Visvakantie Noorwegen

Noorwegen

Visvakantie in Noorwegen: de beste bestemmingen

Visvakantie Noorwegen

Voor vissers is Noorwegen een waar paradijs. De fjorden, meren en rivieren en de goede visstand van onder andere kabeljauw, zalm, koolvis en snoek, maken het een visland bij uitstek. Zoek de ontspanning en het avontuur in het prachtige landschap. Of u nu wilt vliegvissen in een rivier of liever de zee op gaat in een boot, in Noorwegen is het mogelijk. Vanuit een comfortabele vakantiewoning kunt u in alle gemak uw vistochten voorbereiden.

Vele uitstekende visstekken voor een visvakantie in Noorwegen

Het zuiden van Noorwegen is relatief het dichtstbevolkt met steden als Oslo, Stavanger en Bergen. Toch is er natuurpracht in overvloed en zijn er vele geschikte stekken om te vissen, wandelen of te zeilen. In de bergen zijn vele beken en bergmeren te vinden met hierin onder meer beek- en regenboogforel. Dit zijn bij uitstek mooie locaties om een hengel uit te werpen.

De Sognefjord en Hardangerfjord zijn in het zuiden uitstekende fjorden om vanaf de kant of vanuit een boot te bevissen tijdens een visvakantie in Noorwegen. Het ijskoude en heldere water zorgt voor een bijzonder gevarieerde vangst. In het noorden in de gemeente Bodø vindt u onder andere de Saltfjord. Dit fjord gaat tientallen kilometers landinwaarts en is hiermee een uitstekende bestemming voor een visvakantie in Noorwegen.

De eilandengroep de Lofoten is misschien wel het mooiste deel van Noorwegen. In een schitterende ongerepte omgeving vist u hier op een verscheidenheid aan vissen. Van kabeljauw en heilbot tot koolvis en schar, u haalt ze hier uit de zee. Verder naar het noorden van Noorwegen treft u de stad Tromsø aan. Deze uitgestrekte stad die gelegen is op meerdere eilanden wordt door zijn uitstraling vanaf de 19e eeuw het Parijs van het Noorden genoemd. Huur hier een boot en vang joekels van kabeljauwen en heilbotten.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Noorwegen Novasol Vakantiehuizen in Noorwegen TripAdvisor Vakantiehuizen in Noorwegen Casamundo Vakantiehuizen in Noorwegen DanCenter Vakantiehuizen in Noorwegen Inter Chalet Vakantiehuizen in Noorwegen dansommer Vakantiehuizen in Noorwegen HomeAway Vakantiehuizen in Noorwegen Interhome Vakantiehuizen in Noorwegen 9flats.com Vakantiehuizen in Noorwegen HouseTrip Vakantiehuizen in Noorwegen Belvilla Vakantiehuizen in Noorwegen Montagne Vacances Vakantiehuizen in Noorwegen Only-apartments Vakantiehuizen in Noorwegen Migoa Vakantiehuizen in Noorwegen

Ontdek andere interessante bestemmingen