Autovakantie Kroatië

Kroatië

Autovakantie in Kroatië: de beste bestemmingen

Autovakantie Kroatië

Het mooie Kroatië is inmiddels uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming. Steeds meer mensen kiezen ervoor de camping in Frankrijk eens een jaartje te verruilen voor de Kroatische steden en stranden. Het land kent adembenemende landschappen, meer dan duizend eilanden en is bovendien vanuit Nederland heel goed bereikbaar. Dertien uur rijden is alles wat u scheidt van het mooie Kroatië. Uw eigen auto biedt u bovendien de vrijheid te gaan waar en wanneer u wilt.

Talloze mogelijkheden met een autovakantie in Kroatië

Binnen de Kroatische grenzen vindt u alles waarvoor u zo graag op vakantie gaat, wat voor type reiziger u ook bent. Wie graag een middagje aan het strand doorbrengt, is in Kroatië helemaal op zijn plaats. Ondanks zijn geringe formaat heeft het land een kustlijn van meer dan 4000 kilometer, en daaraan liggen genoeg pareltjes van stranden.

Die bij Rabac in het noorden van het land bijvoorbeeld zijn zeer de moeite waard, maar wie nog genoeg puf heeft om even door te rijden zal daarvoor worden beloond - het strand bij Dubrovnik is paradijselijk mooi.

Houdt u meer van historie? Ook dan is een autovakantie in Kroatië een echte aanrader. Kroatië is eeuwenlang onderdeel geweest van het Romeinse Rijk, dat zijn sporen heeft nagelaten in het Kroatische landschap.

Vooral in de stad Pula zijn veel Romeinse gebouwen goed bewaard gebleven, waaronder een compleet amfitheater. Duizend jaar later wisten de Venetianen grote delen van de Kroatische kuststreek in handen te krijgen. Aan hun heerschappij hebben we kleurrijke oude binnensteden als die van Porec te danken.

Wat een autovakantie in Kroatië echt onderscheidt van een vlieg- of groepsreis is uw onafhankelijkheid. Met de auto komt u op plekken die met het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn, en het Kroatische landschap met zijn weidse uitzichten zal uw nieuwsgierigheid ongetwijfeld prikkelen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Kroatië Novasol Vakantiehuizen in Kroatië TripAdvisor Vakantiehuizen in Kroatië Casamundo Vakantiehuizen in Kroatië DanCenter Vakantiehuizen in Kroatië Inter Chalet Vakantiehuizen in Kroatië dansommer Vakantiehuizen in Kroatië HomeAway Vakantiehuizen in Kroatië Interhome Vakantiehuizen in Kroatië 9flats.com Vakantiehuizen in Kroatië HouseTrip Vakantiehuizen in Kroatië Belvilla Vakantiehuizen in Kroatië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Kroatië Only-apartments Vakantiehuizen in Kroatië Migoa Vakantiehuizen in Kroatië

Ontdek andere interessante bestemmingen