier, heeft u mooi uitzicht op langsvarende boten. Loop verder langs de rivieroever om de oude stadspoorten te bezichtigen.

 • 2. Fort van São Francisco do Queijo

  Aan de westkust van de stad vind u het Fort van São Francisco do Queijo. Het rotsachtige Queijo heeft een rijke geschiedenis. Het fort zelf stamt hoogstwaarschijnlijk uit de vijftiende eeuw. Vanuit hier bereikt u gemakkelijk een aantal stranden zuidelijk van het fort.

 • 3. Serralves

  De Serralves Foundation huisvest een art deco-gebouw, een tuin en een hedendaagse kunstmuseum. De tuin is zeer imposant, met trappen die via fonteinen naar een villa in art deco-stijl leiden. Het museum heeft een grote collectie hedendaagse schilderkunst.

Het weer in Porto

max.
Min.
13°
12 dagen 12
max.
Min.
14°
10 dagen 10
max.
Min.
15°
12 dagen 12
max.
Min.
18°
10°
14 dagen 14
max.
Min.
21°
13°
10 dagen 10
max.
Min.
23°
15°
7 dagen 7
max.
Min.
26°
17°
3 dagen 3
max.
Min.
27°
17°
5 dagen 5
max.
Min.
25°
16°
4 dagen 4
max.
Min.
21°
13°
11 dagen 11
max.
Min.
16°
10°
14 dagen 14
max.
Min.
14°
12 dagen 12
Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

Beste vakantie-ideeën in Porto

Meer info

Ontdek meer vakantie-ideeën

Meer info
image-tag