Kroatië zomervakantie

Kroatië

Zomervakantie in Kroatië: de beste bestemmingen

Kroatië zomervakantie

Kroatie, gelegen aan de Adriatische zee, is een land met vele gezichten. Waar de kuststrook voorzien is van historische steden en prachtige stranden kunt u in het binnenland de kletterende watervallen van het Nationaal Park Plitvice bewonderen. Ontspanning, cultuur en activiteiten liggen alle binnen handbereik. Een zonvakantie in Kroatië is meer dan de moeite waard.

Ontspanning en cultuur in Kroatië

Een populair gebied in Kroatië is de streek Istrië. In Istrië bevinden zich alle voorzieningen die u als vakantieganger wenst. Vanuit uw vakantieappartement kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de stad Poreč. Poreč is een historische stad met overblijfselen uit de Romeinse tijd. Poreč is ook ideaal voor een strandvakantie dankzij de vele schone en veilige stranden. Bovendien zijn meeste stranden voorzien van kleedhokjes, douches en strandtentjes zodat u optimaal kunt genieten van uw stranddag.

Het kristalheldere water en de azuurblauwe zee vormen een vast onderdeel van een zonvakantie in Kroatië. Wanneer u echter cultuur hoog in het vaandel heeft staan biedt Rovinj een inkijkje in het oude Kroatië. In dit stadje, gelegen op een schiereiland, komen cultuur en strand wel erg dicht bij elkaar. Rovinj is misschien wel een van de mooiste pittoreske dorpjes die Istrië rijk is. Als waterpret onderdeel uitmaakt van uw ideale zonvakantie in Kroatië kunt u bijvoorbeeld een mooi waterpark in Istrië bezoeken.

Voor de eilandliefhebber heeft Kroatië ook een uitgebreid aanbod. Breng bijvoorbeeld uw zomervakantie in Kroatië door op het eiland Krk. Dit eiland biedt ontspanning en interessante uitstapjes. Het dorpje Kras, centraal gelegen op het eiland, kan dienen als ideale uitvalbasis voor verdere verkenning van het eiland. Ontdek verborgen strandjes of ga dolfijnen spotten met een georganiseerde boottocht. Bovendien is het mogelijk om uitstapjes te maken naar een van de vele andere eilanden die de Kroatische kust rijk is.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Kroatië Novasol Vakantiehuizen in Kroatië TripAdvisor Vakantiehuizen in Kroatië Casamundo Vakantiehuizen in Kroatië DanCenter Vakantiehuizen in Kroatië Inter Chalet Vakantiehuizen in Kroatië dansommer Vakantiehuizen in Kroatië HomeAway Vakantiehuizen in Kroatië Interhome Vakantiehuizen in Kroatië 9flats.com Vakantiehuizen in Kroatië HouseTrip Vakantiehuizen in Kroatië Belvilla Vakantiehuizen in Kroatië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Kroatië Only-apartments Vakantiehuizen in Kroatië Migoa Vakantiehuizen in Kroatië

Ontdek andere interessante bestemmingen