Strandvakantie Kroatië

Kroatië

Strandvakantie in Kroatië: de beste bestemmingen

Strandvakantie Kroatië

Heldere wateren waar u in kunt snorkelen en zwemmen, authentieke kustplaatstjes waar u doorheen kunt dwalen en zon op uw bol: het klinkt als een ver eiland, maar hier in Europa is het mogelijk. De Kroatische kust is zeer veelzijdig en heeft met haar lange kiezelstranden en verborgen zandstrandjes veel te bieden. Even cultuur opsnuiven kunt u in de vele oude stadjes die de kust rijk is. Voor gezinnen, stellen en avonturiers is een strandvakantie in Kroatië een echte aanrader.

Het ultieme vakantiegevoel

Kiezels, stenen en rotsen vormen een groot deel van de stranden van Kroatië. Voornamelijk rondom Rovinj zijn veel van dit soort strandjes te vinden, maar afzien zult u niet doen. Veel rotsen zijn afgeplat en zijn daarom perfect om als zonnebed te gebruiken. Dankzij de kiezels is de azuurblauwe zee nog helderer en kunt u de vissen onder u door zien zwemmen. Snorkelen is dan ook een aanrader voor jong en oud. Het is natuurlijk geen overbodige luxe om uw waterschoenen mee te nemen.

Wilt u uw strandvakantie in Kroatië afwisselen met een goede dosis cultuur, dan kan Trogir iets voor u zijn. Deze kustplaats met een middeleeuwse kern dient ook als perfecte uitvalbasis naar andere kustplaatsjes in het zuiden van Kroatië. Veel van deze plaatsjes liggen verspreid op verschillende eilanden. Neem de boot en geniet van de vele verborgen stranden. Deze idyllische strandjes zullen u het gevoel geven alsof u aan het einde van de wereld bent.

Bestaan er dan geen zandstranden in Kroatië? Zeker wel, veel ervan zijn echter goed verborgen tussen de kliffen. Behalve rondom de stad Nin, daar liggen verschillende grote zandstranden. Bijkomend voordeel is dat het water erg lang ondiep blijft, wat een strandvakantie in Kroatië met kleine kinderen hier ideaal maakt. Waar u ook naartoe gaat, in Kroatië krijgt u het ultieme vakantiegevoel.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Kroatië Novasol Vakantiehuizen in Kroatië TripAdvisor Vakantiehuizen in Kroatië Casamundo Vakantiehuizen in Kroatië DanCenter Vakantiehuizen in Kroatië Inter Chalet Vakantiehuizen in Kroatië dansommer Vakantiehuizen in Kroatië HomeAway Vakantiehuizen in Kroatië Interhome Vakantiehuizen in Kroatië 9flats.com Vakantiehuizen in Kroatië HouseTrip Vakantiehuizen in Kroatië Belvilla Vakantiehuizen in Kroatië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Kroatië Only-apartments Vakantiehuizen in Kroatië Migoa Vakantiehuizen in Kroatië

Ontdek andere interessante bestemmingen