base64Hash

HomeToGo verhoogt totale investering naar $150+ miljoen en neemt grootste Amerikaanse concurrent Tripping.com over

Berlijn, 04 december 2018 - HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen - met wereldwijd meer dan 15 miljoen accommodaties van meer dan 300 aanbieders - heeft onlangs een nieuwe financieringsronde succesvol afgesloten en zijn grootste Amerikaanse concurrent Tripping.com overgenomen. In totaal heeft HomeToGo nu meer dan $150 miljoen opgehaald.


Dr. Patrick Andrae, CEO en medeoprichter van HomeToGo, zei in een verklaring: “Ik ben bijzonder trots dat HomeToGo zijn sterkste concurrent Tripping.com slechts drie jaar na het betreden van de Amerikaanse markt al heeft overgenomen. Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat een technologiebedrijf uit Europa een gevestigd Amerikaans bedrijf overneemt."


HomeToGo zal Tripping.com blijven gebruiken als merknaam. HomeToGo zelf heeft, ondanks de recente overnames, zijn al hoge kasreserves meer dan verdubbeld bij het sluiten van de laatste financieringsronde. 


De huidige investeerders van HomeToGo zijn Insight Venture Partners (lead), Acton Capital Partners, DN Capital en Global Founders Capital. Dankzij de nieuwe investeringen is deze groep onlangs uitgebreid met onder meer Lakestar en Princeville Global.


Over HomeToGo

HomeToGo (https://www.hometogo.nl) is ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiewoningen. De zoekmachine stelt gebruikers in staat om, middels handige filters, snel en eenvoudig het gewenste vakantieverblijf te vinden en direct op prijs te vergelijken. Gebruikers hebben de keuze uit meer dan 15 miljoen geïntegreerde accommodaties wereldwijd van meer dan 300 verschillende aanbieders, zoals Booking.com, Belvilla, HomeAway en TripAdvisor. HomeToGo werd in 2014 opgericht door Wolfgang Heigl, Dr. Patrick Andrae en Nils Regge. Tripping.com en CASAMUNDO zijn onderdeel van HomeToGo. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft momenteel meer dan 150 werknemers in dienst en is actief in 13 Europese landen, Australië, Mexico, Brazilië, Canada, Rusland, Japan, Hong Kong en de Verenigde Staten. De investeerders van HomeToGo zijn Insight Venture Partners, Lakestar, Princeville Global, DN Capital, Acton Capital Partners, Global Founders Capital, Perpetual Insights GmbH en Mojo Capital.

Wereldkaart met HomeToGo's actieve markten


Over Insight Venture Partners

Insight Venture Partners is een wereldwijd leidende venture capital en private equity firma die investeert in snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven, die transformatieve verandering teweegbrengen binnen hun industrie. Opgericht in 1995, Insight heeft momenteel meer dan $20 miljard activa in beheer en in meer dan 300 bedrijven wereldwijd geïnvesteerd. Onze missie is het vinden en financieren van, en succesvol samenwerken visionaire executives door praktijkgerichte expertise te bieden voor succes op lange termijn. Voor meer informatie over Insight en al zijn investeringen, bezoek www.insightpartners.com en of volg Insight op Twitter @insightpartners. 


Over Lakestar

Lakestar is één van Europa’s leidende venture capital firma’s die in door uitzonderlijke ondernemers geleide technologiebedrijven investeert. Eerdere investeringen omvatten Skype, Spotify, Facebook en Airbnb. Sinds de laatste twee verhogingen in 2013 en 2015 heeft Lakestar hun totale volume gebracht naar €500 miljoen. Lakestar heeft hun portfolio met recentere investeringen in Harry’s, Opendoor, Blockchain.com, GoEuro, FiveAI en Revolut uitgebreid en verbreed. Lakestar is actief in Berlijn, Zürich en Londen. Lakestar helpt bedrijven om nieuwe markten te identificeren en betreden, in het bijzonder de VS en Europa. Ze adviseren en steunen bedrijven binnen hun portfolio met de bedrijfsontwikkeling, personeelswerving, technologie en marketing. De investeringen reiken van early stage bedrijven tot bedrijven in de groeifase.


Over Princeville Global

Princeville Global is een investeringsbedrijf dat zich richt op het (onder)steunen van snelgroeiende technologie-gerelateerde bedrijven rond de wereld. Het bedrijf focust zich op het ondersteunen van ondernemers die niet alleen op zoek zijn naar kapitaal, maar ook naar een partner van toegevoegde waarde die hen kunnen helpen met het vervullen van hun ambities om bedrijven op internationaal niveau op te starten. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van relaties opgebouwd door decennia aan ervaring met het investeren en adviseren van snelgroeiende bedrijven in de technologiesector. Princeville Global heeft kantoren in San Francisco and Hong Kong. Bezoek www.princevilleglobal.com voor meer informatie. 


Over Action Capital Partners

Action Capital Partners is een in München gevestigd groei-investeringsbedrijf voor internetbedrijven. Het richt zich op startups op het gebied van online marktplaatsen, e-commerce, e-services, digitale media en SaaS. Action Capital Partners investeert in Europa en Noord-Amerika. Het team werkt al vele jaren succesvol samen en heeft sinds 1999 in meer dan 65 bedrijven geïnvesteerd. De meest recente investeringen betreffen AbeBooks, Alando, AlphaSights, Ciao, Elitepartner, Etsy, Holidaycheck, Linkas Matkasse, Lumas, mytheresa.com en OnVista. Bezoek www.actioncapital.com voor meer informatie.


Over DN Capital

DN Capital is een toonaangevende early stage investeringsmaatschapij die zich richt op Seed-, Series A en selectieve Series B-investeringen in online marktplaatsen, software, fintech, e-commerce, e-services en digital health companies. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en opereert vanuit Londen, Berlijn en Silicon Valley. Eerdere investeringen van DN Capital zijn toppresteerders en het bedrijf is een van de leidende investeerders in bedrijven als Endeca (verkocht aan Oracle), Shazam (een van 's werelds leidende mobiele apps, verkocht aan Apple), Auto1 (Europa's grootste marktplaats voor gebruikte auto's), Purplebricks (IPO London) , OLX (verkocht aan Naspers), Remitly (Noord-Amerika's grootste onafhankelijke digitale oversboekingssplatform) en Quandoo (verkocht aan Recruit). De professionals van DN Capital brengen meer dan 75 jaar ervaring met private equity mee naar iedere investering en werken actief samen met de bedrijven binnen het portfolio om hun groei te sturen tijdens de verschillende ontwikkelingsstadia. Aanvullende informatie over het bedrijf en de bedrijven binnen het portfolio zijn te vinden op http://www.dncapital.com.


Over Global Founders Capital

Global Founders Capital (GFC) is een wereldwijd georiënteerde venture capital bedrijf dat getalenteerde ondernemers internationaal ondersteunt. Het huidige portfolio omvat Away, Spothero, Freighthub, Personio, Slack en vele andere online bedrijven. Voorgaande bedrijven binnen het portfolio betreffen Facebook, LinkedIn en Trivago. Global Founders Capital heeft kantoren in Berlijn, Londen, San Francisco en Parijs. Bezoek voor meer informatie: www.globalfounders.vc 


Over mojo.capital

mojo.capital is een samenwerkende investeringsmaatschappij die het beste uit digitale mogelijkheden op Europese markt haalt. Mojo.capital beheert Mojo Digital One, een in Luxemburg gevestigd late stage equity fund dat in de meest belovende Europese digitale technologiebedrijven investeert door middel van en naast Funds, Business Angels en Family offices.


Over Perpetual Investors

Perpetual Investors is een particuliere multi-strategische investeringsmaatschappij met een lange termijn visie en verantwoordelijke benadering. Als onderdeel van de particuliere marktstrategie, investeert de groep direct in early stage en groeibedrijven binnen Europa. Perpetual Investors werkt nauw samen met uitzonderlijke digitale merk- en technologiebedrijven en ondersteunt hen met kapitaal en een wereldwijd netwerk.

Onze geschiedenis

2014

Oprichting in Berlijn door Nils Regge, Wolfgang Heigl en Dr. Patrick Andrä

2015

HomeToGo heeft groei-investeerder Action Capital Partners en early stage en groei-financierder DN Capital als nieuwe investeerders aangetrokken. Bovendien lanceert HomeToGo zijn zoekmachine in de markten Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Nederland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

2016

HomeToGo ontvangt een Series B-investering van $20 miljoen. De financieringsronde wordt geleid door de Amerikaanse investeerder Insight Venture Partners. De bestaande investeerders DN Capital en Action Capital Partners zijn wederom betrokken. Bovendien lanceert HomeToGo zijn zoekmachine in Rusland, Denemarken, Zweden en Noorwegen.

2017

HomeToGo verzekert zich van een Series C-investering dankzij bestaande investeerders Venture Partners, Action Capital Partners en DN Capital. Ook Global Founders Capital is betrokken bij de financiering.

HomeToGo brengt zijn app voor iOS en Android op de markt en lanceert zijn zoekmachine in Australië en Mexico.

Bovendien wint HomeToGo de Gründerszene Groeiranking 2017/2018 als het snelstgroeiende digitale bedrijf in Duitsland. De gemiddelde jaarlijkse omzetgroei, genomen over drie jaar, bedraagt 2,201%.

2018

HomeToGo breidt uit naar Latijns-Amerika en start zijn zoekmachine in Brazilië. In de herfst van 2018 volgt de stap naar Azië met lokale websites in Hongkong en Japan. Daarnaast zijn ook België en Canada aan de lijst van gelanceerde websites toegevoegd.

HomeToGo verhoogt totale investering naar meer dan $150 miljoen en neemt grootste Amerikaanse concurrent Tripping.com over.

Ons team

Het succes van HomeToGo zou niet mogelijk zijn zonder zijn 150+ teamleden uit meer dan 25 landen. Door hun harde werk, toewijding en ondersteuning, heeft het ambitieuze team een geavanceerd product gebouwd en vormgeven dat wereldwijd gebruikt wordt.

Graag deel uitmaken van ons levendige, innovatieve en internationale team om samen de toekomst van het reizen te veranderen?

We're hiring!

HomeToGo ontvangt Series C-investering en investeerders bevestigen vertrouwen in vakantiehuizen meta-zoekmachines

Berlijn, oktober 2017 – HomeToGo (https://www.hometogo.nl), ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen en appartementen, met meer dan 11 miljoen accommodaties afkomstig van 250+ providers wereldwijd, is erin geslaagd nog een aanzienlijke investering zeker te stellen in een Series C investering van huidige investeerders Insight Venture Partners, Acton Capital Partners en DN Capital. Deze nieuwe ronde ondersteunt HomeToGo met extra kapitaal in een competitieve en marketing-intensieve markt, en zal zowel verdere groeiplannen als productontwikkeling ondersteunen. 

HomeToGo heeft het grootste aanbod van vakantieverblijven en biedt reizigers een simpele, gebruiksvriendelijke interface om zo accommodaties van verschillende providers te vergelijken, afkomstig van o.a. Booking.com, Belvilla, HomeAway, TripAdvisor en Micazu. Op het platform kan de consument accommodaties vergelijken en filters gebruiken om op de snelste en meest eenvoudige manier een vakantiehuis of appartement te zoeken, dat HomeToGo de ‘one stop shop’ voor vakantieverblijven maakt. De website maakt tijdrovend zoeken door reizigers op verschillende websites overbodig. Gebruikers wordt het zo makkelijk en comfortabel mogelijk gemaakt om hun ideale accommodatie te vinden en bij de beste provider te boeken. HomeToGo heeft recentelijk hun gratis en innovatieve iOS app naar buiten gebracht en wordt binnenkort opgevolgd door de Android versie. 

Sinds de oprichting in januari 2014 door veteranen in de reistechnologie, toerisme en ecommerce, Dhr. Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge, heeft het van origine Berlijnse bedrijf succesvol meer dan 250 partners uit 200+ landen geïntegreerd. In minder dan 3 jaar tijd is het platform in 12 Europese landen gelanceerd (Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië, Spanje, Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Zweden, Noorwegen, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk), en in Rusland, Mexico, Australië en de Verenigde Staten. 

“HomeToGo heeft verwachtingen overtroffen op een constant niveau en is verschillende concurrenten in meta-zoekmachines voor vakantieverblijven gepasseerd. De uitvoerende capaciteiten van de drie oprichters en hun A+ team is uitzonderlijk”, zegt Harley Miller, vicepresident van Insight Venture Partner. “We zijn vereerd dat we deze kans hebben om HomeToGo te mogen blijven steunen nu ze zich neerzetten als een ontzagwekkende kracht binnen de vakantiehuizen-markt en echte toegevoegde waarde laten zien voor consumenten wereldwijd.” 

 

Frank Seehaus, Managing Partner bij Acton Capital Partners: “Herinvesteren in HomeToGo was een makkelijke beslissing voor ons. Dit buitengewone product is perfect aangepast op de behoefte van de consument, dat ook geleid heeft naar de verwachte uitbreiding en productontwikkeling in 2016. We zijn erg tevreden om door te kunnen gaan met het ondersteunen van zo’n ervaren team.” 

Nenad Marovac, managing partner bij DN Capital: “HomeToGo bewijst dat het mogelijk is om tegelijkertijd te groeien, een stabiele structuur te creëren en een betrouwbaar, gebruikersgericht product te ontwikkelen. De toegevoegde waarde van HomeToGo voor reizigers die op zoek zijn naar een vakantiehuis wordt meer dan goed ontvangen door deze groep. We zijn trots om deel uit te maken van dit succesverhaal.” 

 

Dhr. Patrick Andrä, CEO en mede-oprichter van HomeToGo: “Vakantieverblijven zijn een gefragmenteerde categorie in de reisindustrie en dit is economisch uitdagend vanwege de sterke competitie op alle marketingkanalen. Het extra kapitaal zal ons helpen om onze positie te versterken in deze intense marketingomgeving. We zijn enorm tevreden met het feit dat al onze gevestigde investeerders Acton Capital Partners, DN Capital en Insight Venture Partners deelnemen in deze Series C-ronde en het geeft ons extra zet voor verdere groei. We zijn trots op wat we bereikt hebben in de laatste 12 maanden en dit is alleen mogelijk geweest door de steun van onze investeerders en de toewijding en inzet van ons ervaren team bij HomeToGo.

image-tag