Cultuur snuiven in Sarajevo of Amsterdam? Een trektocht in het Zwarte Woud of aan de Amalfi kust? En is een idyllische eilandvakantie goedkoper op Madeira of Gran Canaria? HomeToGo, samen met GetYourGuide, vergelijkt 16 steden met elkaar in 8 categorieën om de juiste bestemming voor het juiste budget te vinden.

 

Kuststeden – Valencia & Rimini

De Turia rivier en de Middellandse zee komen samen in Valencia, een prachtige stad met aan de ene kant futuristische architectuur en aan de andere kant stranden die zorgen voor verkoeling. Voor de actieve reiziger is een fietstour de perfecte manier om Valencia te ontdekken. Reizigers die meer comfort zoeken kunnen een dagtrip maken met de scooter en ‚s avonds genieten van de zonsondergang op een cruiseboot. Honger? De drie uur durende tapas tour is dan een slimme zet. Thuis koken is €15,40 goedkoper dan uit eten gaan en een nacht in Valencia kost een derde minder dan in Rimini.

24-uur-in_Valencia_Rimini_HomeToGo_NL

 

Cultuursteden 2016 – Wroclaw & San Sebastian

Wroclaw en San Sebastian delen de eerste plaats van Culturele hoofdstad van 2016 maar verschillen erg in prijs. Welk type reis past het beste? San Sebastian is een goede eerste stap in de Spaanse cultuur en leent zich goed voor een middag rondstruinen. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er nacht tours om de stad in een ander licht te zien of een 5 uur durende wandeltocht over het St. James pad. Wroclaw, de stad van 100 bruggen, is een betere keuze voor reizigers met een kleiner budget. 24 Uur in Wroclaw kost namelijk 2 keer minder als een dag in San Sebastian. Er zijn veel mogelijkheden om het oude centrum te bekijken;; te voet, elektrische auto of historische tram uit 1930.

24-uur-in_Wroclaw_San-Sebastian_HomeToGo_NL

 

Multicultureel – Sarajevo & Amsterdam

Twee historische steden, twee compleet andere prijscategorieën. Accommodaties in Amsterdam zijn aan de dure kant met €47 per persoon per nacht bij een trip met een groep van vier personen. Sarajevo is de budget optie, een accommodatie in deze stad kost bijna 5 keer minder dan in onze hoofdstad. Uit eten gaan is ook duurder in Amsterdam, reizigers betalen hier namelijk drie keer zo veel als in Sarajevo. Een wandeling langs de Amsterdamse grachten en door het historische stadscentrum is een indrukwekkende ervaring voor nieuwkomers. De tourprijs in Sarajevo ligt iets hoger omdat de stad veel dagtochten aanbiedt, naar Dubrovnik bijvoorbeeld. 24 Uur in Amsterdam kost gemiddeld €110, voor hetzelfde geld kunnen reizigers twee dagen in Sarajevo verblijven.

24-uur-in_Sarajevo_Amsterdam_HomeToGo_NL

 

Aan de rivier – Wenen & Bratislava

In 90 minuten vaart men van Bratislava naar Wenen met een indrukwekkende boottocht over de Donau. Ondanks deze kleine afstand hebben beide steden een compleet andere sfeer. Overdag kan men een kunstroute door de stad lopen of een kop koffie drinken in een van de oude theehuizen. Wenen staat bekend om haar prachtige gebouwen en rustige parken. De stad voelt chique aan, maar is niet onbetaalbaar. In het pittoreske historische centrum van Bratislava vinden reizigers om elke hoek een andere verrassing en de stad is relatief goedkoop. 24 Uur in Wenen is €23 duurder dan in Bratislava (€64), maar de gemiddelde prijs van een tour is nagenoeg gelijk.

24-uur-in_Wenen_Bratislava_HomeToGo_NL

 

Trending steden – Kopenhagen & Berlijn

Twee populaire steden met een ontspannen sfeer. Het enthousiasme voor deze steden blijft groeien en beide krijgen meer internationale aandacht. De Duitse hoofdstad staat bekend om haar street art, techno clubs en ‚alles kan’ mentaliteit. De stad biedt alternatieve activiteiten, zoals een ondergrondse tour in de metrotunnels of een Graffiti workshop. Kopenhagen is fietsvriendelijk, maar voor de onervaren of vermoeide reiziger is er ook een kastelentocht per bus. Uit eten? Diner in Kopenhagen is 2 keer zo duur als in Berlijn.

24-uur-in_Kopenhagen_Berlijn_HomeToGo_NL

 

Eilanden – Madeira & Gran Canaria

Ongelooflijk mooie stranden en aangename temperaturen zijn op beide eilanden te vinden, maar de prijs van een overnachting verschilt nogal. 24 Uur op Gran Canaria (€111) is gemiddeld 2 keer zo duur als op Madeira (€49). Ook de prijs van activiteiten op het eiland ligt hoger, dit komt waarschijnlijk omdat er vooral surf- en kitelessen aangeboden worden. Walvissen spotten en een 3 uur durende wijntour op Madeira klinkt ook als een goede vakantie!

24-uur-in_Madeira_Gran-Canaria_HomeToGo_NL

 

Trektocht – Zwarte Woud & Amalfi Kust
Naast de spectaculaire wandelpaden, kunnen reizigers aan de Amalfi kust ook terecht voor culinaire hoogtepunten. Activiteiten in dit gebied kunnen prijzig zijn (€83), waarschijnlijk omdat er dagtrips naar bijvoorbeeld Pompei of Napels aangeboden worden. De wandelpaden in het Zwarte Woud zijn net zo betoverend met haar grote bossen en diepgroene kleuren. Hier drinkt men het typische Rothaus Tannenzäpfle of reist naar het naastgelegen Elzas voor een glas witte wijn. Uit eten gaan kan men in beide gebieden voor €20, maar in de totaalprijs ligt het grote verschil. Voor 24 uur in het Zwarte Woud betalen reizigers 36% minder als aan de Amalfi Kust.

24-uur-in_Zwarte-Woud_Amalfi-Kust_HomeToGo_NL

 

Historische steden – Edinburgh & Praag
Deze twee majestueuze steden, met hun indrukwekkende kastelen die uitkijken over de stad en romantische bruggen en cafés, zijn perfecte bestemmingen voor een ontspannen dag. Een nachtje in Edinburgh is veel prijziger, waarschijnlijk door het ‘Fringe festival’ dat plaatsvindt in augustus. Praag staat bekend om haar diversiteit en historische tours door de stad. Tourprijzen zijn nagenoeg gelijk in beide steden, maar uit eten gaan in Edinburgh is 3 keer zo duur als in de Tsjechische hoofdstad. Voor de prijs van 24 uur in Edinburgh kunnen reizigers bijna 48 uur in Praag rondlopen.

24 uur in_Edinburgh_Praag_HomeToGo_NL

 


Methodologie
Gemiddelde accommodatieprijzen zijn gebaseerd op de prijs per nacht per persoon (bij verblijf met een groep van 4). De onderzochte vakantieverblijven zijn gevonden op HomeToGo en zijn geschikt voor maximaal 6 personen. Gemiddelde tourprijs is gebaseerd op de tours van GetYourGuide. De prijs van ingrediënten voor een huisgemaakte maaltijd, de restaurant prijs en de prijs van 0,5 liter bier zijn afkomstig van Numbeo.

Over HomeToGo
HomeToGo is ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiewoningen waarop consumenten makkelijk kunnen te zoeken en de resultaten van meer dan 7 miljoen aanbiedingen kunnen vergelijken. Door opties zoals slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Het trio oprichters bestaat uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel 70 werknemers in dienst en is actief op 10 nationale platformen in Europa en in de Verenigde Staten.

Het team oprichters achter HomeToGo combineert technische expertise en kennis van reistechnologie, toerisme en e– commerce. Wolfgang Heigl richtte eerder de toonaangevende vluchtvergelijkingswebsite Swoodoo op, dat later werd overgenomen door KAYAK en nu deel uit maakt van de Priceline Group. Nils Regge richtte het vakantiewoning verhuurportaal Casamundo op, dat later verkocht werd aan de Nederlandse @Leisure groep, waarin Axel Springer nu meerderheidsaandeelhouder is. HomeToGo CEO Patrick Andrä gaf voorheen leiding aan het Business Development departement van Home24, Duitslands toonaangevende online meubelhandelaar.