Fietsvakantie Oostenrijk

Oostenrijk

Fietsvakantie in Oostenrijk: de beste bestemmingen

  • Rohrbach in Oberösterreich
  • Oberhofen im Inntal
  • Salzkammergut
Fietsvakantie Oostenrijk

Voor een sportieve en adembenemende prachtige reis, is een fietsvakantie in Oostenrijk een absolute aanrader. Misschien denkt u bij Oostenrijk aan bergen waar alleen professionals overheen fietsen. Dit is niet helemaal het geval. Natuurlijk zijn er genoeg bergachtige gebieden die zeer uitdagend zijn, maar Oostenrijk herbergt ook vlakke routes langs prachtige meren en mooie wijnstreken. Het fraaie land, gelegen in Centraal-Europa, heeft voor iedereen aantrekkelijke fietsroutes te bieden.

Ontdek het wonderschone Oostenrijk met de fiets

Op uw fiets rijdt u langs glinsterende meren met uitzicht op imposante bergtoppen. Het oogstrelende Oostenrijkse landschap zult u geen moment vervelen. Onderweg komt u schilderachtige plaatsjes tegen, zoals het charmante dorpje Rohrbach. Een andere uiterst geschikte locatie voor uw fietsvakantie in Oostenrijk is Salzkammergut. Dit is een fraai gebied ten oosten van Salzburg, dat erg geliefd is onder vakantiegangers. U kunt genieten van de rust en de natuur, of eens de bijzondere zoutkamers bekijken.

U kunt uw ogen goed de kost geven tijdens uw fietsvakantie in Oostenrijk. Het is een uitstekend idee om af en toe even te stoppen om de rijke Oostenrijkse cultuur te ontdekken. Het land heeft veel historische paleizen en kastelen die de moeite van het bekijken waard zijn. Na afloop van de fietstocht bent u moe maar ook voldaan. Sluit uw dag af met de beroemde Wiener Schnitzel, een Oostenrijkse specialiteit, en een goed glas wijn.

Voor de echte snelheidsduivels is een motorvakantie in Oostenrijk een aanrader. Het is een leuk idee om de Oostenrijkse bergen op te zoeken met de motor. De bergpassen zijn erg afwisselend qua vorm, maar ze bestaan bijna altijd uit veel bochten. Het rijden over deze bochtige wegen tussen de indrukwekkende rotswanden geeft u een uniek gevoel van vrijheid. Een motorvakantie is mogelijk op meerdere locaties, zoals in Tauer, het hart van de Oostenrijkse Alpen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Oostenrijk Novasol Vakantiehuizen in Oostenrijk TripAdvisor Vakantiehuizen in Oostenrijk Casamundo Vakantiehuizen in Oostenrijk DanCenter Vakantiehuizen in Oostenrijk Inter Chalet Vakantiehuizen in Oostenrijk dansommer Vakantiehuizen in Oostenrijk HomeAway Vakantiehuizen in Oostenrijk Interhome Vakantiehuizen in Oostenrijk 9flats.com Vakantiehuizen in Oostenrijk HouseTrip Vakantiehuizen in Oostenrijk Belvilla Vakantiehuizen in Oostenrijk Montagne Vacances Vakantiehuizen in Oostenrijk Only-apartments Vakantiehuizen in Oostenrijk Migoa Vakantiehuizen in Oostenrijk

Ontdek andere interessante bestemmingen