Luxemburg stedentrip

Luxemburg

Luxemburg stedentrip: Onze beste aanbevelingen

-60%
Vakantiepark ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Diekirch, Luxemburg
vanaf €28 €68
Bungalow.Net
4,1
Zie aanbieding
Huis ∙ 4 personen ∙ 2 slaapkamers
Vichten, Kanton Redange, Luxemburg
vanaf €63
Novasol
4,9
Zie aanbieding
Huis ∙ 4 personen ∙ 1 slaapkamer
Hachiville, Kanton Clervaux, Luxemburg
vanaf €48
Novasol
4,4
Zie aanbieding
Huis ∙ 4 personen ∙ 2 slaapkamers
Waldbillig, Kanton Echternach, Luxemburg
vanaf €65
Novasol
4,3
Zie aanbieding
Huis ∙ 6 personen ∙ 3 slaapkamers
Veianen, Kanton Vianden, Luxemburg
vanaf €75
Novasol
4,1
Zie aanbieding
Huis ∙ 4 personen ∙ 2 slaapkamers
Schlindermanderscheid, Diekirch, Luxemburg
vanaf €67
Novasol
4,4
Zie aanbieding
Huis ∙ 6 personen ∙ 3 slaapkamers
Veianen, Kanton Vianden, Luxemburg
vanaf €97
Novasol
4,5
Zie aanbieding
Privé kamer ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Wiltz, Diekirch, Luxemburg
vanaf €29
Airbnb
4,5
Zie aanbieding
Privé kamer ∙ 2 personen ∙ 1 slaapkamer
Dudelange, Kanton Esch-sur-Alzette, Luxemburg
vanaf €28
Airbnb
5,0
Zie aanbieding
Luxemburg stedentrip

Een stedentrip naar Luxemburg is een relatief eenvoudige onderneming aangezien het Groothertogdom op slechts enkele uren rijden van Nederland ligt. Het land heeft zeer veel historische gebouwen en kent tal van hoogstaande musea. Een comfortabele vakantiewoning stelt u en uw reisgezelschap in staat de hoofdstad en de omgeving op een prettige manier te verkennen. Houdt u van een sportieve vakantie? Dat komt goed uit, in het groene heuvelachtige land kunt u onder meer goed wandelen, mountainbiken, klimmen en golfen.

Luxemburg biedt een rijke cultuur en historie

Wellicht de meest bijzondere bouwwerken die u tijdens een stedentrip naar Luxemburg kunt bezoeken, zijn de Kazematten van Luxemburg. Een kazemat dient als verdedigingswerk en schuilplaats. Van het oorspronkelijk 24 kilometer lange netwerk met 24 forten en 16 verdedigingswerken, is tegenwoordig nog 17 kilometer over. Dit deel is opgenomen op de UNESCO lijst van wereldcultuur. In de kazematten "de Bock"" en het "Pétrusse-dal" kunt u met eigen ogen deze bijzondere gebouwen bekijken. Bezichtig ook het Grand Ducal Palace in het zuiden van Luxemburg. Dit mooie paleis is sinds 1817 de residentie van het staatshoofd. Liefhebbers van muziek doen er goed aan de Philharmonie Luxemburg te bezoeken. Het gehele jaar door vinden hier schitterende muzikale evenementen plaats in een concerthal met een perfecte akoestiek.

Tijdens een stedentrip naar Luxemburg is het de moeite waard de fraaie omgeving rondom de hoofdstad te ontdekken. Hiervoor zijn er verscheidene culturele routes naar plaatsen als Clervaux, Ettelbruck, Mersch en Remich. De tocht voert u langs kastelen, musea en ander bijzonder cultureel erfgoed. Een goed voorbeeld is het markante witte kasteel van Clervaux. In dit gebouw bevindt zich een maquette museum van diverse Luxemburgse kastelen, een klein oorlogsmuseum en een foto-expositie over de mens van Esward Steichen. Bijkomend voordeel aan uw week of weekendje weg in Luxemburg zijn de lagere accijns op benzine en tabak. Zo kunt u voordelig uw tocht per auto vervolgen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Luxemburg Novasol Vakantiehuizen in Luxemburg TripAdvisor Vakantiehuizen in Luxemburg Casamundo Vakantiehuizen in Luxemburg DanCenter Vakantiehuizen in Luxemburg Inter Chalet Vakantiehuizen in Luxemburg dansommer Vakantiehuizen in Luxemburg HomeAway Vakantiehuizen in Luxemburg Interhome Vakantiehuizen in Luxemburg 9flats.com Vakantiehuizen in Luxemburg HouseTrip Vakantiehuizen in Luxemburg Belvilla Vakantiehuizen in Luxemburg Montagne Vacances Vakantiehuizen in Luxemburg Only-apartments Vakantiehuizen in Luxemburg Migoa Vakantiehuizen in Luxemburg

Ontdek andere interessante bestemmingen