HomeToGo, 's werelds grootste onafhankelijke zoekmachine voor vakantiehuizen, onderzocht de kosten in de populaire Europese skigebieden. De lokale prijzen van skipassen, skiuitrusting (ski’s, skistokken & skischoenen) en vakantieaccommodaties in populaire skioorden werden verzameld en vergeleken. Daarnaast is er ook een top 10 van duurste en voordeligste Europese skioorden samengesteld, een overzicht met prijsfluctuaties gedurende het 2017-2018 skiseizoen evenals een overzicht van de beste last-minute bestemmingen.

De prijzen in 25 Populaire Skiresorts

 

Een dag skiën en een nacht verblijven in het Poolse skigebied Zakopane blijkt het voordeligst. Hier ben je in totaal voor een skipas, skiuitrusting en een vakantieaccommodatie gemiddeld zo’n €62 per persoon per dag kwijt. In het Zwitserse Zermatt daarentegen, ben je met gemiddeld zo’n €230 per persoon per dag het meeste kwijt. De skipas kost hier alleen al €80 per dag. De duurste accommodaties zijn in het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg. Hier betaal je gedurende het skiseizoen (december 2017 tot april 2018) voor een overnachting per persoon gemiddeld zo’n €128. De voordeligste accommodaties zijn te vinden in het Bulgaarse Bansko. Hier betaal je gemiddeld slechts €16 per persoon voor een overnachting.

De voordeligste skigebieden in Europa

 

De duurste skigebieden in Europa

 

Prijsfluctuaties gedurende het skiseizoen

Gedurende het skiseizoen (december 2017 tot april 2018) zijn er grote schommelingen in de prijzen van beschikbare accommodaties. Met name tijdens oud en nieuw en de voorjaarsvakantie stijgen de prijzen van de accommodaties aanzienlijk. De voordeligste periodes om te gaan skiën zijn dan ook begin december, januari en maart. In de onderstaande grafiek worden drie bestemmingen met de hoogste, gemiddelde en laagste prijzen voor een accommodatie met vier personen getoond. Om deze grafiek samen te stellen vergeleek HomeToGo de prijzen van maar liefst 279.102 beschikbare overnachtingen in lokale vakantieaccommodaties tussen 01.12.17 – 01.04.18.


De beste last-minute deals

 

Ons recente onderzoek naar de skioorden toont waar je het beste naar toe kunt voor een last-minute skivakantie aan het einde van het wintersportseizoen. HomeToGo onderzocht in November 2017 al de prijzen van verschillende Europese skioorden en vergeleek deze nu met de huidige prijzen om de beste deals te ontdekken. Het resultaat zijn drie populaire skigebieden waar de wintersporters met een last-minute boeking voordeliger uit zullen zijn dan vroegboekers!

Werkwijze

Totale kosten = Huur skimateriaal + Skipas + Accommodatie De prijzen voor de huur van skimateriaal zijn gebaseerd op het gemiddelde van ten minste drie lokale verhuurders van skimateriaal in iedere bestemming. De kosten voor een skipas zijn gebaseerd op de prijs van een dagkaart per volwassenen. De prijzen van het huidige skiseizoen (2017/2018) zijn onderzocht per skioord. Wanneer de huidige prijs van dit jaar niet beschikbaar was, werd de prijs van vorig jaar gebruikt. Alle getoonde prijzen zijn per persoon per dag. De prijzen van de accommodaties zijn de gemiddelde prijzen per nacht voor vier personen. HomeToGo heeft meer dan 271.499 accommodaties vergeleken voor deze geselecteerde locaties in de periode van december tot april. In de prijsindex zijn de totale prijzen per accommodatie door vieren gedeeld om zo de kosten per persoon per nacht te berekenen. De gemiddelde accommodatie prijzen komen voort uit alle beschikbare accommodaties die aangeboden worden door meer dan 250 partners die te vinden zijn op HomeToGo.

Terug naar boven

Weten wat de prijs van een glas cola is in 29 populaire skigebieden? Bekijk de Ski Cola Index (infographic)