Fietsvakantie Italië

Italië

Fietsvakantie in Italië: de beste bestemmingen

Fietsvakantie Italië

Italië wordt alom beschouwd als een van de mooiste landen van Europa. Deze status heeft het land te danken aan de mooie natuur, de rijke cultuur en de wereldberoemde keuken. Italië is een gevarieerd land. Ontdek het hooggebergte van Italië, de middeleeuwse kastelen en de golvende graanvelden. Dit alles kunt u goed combineren met uitdagende fietsroutes. Een fietsvakantie in Italië biedt u de ideale gelegenheid om het land op een sportieve manier te verkennen.

Ontdek Italië op uw eigen tempo

Het voordeel van een fietsvakantie in Italië is dat u het land op eigen tempo en geheel zelfstandig bezichtigt. U bepaalt zelf hoeveel tijd u in een bepaald gebied doorbrengt. De lokale wijngaarden, idyllische dorpjes en oude steden die u onderweg tegenkomt, nodigen dikwijls uit voor een korte stop. Kies voor een tocht door de prachtige regio Toscane en ervaar een uniek gevoel van vrijheid. Het glooiende landschap met wijngaarden brengt u langs charmante plaatsjes, zoals Pisa en Florence, met elk een eigen karakter.

U kijkt gegarandeerd uw ogen uit in de bergachtige gebieden van Italië. In een vallei in het noorden, te midden van een aantal wijngaarden, ligt het plaatsje Bozen. In deze omgeving kunt u zich volledig uitleven met de fiets, maar het is ook geschikt voor een motorvakantie in Italië. Voor liefhebbers van mooie kerken en kathedralen is Gravina in Puglia een perfecte locatie. Deze plaats beschikt over een aantal historische bouwwerken.

Voor iedereen zijn er in Italië geschikte gebieden om doorheen te rijden. Ook voor gezinnen met kinderen is een fietsvakantie in Italië een aanrader. Als u met de kinderen op stap bent, kies dan voor een gemakkelijkere fietstocht door het lieflijke landschap rondom de stad Cuneo. Voor de geoefende fietser is het fantastisch om de beroemde alpencols op te fietsen. Het volbrengen van een tocht over deze bergen geeft u een gevoel van ultieme voldoening.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Italië Novasol Vakantiehuizen in Italië TripAdvisor Vakantiehuizen in Italië Casamundo Vakantiehuizen in Italië DanCenter Vakantiehuizen in Italië Inter Chalet Vakantiehuizen in Italië dansommer Vakantiehuizen in Italië HomeAway Vakantiehuizen in Italië Interhome Vakantiehuizen in Italië 9flats.com Vakantiehuizen in Italië HouseTrip Vakantiehuizen in Italië Belvilla Vakantiehuizen in Italië Montagne Vacances Vakantiehuizen in Italië Only-apartments Vakantiehuizen in Italië Migoa Vakantiehuizen in Italië

Ontdek andere interessante bestemmingen