Visvakantie Oostenrijk

Oostenrijk

Visvakantie in Oostenrijk: de beste bestemmingen

Visvakantie Oostenrijk

Oostenrijk staat bij het grote publiek bekend als een wintersportland. Wat veel mensen niet weten, is dat het land ook uitermate geschikt is om te gaan vissen. Op visvakantie gaan in Oostenrijk is zelfs een enorme aanrader. Dit heeft onder meer te maken met het water, dat doorgaans uitermate geschikt is om te vissen. De prachtige heldere meren en kabbelende bergriviertjes zitten vol met riddervissen en rivierforellen. Van een visvakantie in Oostenrijk zult u zeker geen spijt krijgen.

Kom tot rust in de Oostenrijkse natuur

Oostenrijk beschikt over prachtige ongerepte natuur. Terwijl u een mooi plekje heeft uitgezocht aan de rand van een fraai meer, heeft u alle tijd om uw ogen goed de kost te geven. Genietend van de mooie omgeving komt u gegarandeerd helemaal tot rust. De snoekbaars en meerforel treft u voornamelijk aan in de bergmeren, terwijl in de bergstroompjes de beekforel, regenboogforel en vlagzalm huizen. Vergeet niet om uw visvergunning, 'Fischerkarte' of 'Fischerbuchel', aan te vragen bij het stadhuis.

Een visvakantie in Oostenrijk staat garant voor een bijzondere combinatie van natuur en cultuur. Dat er in de rustige gebieden genoeg mogelijkheden zijn om te vissen, spreekt voor zich, maar ook in steden als Salzburg en Wenen kunt u uw hengel uitslaan. U kunt er zelfs voor kiezen om midden in het centrum van Wenen te gaan vissen in de rivier de Donau. Als afwisseling neemt u dan een kijkje bij de verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal Stephansdom.

Voor de actievere visser is het een leuk idee om te gaan vliegvissen. Deze manier van vissen is populair in Oostenrijk. Tijdens het vliegvissen staat u in het water en probeert u de lijn op een specifieke manier met een aantal stadia te werpen. Dit is moeilijker en intensiever dan normaal vissen, maar de voldoening is dan ook extra groot wanneer u erin slaagt iets moois te vangen. Een visvakantie in Oostenrijk heeft voor iedereen genoeg te bieden.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Oostenrijk Novasol Vakantiehuizen in Oostenrijk TripAdvisor Vakantiehuizen in Oostenrijk Casamundo Vakantiehuizen in Oostenrijk DanCenter Vakantiehuizen in Oostenrijk Inter Chalet Vakantiehuizen in Oostenrijk dansommer Vakantiehuizen in Oostenrijk HomeAway Vakantiehuizen in Oostenrijk Interhome Vakantiehuizen in Oostenrijk 9flats.com Vakantiehuizen in Oostenrijk HouseTrip Vakantiehuizen in Oostenrijk Belvilla Vakantiehuizen in Oostenrijk Montagne Vacances Vakantiehuizen in Oostenrijk Only-apartments Vakantiehuizen in Oostenrijk Migoa Vakantiehuizen in Oostenrijk

Ontdek andere interessante bestemmingen