Vakantiehuis aan het water in Nederland

Nederland
Op elk moment
2 personen

Heerlijk recreëren vanuit uw vakantiehuis aan het water in Nederland

Wat is er nu meer rustgevend dan lekker wegdromen bij het water vanuit uw vakantiehuis in Nederland? Of u nu wilt watersporten, wandelen, een bootje wilt huren of lekker met een boekje erbij van het mooie uitzicht wilt genieten, een vakantiehuis aan het water biedt u alles wat u nodig heeft om even helemaal weg te zijn.

De mooiste bestemmingen voor vakantiehuizen aan het water in Nederland

Nederland is een echt waterland. Holland biedt u eindeloos veel moois om van te genieten als u van water houdt.

  • 1. Friesland

    In de provincie Friesland vindt u ongeveer net zoveel water als land. Zo kunt u er genieten van de Friese meren, het IJsselmeer of de Waddenzee. U kunt ook de Elfstedenroute varen of varen door de grachten van een van de dorpen. Een aanrader is om te gaan zeilen in een traditioneel Friese boot, een skûtsje. Leeuwarden, in 2018 bestempeld tot Culturele Hoofdstad in Europa, biedt u leuke winkels en vele uitgaansgelegenheden.

  • 2. Overijssel

    De gezellige dorpjes in de provincie Overijssel trekken jaarlijks veel bezoekers, onder meer vanwege het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het idyllische Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Tijdens uw vakantie kunt u een bootje of sloep huren om het park te verkennen of een tochtje mee te varen door het dorp. Eveneens een aanrader is het dorpje Ossenzijl dat in het natuurgebied De Weerribben ligt.

  • 3. Drenthe

    Uw vakantiehuis aan het water in Drenthe biedt u diverse mogelijkheden voor recreatie en watersport. De Turfroute is een populaire vaarroute, die eveneens door de provincies Overijssel en Friesland voert. Ook het Zuidlaardermeer is populair onder liefhebbers van het water. U kunt er allerlei soorten bootjes huren of lekker surfen. De Drentsche Aa trekt veel kanoliefhebbers aan. U kunt in Drenthe eveneens heerlijk genieten van de vele horecagelegenheden rondom het water.

Vakantiehuis aan het water in Nederland: Ontdek meer bestemmingen