De 7 Vreemdste Huwelijkstradities Ter Wereld - HomeToGo base64Hash De 7 Vreemdste Huwelijkstradities Ter Wereld - HomeToGo

De 7 Vreemdste Huwelijkstradities Ter WereldOp zaterdag 19 mei was het dan eindelijk zo ver, de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle beloofden elkaar eeuwig trouw gedurende een schitterende ceremonie. Over de hele wereld keken miljoenen mensen aandachtig mee hoe dit sprookjesachtige huwelijk zich voltrok. Ondanks dat het echtpaar met een aantal koninklijke gewoontes brak, stond ook deze bruiloft bol van opvallende tradities. Ter gelegenheid van deze 'Royal Wedding' reisde HomeToGo de wereld rond en verzamelde de meest eigenaardige huwelijkstradities uit verschillende landen.

Van grappig, smerig tot ronduit ongelofelijk - deze 7 geïllustreerde huwelijkstradities tonen hoe onze culturen soms verschillen.

Laten we onze 'huwelijksreis' beginnen met een voor de hand liggende stop ... een opvallende Britse koninklijke traditie!


1. Engeland: Een stuk bruidstaart per post

Illustration featuring the wedding custom from the royal wedding, where attendees are mailed a piece of cake after the celebration


Alle genodigden van Prince Harry en Meghan Markle's 'Royal Wedding' ontvangen wel een heel origineel bedankbriefje na afloop van het huwelijk. Na de grote dag ontvangt namelijk iedere gast een stuk taart per post als blijk van waardering voor zijn of haar aanwezigheid.

Dat is toch wel erg attent van het bruidspaar!


2. Zuid-Korea: Sla de voeten van de bruidegom met een vis

Illustration featuring the wedding custom from Korea, where friends slap the feet of the groom with a fish


Wanneer je in Korea een bruiloft bijwoont zou je weleens getuigen kunnen zijn van een wel erg vreemde en bijzondere tradities waar voeten en een vis bij betrokken zijn. Hoe dit eruit ziet?

Nou de vrienden van de bruidegom binden de enkels van de bruidegom vast en slaan hem vervolgens met een vis aan de onderkant van zijn voeten. Waarom?

Deze huwelijkstraditie zou vitale energie geven om goed te kunnen ‘presteren’ tijdens de huwelijksnacht...


3. Schotland: Besmeer het bruidspaar met vuil

Illustration featuring the wedding custom from Scotland, where the groom and the bride get thrown dirt before the wedding


Een redelijk vreemde traditie in Schotland waarbij het bruidspaar door vrienden en familie volledig wordt besmeert met vuil, etensresten, zwarte roet, veren en alles wat maar vlekken achterlaat.

Deze huwelijkstraditie schijnt het toekomstige echtpaar voor te bereiden op het leven wat komen gaat. Het huwelijk is namelijk niet enkel rozengeur en maneschijn en wanneer je deze vernedering samen kunt doorstaan - kun je alles aan!4. Rusland: Steel de bruid en vraag om losgeld

Illustration featuring the wedding custom from Russia, where friends sometime steal the bride in exchange of a symbolic ransomIn Rusland gaan de huwelijksfeesten vaak gepaard met een, onschuldige, ontvoering! De vrienden die de bruiloft bijwonen ‘stelen’ de bruid van de bruidegom en vragen om een vergoeding. Het losgeld? Geld of een symbolisch gebaar (afhankelijk van de ethiek van je vrienden - kies ze verstandig).

Eenmaal betaald, wordt de bruid teruggebracht naar de bruidegom en het feest gaat verder. Nasdrovie!
5. Fiji: Geef een walvistand cadeau

Illustration featuring the wedding custom from Fiji, where the groom has to offer a whale tooth to the bride's father


Een 'Tabua' is de naam van de tand van een potvis welke volgens Fijische traditie door de bruidegom aan de ouders van de bruid wordt aangeboden.

Een traditie die steeds lastiger en vooral duurder wordt wegens de bescherming van de bedreigde potvis. Toch leeft dit ritueel nog steeds voort en blijft het de authentieke manier om "Ik hou van jou" te zeggen op Fiji.


6. Zweden: Kus de bruid of bruidegom

Illustration featuring the wedding custom from Sweden, where attendees steal kisses to the newlyweds


"Je mag nu de bruid kussen", is een uitspraak die in Zweden een hele andere betekenis krijgt. Hier is het namelijk gebruikelijk voor gasten om de bruid te kussen wanneer de bruidegom de kamer verlaat of omgekeerd. Een erg liefdevolle huwelijkstraditie die hopelijk geen jaloezie veroorzaakt!


7. Duitsland: Gooi de borden kapot

Illustration featuring the wedding custom from Germany, where the newlyweds smash plates before the wedding


Het kapot gooien van het  servies wordt in sommige Duitse regio’s niet als onbeleefdheid beschouwd. In tegendeel zelfs: De genodigden gooien maar wat graag alle porseleinen borden kapot en het bruidspaar mag dit vervolgens samen opvegen!

image-tag