Autovakantie Noorwegen

Noorwegen

Autovakantie in Noorwegen: de beste bestemmingen

  • Vrådal
  • Beitostølen
  • Oppdal
  • Skeikampen
  • Geilo
  • Lillehammer
Autovakantie Noorwegen

Voor een vakantie in Noorwegen is het absoluut een voordeel om te beschikken over een auto. De schoonheid van Noorwegen is namelijk wijd verspreid over het hele land. Met een autovakantie in Noorwegen heeft u de vrijheid om meerdere delen van het wonderschone Scandinavische land te bezoeken. Iedereen kent natuurlijk de wereldberoemde fjorden. Maar ga ook eens picknicken bij de prachtige watervallen. Voor gezinnen met kinderen is Noorwegen een zeer prettig land om te vertoeven.

Benut uw tijd in het schitterende Noorwegen optimaal

Het is een aanrader om uw tijd te nemen voor uw autovakantie in Noorwegen. U zult versteld staan van de prachtige natuur die het land te bieden heeft. De rotsachtige kust, schilderachtige meertjes en imposante bergen zijn een lust voor het oog. In Lillehammer liggen fantastische fiets- en wandelroutes. Maak een wandeling langs de rivier of trek met uw mountainbike door het weelderige bos. Wanneer u toe bent aan iets anders, rijdt u met de auto naar het authentieke Noorse dorpje Vradal.

Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in Noorwegen. Een groot aantal van de Noorse plaatsen werd gesticht in de middeleeuwen. Op bepaalde plekken is hier nog voldoende van terug te vinden, zoals in Geilo. Maak kennis met de vroegere Noorse klederdracht en de oude ambachten. Een bezoek aan een van de boeiende musea in Noorwegen is een aanrader. U leert hier over de historie en de leefwijze van de vroegere inwoners. Hierbij kan het hoofdstuk over de Vikingen natuurlijk niet ontbreken!

Een groot voordeel van uw keuze voor een autovakantie in Noorwegen, is dat de autoroutes in het land tot de mooiste van Europa behoren. De vele haarspeldbochten van de Trollstigen zijn een bijzondere ervaring. De Trollstigen is een populaire 20 kilometer lange weg die richting het zuiden van het land loopt. De wegen in Noorwegen zijn over het algemeen niet te druk en goed onderhouden, waardoor u een uitermate ontspannen autovakantie beleeft.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Noorwegen Novasol Vakantiehuizen in Noorwegen TripAdvisor Vakantiehuizen in Noorwegen Casamundo Vakantiehuizen in Noorwegen DanCenter Vakantiehuizen in Noorwegen Inter Chalet Vakantiehuizen in Noorwegen dansommer Vakantiehuizen in Noorwegen HomeAway Vakantiehuizen in Noorwegen Interhome Vakantiehuizen in Noorwegen 9flats.com Vakantiehuizen in Noorwegen HouseTrip Vakantiehuizen in Noorwegen Belvilla Vakantiehuizen in Noorwegen Montagne Vacances Vakantiehuizen in Noorwegen Only-apartments Vakantiehuizen in Noorwegen Migoa Vakantiehuizen in Noorwegen

Ontdek andere interessante bestemmingen