Vreemde geluiden, glimmende dansvloeren en nieuwe gezichten. Het is tijd voor een weekendtrip. Om even stoom af te blazen, uit te waaien, ondergedompeld te zijn in de muzikale sferen van een andere stad.Hoge hakken of afgetrapte gympen? Een colbertje of draag je het T-shirt van de nacht ervoor? Elke stad heeft haar eigen charme en club-etiketten. Dansen tot in de vroegte en daarna ontbijten aan het strand of in een historisch stadscentrum. Dit zijn de beste steden om een weekend álles te geven.


BERLIJN
De stad waar ‘slaap’ een vies woord is
Berlijnse ‘Türsteher’ kunnen erg streng zijn en rijen van soms zelfs twee uur is niet ongewoon. Het beroemde Berghain is hier een klassiek voorbeeld van, waar het gerucht gaat dat de helft hier wordt afgewezen. Als dit je niet afschrikt wacht er eenmaal binnen genoeg avontuur. In deze stad is namelijk van de meest liberale als het gaat om diversiteit en rariteiten in clubs. Locaties zijn ook allesbehalve standaard; een openlucht bar aan de rivier, een donkere loods of geïmproviseerde muziek op het grasveld van in Mauerpark. Geen zorgen als je pas in de vroege uurtjes binnen komt; het uitgaansleven begint hier relatief laat maar veel clubs zijn dan ook open tot 12 uur in de middag. De Duitse hoofdstad staat bekend om haar techno en clubs zoals Watergate, Kater Blau, About Blank en Sisyphos doen hun naam eer aan.

*Beste weekenden: Prijzen in Berlijn schommelen in augustus en september. Het weekend van 26 t/m 28 augustus liet een prijsdaling zien (€158 per nacht) en de volgende twee weekenden volgen deze trend. In de weekenden van 16 t/m 18 september (€208) en 30 september t/m 2 oktober (€211) zien we wederom prijsstijgingen.

Berlijn-Party-Stad


BARCELONA
De ‘heetste’ plek om uit te gaan
Barcelona’s top clubs BECOOL, Sala Apolo en Razzmatazz bieden iets meer variëteit in muziek dan de Berlijnse techno scene. Hoewel de rijen twee keer zo kort zijn, kun je hier dubbele temperaturen verwachten. Met een aangename 28 ºC kun je na het uitgaan tot in de vroege uren naar huis lopen zonder trui. Het Spaanse eten is een goede basis voor de Sangria en Gin & Tonic tijdens het stappen. Probeer de traditionele chorizo en huisgemaakte tortilla tapas die overal in de stad te vinden zijn.

* Beste weekenden: Overnachtingsprijzen blijven redelijk stabiel in augustus en september. Het duurste weekend van deze zomer is al voorbij (midden augustus). In het midden van september (na 16.09) dalen accommodatie-prijzen wederom (€200).

Barcelona-Party-Stad


PRAAG
Alternatief en mainstream
In de Tsjechische hoofdstad, tussen de magische bruggen en oude stadspleinen, bevindt zich een van de grootste clubs van Centraal Europa, Karlovy Láznĕ. Hypnotiserende techno, melodische trance, hiphop of 80’s & 90’s muziek. Op elke dansvloer vinden reizigers een ander avontuur. Voor een minder toeristische avond zijn Palace Akropolis of Cross Club de betere keuze. Praag is relatief goedkoop en is populair onder reizigers die geen fortuin willen uitgeven aan een party-tour.

*Beste weekenden: Overnachtingsprijzen blijven redelijk stabiel in augustus en september. De enige uitschieter was het weekend van 26 t/m 28 augustus (€164), waar de prijs per nacht 10 tot 20 euro hoger lag. Een overnachting in september kost rond de €140.

Praag-Party-Stad


AMSTERDAM
Hypnotiserend modern
Na een ontspannen grachtentour met opa en oma en de nieuwste aanwinst het Rijksmuseum is het ’s avonds tijd om Amsterdam van een andere kant te bekijken. Radion, dé plek voor techno, is een cultureel platform gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Er heerst een alternatieve sfeer in dit onconventionele gebouw (voormalig tandheelkundig centrum) en staat bekend om haar experimentele stijl. Een eindje fietsen maar zeker de moeite waard. Iets minder opgepoetst is OT301, op de Overtoom 301, met jazz in het café maar experimentele electro in de grote zaal in het weekend. Het ritme van het Amsterdamse uitgaansleven wordt enigszins bepaald door De School, de zogenaamde opvolger van het beruchte TROUW dat in januari 2015 haar deuren sloot.

* Beste weekenden: In het weekend van 9 t/m 11 september (€257) zijn overnachtingen goedkoper. Het duurste weekend deze zomer is al voorbij (midden augustus). Aan het eind van september (na 23.09) dalen accommodatie-prijzen wederom (€268).

Amsterdam-Party-Stad


IBIZA
Paradijselijke feesten
In de beste clubs op het eiland, Amnesia, Pacha, Space en Privilege, zijn kleurrijke drankjes en lachende Spanjaarden onvermijdelijk. De ontspannen atmosfeer werkt door tot de volgende dag, waar tegen het middaguur de echte feestveteranen slapend op het strand te vinden zijn na een nacht doorhalen. Eenmaal uitgerust zijn er talloze grotten en ruïnes te ontdekken en het uitzicht op Ibiza is allesbehalve vervelend. Nachten op Ibiza zijn naast dynamisch en betoverend ook een van de duurste in Europa.

*Beste weekends: Prijzen op Ibiza laten enorme verschillen zien in augustus en september. Waar een overnachting midden augustus nog meer dan €750 kostte, wordt deze bijna gehalveerd in het laatste weekend van augustus (€464) en blijft dalen. De prijs per nacht in het weekend van 30 september t/m 2 oktober is €243.

Ibiza-Party-Stad


METHODEN
Op HomeToGo worden accommodaties snel op prijs vergeleken tussen verschillende websites, met GoEuro kiest men zelf de slimste, snelste of goedkoopste verbinding via verschillende vervoersmiddelen en alle mogelijke tours kunnen op GetYourGuide worden gevonden.

Mediaanprijzen zijn gebruikt om te beschermen tegen extreem lage en hoge waarden. De mediaanprijs is gebaseerd op de prijzen van nog beschikbare accommodaties in de periode van 12 augustus tot en met 2 oktober 2016. De data voor het type-accommodatie, de verblijfsduur en het aantal personen zijn gebaseerd op 79.000 boekingen in de bovengenoemde periode.

HomeToGo is een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen die het mogelijk maakt om snel en makkelijk accommodaties te zoeken en te vergelijken. Consumenten hebben keuze uit meer dan 7 miljoen accommodaties in 200+ landen van meer dan 250 websites. Met gebruik van slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Gevestigd in Berlijn, bestaat het trio oprichters uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel 70 werknemers in dienst en is actief in 10 Europese landen, Rusland en de Verenigde Staten.