‘s Werelds grootste vakantiehuizen zoekmachine HomeToGo voltooid Series C-investering

Berlijnse startup tilt vakantiehuizen-zoekmachine naar het volgende niveau

‘S Werelds Grootste Vakantiehuizen Meta-Zoekmachine HomeToGo ontvangt Series C-Investering

 • Bestaande investeerders Insight Venture Partners, Acton Capital Partners en DN Capital bevestigen vertrouwen in HomeToGo
 • Global Founders Capital sluit aan als nieuwe investeerder
 • Totale investering in HomeToGo is nu een hoog achtcijferig bedrag

Berlijn, oktober 2017 – HomeToGo, ‘s werelds grootste zoekmachine voor vakantiehuizen en appartementen, met meer dan 11 miljoen accommodaties afkomstig van 250+ providers wereldwijd, is erin geslaagd nog een aanzienlijke investering zeker te stellen in een Series C investering van huidige investeerders Insight Venture Partners, Acton Capital Partners en DN Capital. Global Founders Capital. Deze nieuwe ronde ondersteunt HomeToGo met extra kapitaal in een competitieve en marketing-intensieve markt, en zal zowel verdere groeiplannen als productontwikkeling ondersteunen.

Sinds de oprichting in 2014, heeft het van origine Berlijnse bedrijf succesvol meer dan 250 partners uit 200+ landen geïntegreerd waaronder Booking.com, Belvilla, HomeAway, TripAdvisor en Micazu. In minder dan 3 jaar tijd heeft het bedrijf lokale websites en apps gelanceerd in Europa, Noord-Amerika, Australië en Rusland. HomeToGo is inmiddels de grootste meta-zoekmachine voor vakantiehuizen en verstuurd maandelijks meer dan 20 miljoen gebruikers naar de websites van aangesloten aanbieders.

“Wij hebben vele metasearch-bedrijven gezien, maar dit is de eerste keer dat wij al zo vroeg zoveel terugkerende gebruikers zien. HomeToGo’s grip is met name te danken aan de gigantische investeringen in branding, voornamelijk middels TV-reclames die beloond worden met loyale terugkerende gebruikers. Om voldoende ruis te kunnen maken in de zeer competitieve markt van vakantiehuizen—waar de jaarlijkse marketinguitgaven in de miljarden oplopen met grote spelers als de Priceline Group en Expedia—heeft men zowel diepe zakken als het beste product in de klas nodig om te slagen.” zegt Harley Miller, Vice President van Insight Venture Partners. “We zijn erg blij dat we deze kans hebben om HomeToGo te mogen blijven steunen nu ze zich neerzetten als een ontzagwekkende kracht binnen de vakantiehuizen-markt.”

“Vakantieverblijven zijn een gefragmenteerde categorie in de reisindustrie en dit is economisch uitdagend vanwege de sterke competitie op alle marketingkanalen. Het extra kapitaal zal ons helpen om onze positie te versterken en wereldwijd verder te groeien in deze intense marketingomgeving, HomeToGo is nu bijvoorbeeld al een van de grootste uitgevers op het gebied van TV binnen de reismarkt.” zegt Patrick Andrae, CEO van HomeToGo. “We zijn trots op wat we bereikt hebben en dit is alleen mogelijk geweest door de steun van onze hoogwaardige investeerders en de toewijding en inzet van ons ervaren team bij HomeToGo.”

Over HomeToGo

HomeToGo (www.hometogo.nl) is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die het mogelijk maakt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 11 miljoen aanbiedingen in meer dan 200 landen van meer dan 250 aanbieder waaronder Booking.com, Belvilla, HomeAway, TripAdvisor en Micazu. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Gevestigd in Berlijn, bestaat het trio oprichters uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 150 werknemers in dienst en is actief in 12 Europese landen, Rusland, Australië, Mexico en de Verenigde Staten.

Over Insight Venture Partners

Insight Venture Partners is een wereldwijd leidende venture capital en private equity firma die investeert in snel groeiende software, mobiel en internetbedrijven, die gericht zijn op transformatieve verandering binnen hun industrie. Opgericht in 1995, Insight heeft meer dan $16 miljard opgehaald en geïnvesteerd in meer dan 300 bedrijven wereldwijd. De missie is om executives met visie te vinden, te steunen en succesvol met ze te werken, door praktische expertise te bieden voor succes op lange termijn. Voor meer informatie over Insight en al haar investeringen, bezoek www.insightpartners.com of volg Insight op Twitter: @insightpartners.

Over Acton Capital Partners

Acton Capital Partners is gebaseerd in München en gespecialiseerd in ‘growth-equity ‘in de internet sector. Acton richt zich op start-ups in de gebieden van marktplaatsen, e-commerce, e-services, digitale media en software als een dienst. Acton Capital Partners investeert in Europa en Noord-Amerika. Het team werkt al jaren samen en heeft succesvol geïnvesteerd in meer dan 65 bedrijven sinds 1999. De meest bekende investeringen zijn onder andere in AbeBooks, Alando, AlphaSights, Ciao, Elitepartner, Etsy, HolidayCheck, Lumas, Linas Matkasse, mytheresa.com, OnVista, en windeln.de. Meer informatie over het bedrijf en haar http://www.actoncapital.com/

Over DN Capital

DN Capital is een ‘early stage’ en ‘growth capital’ investeerder die zich richt op Seed, Series A en selectieve Series B investeringen in fintech, SaaS, software, mobiele applicaties, digitale media en e-commerce bedrijven. DN Capital is opgericht in 2000 en heeft afdelingen in Londen, Berlijn en Silicon Valley. De voorgaande investering zijn top-presterend en de firma is een van de leidende investeerders in bedrijven, zoals Endeca (verkocht aan Oracle), Shazam (een van de meest gebruikte mobiele apps), Auto1(‘s werelds grootste marktplaats voor tweedehands autos), windeln.de (IPO Frankfurt), Purplebricks (IPO London) en Quandoo (verkocht aan Recruit). De professionals van DN Capital brengen meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van private equity aan hun investeringen en werken actief met portefeuillebedrijven om hun groei door middel van verschillende ontwikkelingsstadia te stimuleren. Aanvullende informatie over het bedrijf en zijn portefeuillebedrijven is te vinden op http://www.dncapital.com.

Over Global Founders Capital

Global Founders Capital (GFC) is een wereldwijd georiënteerde, venture capital firma die begaafde ondernemers wereldwijd ondersteuning geeft. In het huidige portfolio staan, Away, Goodlord, SpotHero, Freighthub, Marley Spoon, Slack en vele andere veelbelovende online bedrijven. Voorheen bestond het portfolio uit onder andere Facebook, LinkedIn en Trivago. Global Founders Capital heeft vestigingen in Berlijn, Londen, San Francisco en Parijs. Meer informatie op www.globalfounders.vc.

Pers contacten

August Vonk
PR Manager
august.vonk@hometogo.nl
+49 30 208 473 262

Jonas Müller
Head of PR
jonas.mueller@hometogo.nl
+49 30 208 473 262

Onze Geschiedenis

 • 2014

  Opgericht in Berlijn door Nils Regge, Wolfgang Heigl en Dr. Patrick Andrä.

 • 2015

  HomeToGo ontvangt investeringen van bij groei-investeerder Acton Capital Partners en de ‘early-stage’ groei-investeerder DN Capital.

 • 2016

  HomeToGo haalt als onderdeel van een serie B-investering 20 miljoen USD op bij investeerders. De financieringsronde werd geleid door de Amerikaanse investeerder Insight Venture Partners. De bestaande investeerders DN Capital en Acton Capital Partners namen ook deel aan deze investeringsronde.

 • 2017

  HomeToGo haalt wederom grote investeringen op tijdens een serie C-financieringsronde bij bestaande investeerders Insight Venture Partners, Acton Capital Partners en DN Capital evenals nieuwe investeringen van zwaargewicht Rocket Internal Capital Partners en Global Founders Capital met een totaalbedrag van X miljoen USD.

Het team

Het success van HomeToGo was niet mogelijk geweest zonder ons team van 150+ medewerkers uit 25 verschillende landen. Met veel toewijding en hard werk blijft ons ambitieuze team verder bouwen aan een ‘cutting-edge’ product dat wereldwijd gebruikt wordt.

We’re Hiring!

Wil je graag deel uitmaken van ons innovatieve, dynamische en internationale team en ons helpen de toekomst van reizen te veranderen?

Bekijk alle vacatures