Noorwegen stedentrip

Noorwegen

Stedentrip in Noorwegen: de beste bestemmingen

Noorwegen stedentrip

Het schitterende Noorwegen heeft enorm veel te bieden. De reden dat veel mensen voor een stedentrip in Noorwegen kiezen, is de unieke combinatie tussen natuur en cultuur die het land zo kenmerkt. In de steden hoeft u nooit lang te zoeken naar een boeiende culturele trekpleister. En tegelijkertijd is de mooie natuur bijna altijd in de buurt. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om op uw weekendje weg in Noorwegen zowel te genieten van lange boswandelingen als van bijzondere kunstgalerijen.

Ontdek het veelzijdige Noorwegen

In een groot aantal Noorse steden is nog altijd veel van de rijke historie van het land terug te vinden. Deze historische plekjes zijn op zichzelf al bijzonder, maar wanneer deze zich in een wonderschone omgeving bevinden kijkt u helemaal uw ogen uit. De historische stad Trondheim wordt omgeven door indrukwekkende bergen en idyllische eilandjes. Wandel over de Oude Stadsbrug en geniet van de gezellige omliggende restaurants en winkeltjes.

De vele musea in Noorwegen hebben vaak aandacht voor het artistieke en middeleeuwse verleden van het land. Hoe u uw stedentrip in Noorwegen wilt doorbrengen is aan uzelf. Het is mogelijk om de prachtige steden per voet te ontdekken, maar dankzij het goed geregelde openbaar vervoer in Noorwegen kunt u ook zonder problemen voor de bus of de tram kiezen. De stad Stavanger ligt in het zuidwesten van Noorwegen. Hier kunt u de oudste kathedraal van het land, de Kathedraal van Stavanger, bewonderen.

Tijdens uw vakantie in Noorwegen komt u in de diverse steden afwisselende bouwstijlen tegen, zoals de romaanse, gotische, barokke en functionalistische architectuur. Op uw stedentrip in Noorwegen kunt u Oslo natuurlijk niet vergeten. De Noorse hoofdstad heeft een enorm bruisend centrum. U kunt zich hier tot in de late uurtjes vermaken. Een geheel andere ervaring beleeft u in de noordelijke stad Tromsø, waar u midden tussen de fjorden zit en zelfs het noorderlicht kunt zien.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Noorwegen Novasol Vakantiehuizen in Noorwegen TripAdvisor Vakantiehuizen in Noorwegen Casamundo Vakantiehuizen in Noorwegen DanCenter Vakantiehuizen in Noorwegen Inter Chalet Vakantiehuizen in Noorwegen dansommer Vakantiehuizen in Noorwegen HomeAway Vakantiehuizen in Noorwegen Interhome Vakantiehuizen in Noorwegen 9flats.com Vakantiehuizen in Noorwegen HouseTrip Vakantiehuizen in Noorwegen Belvilla Vakantiehuizen in Noorwegen Montagne Vacances Vakantiehuizen in Noorwegen Only-apartments Vakantiehuizen in Noorwegen Migoa Vakantiehuizen in Noorwegen

Ontdek andere interessante bestemmingen