Werken op afstand: De beste bestemmingen ter wereld - HomeToGo base64Hash Werken op afstand: De beste bestemmingen ter wereld - HomeToGo

Werken op afstand: De beste bestemmingen ter wereld

Het is tegenwoordig een enorme trend onder jonge professionals om te leven als een ‘Digital Nomad’. Mocht je nog niet bekend zijn met deze term: Dit zijn mensen die de wereld over reizen en tegelijkertijd gewoon door blijven werken. Benodigdheden? Enkel een laptop, internetverbinding en natuurlijk werk wat je digitaal kunt doen! Zonder permanente verblijfplaats is het de ideale manier om al werkend te reizen en zo veel van de wereld te zien. Heb jij dus even helemaal genoeg van je dagelijkse werkroutine, dezelfde fietsroute naar je werk, het slechte weer en kan je jouw werk deels op afstand doen? Dan is het misschien tijd om er even tussenuit te gaan naar bijvoorbeeld Bali, Singapore of Los Angeles. Je werk kan je gewoon meenemen op reis als digital nomad!


Om je alvast voor te bereiden onderzocht HomeToGo 25 van de beste bestemmingen, van Buenos Aires tot Stockholm. HomeToGo rangschikte alle bestemmingen op basis van de volgende criteria: gemiddelde levensonderhoud kosten, internetsnelheid, beste co-werkplekken, lokale gastvrijheid en bezienswaardigheden.

>> Gebruik de onderstaande knoppen om naar de verschillende categorieën van het onderzoek te navigeren <<


BESTE BESTEMMINGEN
CO-WERKEN

Overzicht beste co-werkplekken - photo d'illustration
BESTE BESTEMMINGEN
LEVENSKOSTEN
Levenskosten per bestemming - photo d'illustration
BESTE BESTEMMINGEN
GASTVRIJHEID

Overzicht gastvrijheid - photo d'illustration

BESTE BESTEMMINGEN
ATTRACTIES
Bezienswaardigheden per stad - photo d'illustration
KOFFIE-INDEX
Tableau café index - photo d'illustration
TYPE NOMADEN
Tableau profils de nomades - photo d'illustration


Top 25 reisbestemmingen als ‘Digital Nomad’

Van de 25 bestemmingen die in deze lijst beschouwd worden, steekt Bali er ver bovenuit. Met 5.0 punten is het de bestemming bij uitstek om als digital nomad een jaar op afstand te werken. Penang (4.62), Gran Canaria (4.35) en Buenos Aires (4.20) bezetten plaats twee tot en met vier. Onderaan aan de lijst van bestemmingen vinden we Shanghai met een beoordeling van 1.80 en drie Europese steden: Amsterdam (1.79), Nice (1.50) en als allerlaatste Stockholm met 1.17 punt.


Werken vanuit Bali
De kust in Bali

5.00 in de categorie Levensonderhoud
3.43 in de categorie Gastvrijheid
3.10 in de categorie Co-working
2.35 in de categorie Attracties
0.01 in de categorie Diversiteit

Werken vanuit PenangStrand in Penang

4.10 in de categorie Levensonderhoud
3.73 in de categorie Gastvrijheid
2.81 in de categorie Co-working
0.91 in de categorie Diversiteit
0.89 in de categorie Attracties

Werken vanuit Gran CanariaRue typique sur l'île de Grande Canarie

4.40 in de categorie Gastvrijheid
3.59 in de categorie Attracties
2.81 in de categorie Co-working
1.96 in de categorie Levensonderhoud
1.40 in de categorie Diversiteit

Werken vanuit Buenos AiresChâteau rose à Buenos Aires

3.96 in de categorie Gastvrijheid
3.83 in de categorie Attracties
2.87 in de categorie Co-working
2.22 in de categorie Levensonderhoud
0.53 in de categorie Diversiteit

Werken vanuit SingaporeVue sur la skyline de Singapour

5.00 in de categorie Diversiteit
3.13 in de categorie Gastvrijheid
3.06 in de categorie Co-working
2.32 in de categorie Attracties
0.54 in de categorie Levensonderhoud

Werken vanuit AucklandVue aérienne sur Auckland et le volcan Eden

4.70 in de categorie Gastvrijheid
2.53 in de categorie Diversiteit
2.50 in de categorie Co-working
0.93 in de categorie Levensonderhoud
0.61 in de categorie Attracties


Top 25 | Co-Working | Levenskosten | Gastvrijheid | Bezienswaardigheden | Accommodatie | Overzicht


Co-Working : Beste bestemmingen

Het leven als digital nomad kan ondanks het vele reizen en de nieuwe mensen die je leert kennen toch soms enigszins eenzaam zijn. Veel werkende reizigers (of reizende werkers) kiezen er dan ook voor om tijdelijk vanuit een co-werkplek te werken, maar waar vind je eigenlijk de beste co-werkplekken? Wij onderzochten voor alle bestemmingen de beste co-werkplekken op basis van de maandelijkse kosten, ruimtelijkheid, design, internetsnelheid en gemiddelde afstand naar het centrum. Hieronder vind je een duidelijk overzicht. Daarnaast hebben wij ook alvast een overzicht voor je gemaakt met de adressen voor co-werkplekken in alle bestemmingen.

#1 BaliUitzicht van Bali

Bali staat met een 3.1 van de 5 op de eerste plaats in deze ranglijst. De lage prijzen voor een lidmaatschap (€76 per maand), de korte reisduur naar het centrum en de uitstekende ruimtelijkheid en het mooie design van de co-werkplekken maken dit een top bestemming voor een digital nomad.

#2 AucklandOverzicht van de stad Auckland

Ondanks de relatief hoge maandelijkse kosten voor een co-werkplek staat Auckland toch op de tweede plaats in deze lijst. De co-working kantoren zijn erg ruim ingedeeld en zien er werkelijk schitterend uit. Daarnaast zijn ze enorm centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken.

#3 Chiang MaiLevé de soleil sur un temple de Chiang Mai

Deze prachtige Thaise stad biedt vele voordelen voor degenen die comfortabel op afstand willen werken. Zo is de prijs van een co-werkplek gemiddeld slechts €94 per maand, 21 minuten verwijderd van het centrum en scoort de locatie met een 4.0 erg hoog als het gaat om ruimtelijkheid en design.

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.

Snel Internet en de beste Co-werkplekken

Welk land biedt de beste internetverbinding? Waar vind je de beste adressen voor co-werkplekken? Bekijk onze ranking hieronder!

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.


Levensonderhoud kosten: De beste bestemmingen

Welke bestemmingen zijn het best betaalbaar als ‘Digital Nomad’? Waar kom je met hetzelfde gemiddelde netto salaris als in Nederland (€ 2.021) tijdens het werken op afstand het beste uit? Bekijk welke bestemmingen financieel het meest interessant zijn en waar je koopkracht het meeste toe-, of in sommige gevallen, afneemt!

#1 BaliVu bord de mer Bali

De maandelijkse levensonderhoud kosten in Bali liggen verreweg het laagst. Een eenkamerappartement in het centrum kost hier gemiddeld 166,60 euro per maand en een busticket bijvoorbeeld slechts 22 cent. Dit is maar liefst 13 keer goedkoper dan San Fransisco!

#2 Penang Vu bord de mer Bali

Ook in Penang kost een centraal gelegen 1-kamerappartement erg weinig (gemiddeld €206,30 per maand). Een volle boodschappentas kost je gemiddeld slechts €14,72 en een enkeltje met het openbaar vervoer nog geen 40 cent!

#3 Chiang MaiRizière à Chiang Mai

Ook de derde ‘voordeligste’ bestemming ligt in Azië. In Chiang Mai zorgen de lage levensonderhoud kosten, zo’n €340 per maand, voor een hoge levensstandaard. Een bioscoopkaartje kost je hier nog geen €4 en een tas vol boodschappen slechts €18,33!

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.

Nederlands inkomen vs. levensonderhoud kosten van een reisbestemming: Goed nieuws voor ons Nederlanders, in vrijwel alle bestemmingen behoudt je of vergroot je je koopkracht aanzienlijk! Wanneer je als ‘Digital Nomad’ op zoek bent naar een goedkope bestemming, dan zijn deze drie plaatsen niet te missen: Bali, Penang en Chiang Mai. Hier zijn de levensonderhoud kosten verre weg het laagst en kom je met een inkomen uit Nederland erg goed uit.
Anderzijds liggen de levensonderhoud kosten in onze hoofdstad Amsterdam, Singapore en San Francisco relatief hoog. De gemiddelde maandelijkse uitgaven hier variëren van 1.470 euro tot 2.874 euro. De levensonderhoud kosten in San Francisco liggen maar liefst 13 maal hoger dan in Bali!


Gastvrijheid: Beste bestemmingen

Welke landen zijn het meest gastvrij voor internationale expats? Deze index combineerd verschillende sub-categorieeren met elkaar zoals het gemak in het maken van nieuwe vrienden, de taal leren en je welkom geheten voelen. Mexico staat op de eerste plaats, gevolgd door Malta en Nieuw Zeeland. Veel Europese landen staan vrij laag in de index. De taal is voor velen een barriere en de gastvrijheid voor internationale werkers is soms ook behoorlijk te wensen over.

#1 Playa del CarmenPlage à Playa del Carmen

Volgens vele expats is er geen betere plek in de wereld om vrienden te maken en een nieuwe taal te leren dan in Mexico. Stranden, restaurants, betaalbare bars… gewoon geen excuses om niet sociaal te doen!

#2 MaltaMarina et marché à Malte

Het ontmoeten van nieuwe mensen schijnt erg makkelijk te zijn in Malta. De vrije geest van de Maltezers helpt enorm om je welkom te voelen op dit relatief kleine eiland.

#3 Nieuw ZeelandVue aérienne sur la ville d'Auckland

Nieuw Zeeland werd in 2015 uitgeroepen tot het meest gastvrije land ter wereld*. Deze bestemming blijft expats aantrekken. De voordelen? Engels als officiële en universele taal, de cultuur en adembenemende landschappen. *HSBC Expat Explorer Survey (2011)


Top 25 | Co-Working | Levenskosten | Gastvrijheid | Bezienswaardigheden | Accommodatie | Overzicht


Diversiteit: Beste bestemmingen

Wat zijn de meest kosmopolitische bestemmingen met het hoogste percentage internationale bewoners? Een land met veel internationale migranten en diversiteit kan het voor een internationale reiziger eenvoudiger maken om te settelen en gelijkgestemde te vinden.

#1 SingaporeVue sur Singapour depuis le bord de l'eau

In Singapore komt maar liefst 45.4% van de totale bevolking niet uit Singapore zelf. De culturele mix wordt duidelijk weerspiegelt in het aantal officiele talen van het land: Engels, Mandarijn, Maleis en Tamil!

#2 AustraliëVue sur la skyline de Melbourne

Meer als een kwart (28.2%) van de algehele bevolking komt oorspronkelijk niet uit Australië. Grote kans dat het land zo internationaal gemixt is door het hebben van Engels als officiele taal!*.
*Startup Muster (2017)

#3 Nieuw ZeelandVue aérienne sur Queenstown en Nouvelle-Zélande

Ook in Nieuw Zeeland is bijna een kwart (23%) van de bewoners niet in het land zelf geboren. De groeiende start-up en tech scene, geografische positie en toegankelijkheid van het land zorgen dat veel buitenlanders zich hier vestigen.
*Medium, New Zealand’s tech scene is hotter than yours (2016)

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.


Attracties: Beste bestemmingen

Naast het werken op afstand vanuit een ander land wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk genieten van je nieuwe omgeving! Wij onderzochten via UNESCO en TripAdvisor in welke steden (en landen) er de meeste bezienswaardigheden te vinden zijn.

#1 SjanghaiSkyline de Shanghai

Sjanghai is de stad bij uitstek als het gaat om cultuur, monumenten en andere bezienswaardigheden. De stad telt maar liefst 52 monumenten die prijken op de UNESCO-erfgoedlijst en daarbij komen nog vele musea en andere bezienswaardigheden. In het grote China zelf vind je natuurlijk de Chinese Muur, vele paleisen en schitterende tuinen.

#2 BerlijnVue aérienne sur Berlin

In Berlijn vind je drie monumenten die officieel op de UNESCO-lijst staan: De kastelen en parken in Potsdam en Berlijn, het Museum-eiland en zes geselecteerde gebouwen die samen de revolutionaire woningbouw architectuur tussen 1910 en 1933 symboliseren. Daarnaast bevat Berlijn vele bezienswaardigheden met grote historische waarde zoals overblijfselen van de Berlijnse muur.

#3 Buenos AiresVue aérienne sur Buenos Aires

De Argentijnse hoofdstad Buenos Aires telt maar liefst 557 musea en monumenten. Verspreid door de hele stad zijn hier vele kerken, pleinen, paleizen en kleurrijke gebouwen te bezichtigen. Geen van de monumenten staan officieel genoteerd op de UNESCO-lijst maar dat neemt niet weg dat hier genoeg schitterende bezienswaardigheden te vinden zijn!

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.


Top 25 | Co-Working | Levenskosten | Gastvrijheid | Bezienswaardigheden | Accommodatie | Overzicht


Koffie Index

Gezien cafeïneverslaafden hun dagelijkse dosis hard nodig hebben tijdens het werk, vanuit waar dit dan ook zijn mogen, heeft HomeToGo een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijs van Café Latte in alle reisbestemmingen. Waar vind je de voordeligste koffie om flink door te kunnen werken?

Je kunt de bestemmingen filteren door op de kolomkoppen van de tabel te klikken.


Wat voor type Digital Nomad ben jij?


Top 25 | Co-Working | Levenskosten | Gastvrijheid | Bezienswaardigheden | Accommodatie | Overzicht


Een tijdelijke accommodatie nodig?

Op het begin van je reis als digital nomad kan het soms lastig zijn om een verblijf voor langere tijd te vinden alvorens je arriveert. Hierbij kan een tijdelijke vakantiewoning uitkomst bieden om een relaxt begin van je avontuur te hebben. In de onderstaande lijst vind je de gemiddelde prijs per nacht evenals per week in ieder van de 25 bestemmingen.


Methodologie en bronnen

Bekijk de volledige methodologie en gebruikte bronnen in dit onderzoek hier.

Vragen over dit onderzoek of graag meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met:

https://www.hometogo.com/about/press/

Begin van de pagina

image-tag