Wandelvakantie Noorwegen

Noorwegen

Wandelvakantie in Noorwegen: de beste bestemmingen

Wandelvakantie Noorwegen

Wist u dat de Vikings in Noorwegen vroeger kilometers ver liepen om het land te ontdekken? Ze hadden paarden die hun spullen in wagens voorttrokken, maar zelf liepen zij het liefst. Tegenwoordig is dit nog steeds de beste manier om het prachtige landschap van Noorwegen te ontdekken: te voet. Daarom is een wandelvakantie in Noorwegen de ideale manier om even te ontsnappen en op te gaan in de natuur.

Wandelvakantie Noorwegen

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuur met fjorden en bergen. Ook al zijn er vele verschillende manieren om deze te ervaren, de Noren zelf zweren bij het wandelen door de bergen om de echte connectie met de natuur te voelen.

Beeld het u eens in hoe u langs de rand van het Sognefjord loopt en 1300 meter beneden u naar de zee kunt kijken. Of hoe u als een echte Viking door de bossen van hut tot hut kunt trekken in Fjell & Fjord. Om nog maar niet te beginnen over de fantastische rotsenformaties op de Lofoten, waar u tijdens uw wandeling kennis kunt maken met de lokale cultuur als u door de karakteristieke vissersdorpjes struint.

Echter, het fijne aan een wandelvakantie in Noorwegen is dat u niet per se naar een van de bekendere plaatsen hoeft te trekken: het is eigenlijk overal even mooi. Zelfs in de hoofdstad Oslo kunt u een aantal indrukwekkende wandelingen maken. Zo heeft u zowel de natuur als de stad bij de hand!

Noorwegen is een groot land met veel dingen om te ontdekken. Door de goede treinverbindingen kunt u zich makkelijk en vrij door het land bewegen. Onderweg zijn er veel kleine hutjes of hytter, zoals de Noren zeggen, waar u kunt verblijven, maar er zijn ook luxere en grotere vakantiehuizen te vinden. Zo stelt u zelf uw eigen vakantie helemaal naar wens samen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Noorwegen Wimdu Vakantiehuizen in Noorwegen Novasol Vakantiehuizen in Noorwegen TripAdvisor Vakantiehuizen in Noorwegen Casamundo Vakantiehuizen in Noorwegen DanCenter Vakantiehuizen in Noorwegen Inter Chalet Vakantiehuizen in Noorwegen dansommer Vakantiehuizen in Noorwegen HomeAway Vakantiehuizen in Noorwegen Interhome Vakantiehuizen in Noorwegen 9flats.com Vakantiehuizen in Noorwegen HouseTrip Vakantiehuizen in Noorwegen Belvilla Vakantiehuizen in Noorwegen Montagne Vacances Vakantiehuizen in Noorwegen Only-apartments Vakantiehuizen in Noorwegen Migoa Vakantiehuizen in Noorwegen

Ontdek andere interessante bestemmingen