Wandelvakantie Oostenrijk

Oostenrijk

Wandelvakantie in Oostenrijk: de beste bestemmingen

Wandelvakantie Oostenrijk

Met duizenden kilometers aan wandelpaden is Oostenrijk een wandelland bij uitstek. De door het land lopende wandelroutes, voor zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars, gaan over bergtoppen en gletsjers, door dalen en almen en langs rivieren en bergbeken. Wat voor type wandelaar u ook bent, de mogelijkheden voor een wandelvakantie Oostenrijk zijn bijna onbeperkt.

Ontspan in de zuivere berglucht van Oostenrijk

Een wandelvakantie Oostenrijk heeft in elk seizoen zijn eigen charme. Wilt u in alle rust wandelen en genieten van de natuur? Kies dan voor de lente of de herfst. Het is dan minder druk dan in de zomer en winter. Geniet in de lente van de ontwakende natuur en in de herfst van de verkleurende bossen.

‘s Zomers geniet u op uw wandelroute natuurlijk wel van het beste weer. De winter is in Oostenrijk niet langer enkel het domein van skiër en langlaufer. Bijna elke regio in Oostenrijk heeft ook een breed scala aan winterwandelroutes beschikbaar. Een wandeling door dit winterwonderlandschap is een onvergetelijke ervaring.

Ervaar de imposante bergwereld ten volle door de wandelschoenen aan te doen en er lekker opuit te trekken. Overnacht hoog in de Oostenrijkse Alpen tussen de steenbokken en gemzen. De ervaren bergwandelaar kan zijn hart ophalen in het Stubaital waar de Höhenweg van berghut naar berghut voert.

Bij wandelingen in de bergen moet u natuurlijk wel de weersverwachtingen goed in de gaten houden omdat het weer soms plots om kan slaan. Ook is het verstandig om een goede kaart aan te schaffen en zoveel mogelijk op de gemarkeerde paden te blijven.

Wilt u ontspannen wandelen zonder veel te klimmen? Misschien is het Grossarltal dan wel uw plek voor een wandelvakantie Oostenrijk. Dankzij de talloze alpenweiden wordt het ook wel het ‘dal der almen’ genoemd. Op de vaak wat lichtere themawandelingen zoals de Wassererlebnisweg-Doserwasserfall in het Lechtal kunt u door de fascinerende bergwereld wandelen en onderweg nog wat opsteken ook.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Oostenrijk Novasol Vakantiehuizen in Oostenrijk TripAdvisor Vakantiehuizen in Oostenrijk Casamundo Vakantiehuizen in Oostenrijk DanCenter Vakantiehuizen in Oostenrijk Inter Chalet Vakantiehuizen in Oostenrijk dansommer Vakantiehuizen in Oostenrijk HomeAway Vakantiehuizen in Oostenrijk Interhome Vakantiehuizen in Oostenrijk 9flats.com Vakantiehuizen in Oostenrijk HouseTrip Vakantiehuizen in Oostenrijk Belvilla Vakantiehuizen in Oostenrijk Montagne Vacances Vakantiehuizen in Oostenrijk Only-apartments Vakantiehuizen in Oostenrijk Migoa Vakantiehuizen in Oostenrijk

Ontdek andere interessante bestemmingen