De meest internet-vriendelijke bestemmingen van Nederland en Europa in 2018 - HomeToGo base64Hash De meest internet-vriendelijke bestemmingen van Nederland en Europa in 2018 - HomeToGo

De meest internet-vriendelijke bestemmingen van Nederland en Europa in 2018

Het belang van internet neemt ieder jaar steeds weer verder toe. Iedereen lijkt te allen tijden verbonden te willen zijn met de buitenwereld en de vakantie is daarbij geen uitzondering. Voor degenen die zich geen vakantie meer zonder internet kunnen voorstellen heeft HomeToGo geanalyseerd welke vakantiebestemmingen in Nederland en Europa over de meeste accommodaties met een WiFi verbinding beschikken.

Om dit overzicht te creëren, bekeek HomeToGo in totaal 2.586.331 accommodaties binnen Europa.

Nederland is de meest internet-vriendelijke bestemming van Europa!


Uit het Europese onderzoek blijkt Nederland de meest internet-vriendelijke bestemming te zijn! Het percentage vakantiehuizen met een internetverbinding is namelijk 82%. De top 3 wordt gecomplimenteerd door Kroatië (79%) en Roemenië (77%).

De Scandinavische landen, met uitzondering van IJsland (68%) en Denemarken (67%), bieden je mogelijk een "digitale detox" aan. In Noorwegen beschikt slechts 1 op de 2 vakantiehuizen (51%) over een internetverbinding gevolgd door Zweden met 43%. Op de allerlaatste plaatst staat Finland met een internetverbinding in slechts 37% van de vakantiehuizen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een stedentrip en niet zonder wifi kunnen, zijn Lissabon, Rome of Boedapest de meest geschikte bestemmingen! Maar liefst 4 op de 5 vakantiehuizen in Lissabon (84%) beschikken over een internetverbinding. In Rome en Boedapest beschikken 80% van de vakantiehuizen over internet. Amsterdam staat op de zevende plaats op de ranglijst met 75%.


In de provincie Gelderland ben je altijd verbonden!


Uit het onderzoek blijkt dat Gelderland het meest internet-vriendelijk is. Maar liefst 90% van de vakantiehuizen in Gelderland beschikt namelijk over een internetverbinding. Gelderland wordt op de voet gevolgd door de provincies Zeeland (88%) en Drenthe (87%). Verder blijken ook alle andere provincies enorm internet-vriendelijk te zijn aangezien het percentage accommodaties met een beschikbare internetverbinding hier minimaal tussen de 81% en 85% ligt.Binnen de top 10 Nederlandse vakantiebestemmingen beschikken minimaal 83.1% van alle accommodaties over internet. Terschelling blijkt de meest internet-vriendelijke bestemming van Nederland te zijn. Hier beschikken maar liefst 91% van de accommodaties over internet, gevolgd door het Zeeuwse Domburg (90%) en Scheveningen (88%).

Methodologie


Dit onderzoek toont het aantal accommodaties per bestemming dat over een wifi-verbinding beschikt. Er zijn in totaal 2.586.331 Europese vakantiehuizen, die HomeToGo in haar zoekmachine weergeeft, geanalyseerd. Er is een vergelijking gemaakt met de accommodaties die niet over een internetverbinding beschikken om zo een percentage van het totaal te berekenen.


image-tag