Nijmeegse Vierdaagse 2018: Accommodatie Prijs & Beschikbaarheid


Onderzoek van HomeToGo wijst uit dat slechts 5% van de accommodaties in Nijmegen nog beschikbaar zijn tijdens de Vierdaagse.


Het populairste evenement van het land staat weer voor de deur! Dinsdag 17 juli komen wandelaars van over de hele wereld weer naar Nijmegen om 4 dagen te wandelen rondom de stad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Voor de 102de editie van de Nijmeegse Vierdaagse waren er maar liefst 51.130 inschrijvingen. Omdat de inschrijflimiet, van 47.000 inschrijvingen, hiermee werd overschreden, zijn de beschikbare startbewijzen middels een loting toegewezen. De populariteit van het jaarlijkse wandelevenement bleek echter niet alleen uit het overschrijden van de inschrijvingslimiet, in de wijde omgeving blijken er namelijk vrijwel geen accommodaties meer te vinden om gedurende het populaire evenement in te overnachten.


HomeToGo, ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiehuizen, beschikt doorgaans over 1.116 accommodaties in Nijmegen van 36 verschillende aanbieders waaronder Booking, Tripadvisor en Belvilla. Ondanks het ruime aanbod is er gedurende de periode van 17 tot 20 juli tijdens de Vierdaagse vrijwel niets meer beschikbaar. De bezettingsgraad van de accommodaties is maar liefst 95% en dat lijkt dit jaar te komen door de vele inschrijvingen.


Prijs & beschikbaarheid tijdens en na de Vierdaagse

Mediaanprijs per overnachting
Aantal aangeboden verblijven
Aantal beschikbare verblijven
Beschikbaarheidspercentage
Tijdens de Vierdaagse
€145
1.116
62
5%
Na de Vierdaagse (24 - 27 juli) 
€86
1.116
260
23%

De mediaanprijs voor een overnachting in een verblijf voor minimaal twee personen bedraagt gedurende de Vierdaagse (17 tot 20 juli) €145 per nacht. Uit de bovenstaande tabel blijkt dat de prijs voor een overnachting in de daaropvolgende week maar liefst 41% goedkoper is.  Ook het beschikbaarheidspercentage van accommodaties in de regio stijgt direct met 18%.

August Vonk, PR Manager van HomeToGo Nederland, licht toe:


“We zagen dit jaar een bijzonder grote toename in het aantal boekingsverzoeken voor een accommodatie tijdens de Vierdaagse. Onze zoekmachine weergeeft doorgaans meer dan 1000 accommodaties, van verschillende grote aanbieders, in de stad. Een week van te voren zijn hier slechts nog 62 accommodaties van te boeken tegen hoge prijzen.”

Conclusie

Feiten prijs en beschikbaarheid Nijmeegse Vierdaagse
Nijmegen

Methodologie

Op 10 juli werd de bovengenoemde data opgevraagd. De mediaan prijzen zijn gebaseerd op de accommodaties die nog beschikbaar waren tijdens de aangegeven datums. Daarnaast zijn alle geanalyseerde accommodaties voor minimaal 2 personen. De prijzen en het aantal aangeboden verblijven in Nijmegen zijn afkomstig van HomeToGo.nl. Het kan voorkomen dat de prijzen fluctueren wegens annuleringen.