Autovakantie Oostenrijk

Oostenrijk

Autovakantie in Oostenrijk: de beste bestemmingen

Autovakantie Oostenrijk

Een autovakantie in Oostenrijk is ideaal voor mensen die op vakantie graag hun eigen gang gaan en zelf in alle vrijheid hun dagen in willen vullen. Oostenrijk heeft veel te bieden. U komt tijdens uw rit door Oostenrijk langs adembenemend mooie bergen, meren, beken en rivieren. Daarnaast kunt u gemakkelijk even een tussenstop maken in bijvoorbeeld de hoofdstad Wenen om daar een van de talloze musea te bezoeken.

Reizen met de auto heeft veel voordelen

Tijdens uw autovakantie in Oostenrijk reist u in uw eigen tempo, rust wanneer u wilt en bepaalt zelf wanneer u op uw vakantiebestemming wilt aankomen. Afhankelijk van de bestemming in Oostenrijk reist u vanuit Nederland ongeveer 700 tot 900 km. De autowegen richting Oostenrijk staan als goed en degelijk bekend en leiden u snel en trefzeker naar uw vakantieadres. Langs de snelwegen vindt u tijdens de reis genoeg rustplaatsen waar tevens iets gegeten en gedronken kan worden.

Het land leent zich uitstekend voor zowel een korte als langere vakantie. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kunt u in de Alpen mooie wandelingen maken, zoals in de omgeving van Zell am Ziller in het Zillertal, waar u ook de latten onder kunt binden, of in St. Gallenkirch, in de buurt van de Zwitserse grens.

U kunt op elk niveau schitterend wandelen. Tijdens uw autovakantie in Oostenrijk kunt u op veel plaatsen tot op grote hoogte met de auto komen. Via de plaatselijke VVV kunt u bovendien meestal een kaart kopen, waarmee u vanaf dorpen in de buurt diverse liften kunt gebruiken.

Een autovakantie in Oostenrijk is een prachtige belevenis. Let u erop dat een vignet op de autowegen verplicht is. Ook veiligheidshesjes moeten in de auto aanwezig zijn en bij winters weer zijn van 1 november tot 15 april winterbanden verplicht. Op smalle bergwegen heeft bovendien opgaand verkeer voorrang op verkeer dat naar beneden rijdt.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Oostenrijk Novasol Vakantiehuizen in Oostenrijk TripAdvisor Vakantiehuizen in Oostenrijk Casamundo Vakantiehuizen in Oostenrijk DanCenter Vakantiehuizen in Oostenrijk Inter Chalet Vakantiehuizen in Oostenrijk dansommer Vakantiehuizen in Oostenrijk HomeAway Vakantiehuizen in Oostenrijk Interhome Vakantiehuizen in Oostenrijk 9flats.com Vakantiehuizen in Oostenrijk HouseTrip Vakantiehuizen in Oostenrijk Belvilla Vakantiehuizen in Oostenrijk Montagne Vacances Vakantiehuizen in Oostenrijk Only-apartments Vakantiehuizen in Oostenrijk Migoa Vakantiehuizen in Oostenrijk

Ontdek andere interessante bestemmingen