Wandelvakantie Italie

Italië

Wandelvakantie in Italië: de beste bestemmingen

Wandelvakantie Italie

Italië is uitermate geschikt is voor een wandelvakantie. Door de langgerekte laarsvorm is het landschap zeer veelzijdig: van de Alpen over de glooiende heuvels van de Toscane naar de azuurblauwe kusten van Calabrië, het passende wandelgebied is lastig te kiezen. Tel daar de vele kunstschatten en historische rijkdom van de steden bij op, de keuze wordt niet eenvoudiger.

Ontdek de bijzondere gebieden van Italië

Wandel door schilderachtige dorpjes over glooiende heuvels, klauter langs granieten bergwanden en prachtige rivieren, spring in een meer of zoek verkoeling aan zee: het authentieke Italië ontdekt u het best te voet. Combineer dit met de overheerlijke Italiaanse keuken en uw wandelvakantie in Italie is perfect.

De wandelwegen in Italie zijn uitstekend verzorgd en goed gemarkeerd. Langs de kust van Cinque Terre of Amalfi kunt u rekenen op spectaculaire uitzichten op zee. U verblijft in dorpen die zich op kliffen nesten en de geur van eucalyptus begeleidt u tijdens uw wandelingen. Volg de spectaculaire "weg van de goden" bij Macerata Campania en combineer het met een bezoek aan Napels.

Het culturele erfgoed van Italië bewondert u niet alleen in Rome. Florence, Sienna en andere steden in de Toscane zijn goed te voet te combineren. Vlakke wandelroutes nemen u mee langs cipressen, oude Romeinse villa's en de wijnranken van de Chianti streek.

De geoefende wandelaar kiest voor de bergen in het noorden van Italië. In de Dolomieten vindt elke bergbeklimmer een uitdaging tijdens een actieve vakantie. Het Como of Gardameer bieden ontspanning aan het einde van de wandelvakantie in Italie. Keer in de middag in bij een Trattoria en drink een verkoelende Limoncello voordat u uw wandeltocht voortzet naar de volgende berghut.

Vergeet tot slot niet de spectaculaire eilanden als optie voor een wandelvakantie in Italie. Beklim de vulkaan Etna in Sicilië of ontdek de droomstranden van Sardinië. Voel de voldoening na een wandeltocht wanneer u de zon onder ziet gaan vanaf het terras van uw vakantiehuis.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Italië Novasol Vakantiehuizen in Italië TripAdvisor Vakantiehuizen in Italië Casamundo Vakantiehuizen in Italië DanCenter Vakantiehuizen in Italië Inter Chalet Vakantiehuizen in Italië dansommer Vakantiehuizen in Italië HomeAway Vakantiehuizen in Italië Interhome Vakantiehuizen in Italië 9flats.com Vakantiehuizen in Italië HouseTrip Vakantiehuizen in Italië Belvilla Vakantiehuizen in Italië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Italië Only-apartments Vakantiehuizen in Italië Migoa Vakantiehuizen in Italië

Ontdek andere interessante bestemmingen