Vakantie Studies & Analyses

Als meta-zoekmachine is HomeToGo in staat om de eigenschappen en prijzen van miljoenen vakantiehuizen wereldwijd te raadplegen en te vergelijken op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Wij gebruiken deze data veelvuldig voor studies en analyses naar verscheidene thema's binnen de vakantiemarkt. Ons doel achter deze onderzoeken is om verschillende type reizigers wereldwijd van bruikbare informatie te voorzien bij het plannen van hun volgende reis.

Zo bekeken wij eerder wat de voordeligste wintersportgebieden zijn, wat de beste steden om een (halve) marathon te lopen, welke vakantiebestemmingen het internet-vriendelijkst zijn en in welke Nederlandse provincie gemiddeld het meest wordt betaald voor een overnachting. Lees hieronder meer over deze en andere inzichten.

Wat zijn de populairste steden om carnaval te vieren? En hoeveel ben je kwijt voor een overnachting tijdens carnaval? HomeToGo onderzocht de verblijfskoten in de 5 meest gezochte carnavalssteden.

Benieuwd hoeveel je kwijt voor een dag en nacht après-skiën? HomeToGo onderzocht de lokale prijzen voor een skipas, verblijf en biertje in 25 populaire après-skigebieden. Bekijk hier het overzicht.

Wat zijn de populairste en voordeligste skigebieden in Europa? HomeToGo onderzocht de lokale prijzen voor een skipas en verblijf tijdens het hoogseizoen.

Elk festival brengt zijn eigen unieke sfeer, line-up en type festivalganger met zich mee. Echter is dat niet het enige wat verschilt. Buiten het festivalaanbod verschillen namelijk ook de ticketprijzen ook behoorlijk!

Reizen gaat tegenwoordig niet alleen over het ontdekken van nieuwe plaatsen, het uitproberen van verschillende soorten eten en het ontmoeten van nieuwe culturen, maar ook over het delen van die ervaringen op social media.!

De 'Marathonsteden Index' helpt hardlopers op weg met een actueel overzicht van Europese marathonsteden die voor dit jaar nog op het programma sta. Voor iedere marathon onderzocht HomeToGo verder hoeveel je zou moeten rekenen voor inschrijf, verblijf- en reiskosten.

Benieuwd naar wat je als wintersporter ongeveer moeten rekenen voor een dag en nacht wintersportvakantie? Bekijk dan het overzicht van alle lokale prijzen voor een skipas en verblijf in de Europese skigebieden. De lokale prijzen verschillen echter behoorlijk, bereidt je dus voor hoge pieken en diepe dalen.

Om meer te weten te komen over vrouwelijke solo-reizigers bekeken wij verschillende internationale studies en rapportages, interviewden wij ervaren vrouwelijke solo-reizigers, lazen hun blogs en volgden honderden sociale-media accounts wereldwijd. Benieuwd naar welke drie bestemmingen wij denken dat het meest geschikt zijn?

Tegenwoordig worden er op veel plaatsen ter wereld Pride parades en festivals georganiseerd - Maar wat zijn momenteel eigenlijk de trending Prides? HomeToGo zocht het uit en creëerde een overzicht van de 50 beste opkomende steden.

Voor degenen die zich geen vakantie meer zonder internet kunnen voorstellen heeft HomeToGo geanalyseerd welke vakantiebestemmingen in Nederland en Europa over de meeste accommodaties met een WiFi verbinding beschikken.

Van Montréal tot Melbourne, iedere stad heeft zo zijn eigen unieke clubscene die duizenden feesttoeristen aantrekt. Waar het aller beste feestje gehouden wordt is lastig te zeggen en natuurlijk geheel objectief, maar wat dat feestje je ongeveer zal kosten in iedere stad lees je hier.

De Vakantiehuizen Prijsindex analyseert de boekingen van vakantiewoningen in binnen- en buitenland en toont de prijsontwikkelingen op landelijk, regionaal en stedelijk niveau.

image-tag