Oostenrijk zomervakantie

Oostenrijk

Zomervakantie in Oostenrijk: de beste bestemmingen

Oostenrijk zomervakantie

Als u denkt aan de zomervakantie, dan is een zonvakantie in Oostenrijk misschien niet het eerste wat in u opkomt. Maar wat is dit een prachtig en veelzijdig land om in de zomer naartoe te gaan! De bergen zijn in de winter weliswaar bedekt onder een dikke laag sneeuw, maar in de zomer is het overal groen en bloeien de bloemen weelderig op de glooiende hellingen. U kunt er heerlijk wandelen en ook op cultureel gebied komt u niets tekort.

De perfecte zomer in Oostenrijk

Oostenrijk beschikt over een groot aantal schitterende meren, waar u heerlijk kunt zwemmen, duiken of waterskiën. Om de meren heen zijn vaak pittoreske dorpjes te vinden, waar u goed kunt verblijven. Een voorbeeld hiervan is het sfeervolle Pertisau bij Achensee. Daarnaast kunt u ook zelf op zoek naar kleine, rustige bergmeertjes.

Een zonvakantie in Oostenrijk leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen. Zo kunt u bijvoorbeeld in Hirschegg, gelegen in het Kleinwalsertal, een begeleide wandeltocht maken die afgestemd is op uw leeftijd en niveau. Onderweg komt u ongetwijfeld een aantal typische, Oostenrijkse koeien tegen die u nieuwsgierig nakijken, terwijl u geniet van het prachtige landschap.

Wat is er leuker dan tijdens een zomervakantie in Oostenrijk van een berg roetsjen Dat kan op een zomerrodelbaan, waarbij u eerst met een stoeltjeslift naar boven gaat om vervolgens in vliegende vaart weer naar beneden te suizen. Echte avonturiers kunnen zich hier helemaal uitleven!

Voor de cultuurliefhebber zijn Wenen en Salzburg in de zomer ook een echte aanrader. In Wenen kunt u de stad tijdens een rondvaart over de Donau vanaf het water te bekijken, terwijl de zon de stad in prachtig daglicht plaatst. In Salzburg is de Sound of Music wandeling zeker de moeite waard. Sluit de dag af met een lekkere 'wienerschnitzel', een typisch Oostenrijkse 'knödel' of 'kaiserschmarrn'. Een zonvakantie in Oostenrijk is al met al een belevenis voor het gehele gezin!

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Oostenrijk Novasol Vakantiehuizen in Oostenrijk TripAdvisor Vakantiehuizen in Oostenrijk Casamundo Vakantiehuizen in Oostenrijk DanCenter Vakantiehuizen in Oostenrijk Inter Chalet Vakantiehuizen in Oostenrijk dansommer Vakantiehuizen in Oostenrijk HomeAway Vakantiehuizen in Oostenrijk Interhome Vakantiehuizen in Oostenrijk 9flats.com Vakantiehuizen in Oostenrijk HouseTrip Vakantiehuizen in Oostenrijk Belvilla Vakantiehuizen in Oostenrijk Montagne Vacances Vakantiehuizen in Oostenrijk Only-apartments Vakantiehuizen in Oostenrijk Migoa Vakantiehuizen in Oostenrijk

Ontdek andere interessante bestemmingen