Stedentrip

Ontdek een nieuwe stad tijdens een weekendje weg

Zin in een stedentrip? Hier zijn onze aanbevelingen!

Een lang weekend vrij? Reis naar een nieuwe stad. Haal alles uit uw weekend en ga spontaan op een stedentrip. Europa is klein maar de culturele verschillen zijn groot. Ontdek een andere wereld tijdens uw citytrip, met haar charmante mensen en verrassende gerechten. Prachtige kerken, levendige markten en een betoverend uitzicht over de stad maken uw nachtje of weekje weg tot een onvergetelijke ervaring. Deze bestemmingen zijn ideaal voor een goedkoop weekendje weg.

Meest populaire steden voor een stedentrip

Ontdek de meest populaire steden hieronder en ga op stedentrip!

 • 1. Rome

  Rome, of Roma, biedt onderdak aan veel bekende kunstwerken en heeft meer dan 3.000 jaar culturele en kunstgeschiedenis. Het imposante Colosseum is een prachtig bouwwerk van zowel buiten als binnen. Op loopafstand vindt u het Romeins Forum. Een ijsje mag u ook niet missen in Rome. In Vaticaan-Stad, een stadstaat binnen Rome, bevinden zich de Vaticaanse Musea. Hier vindt u Michelangelo’s Sixtijnse Kapel en de vele beschilderingen. De Trevi fontein is het eindpunt van de Aqua Virgo, een van de aquaducten die water naar het oude Rome brachten. Het is de grootste Barok fontein in the stad. Castel Sant'Angelo was eens het hoogste gebouw in Rome. Oorspronkelijk een mausoleum voor Keizer Hadrian and zijn familie, nu een indrukwekkend museum. Vuurwerk op 29 juni!

 • 2. Berlijn - Duitsland

  Vanwege de turbulente 20e eeuw, vindt u in Berlijn veel monumenten uit deze periode. Het Holocaust monument en resten van de berlijnse muur zullen een aangrijpend moment in uw dag zijn. Aan de andere kant staat Berlijn ook bekend om haar feesten en vele verschillende keukens uit allerlei landen. De East Side Gallery is een stuk Berlijnse muur met verschillende grote en kleine kleurrijke Graffiti-stukken. Loop verder langs de Spree als de zon schijnt tijdens uw stedentrip Berlijn. Brandenburger Tor is een van de meest bekendste bouwwerken in heel Duitsland en werd als een teken van vrede gebouwd in de 18e eeuw. Bezoek ook het Reichstag gebouw, het is op loopafstand. Museum-eiland is niet alleen een schitterend aangezicht, maar ook de plek waar het Pergamon en Neues Museum zijn gevestigd. In Berlijn kunt u ook veel moderne gallerijen vinden.

 • 3. Madrid - Spanje

  Met een aangename temperatuur het hele jaar door, is Madrid altijd een plezier om te bezoeken. Haar prachtige architectuur en grote verzameling kunst maken Madrid tot een populaire bestemmingen voor kunstliefhebbers. Probeer ook de tapas tijdens uw stedentrip in Madrid. De tuinen naast het Koninklijk Paleis zijn een fijne oasis in de warme stad. Nog indrukwekkender is Paleis Cybele met haar opvallende verschijning en gedetailleerde versieringen. Museo del Prado is een museum om in de gaten te houden. U verliest de tijd snel uit het oog wanneer u door de 9.000 kunststukken wandelt. In Spanje eet men vaak laat, tussen 9 en 11 uur 's avonds. Tussen werk en het avondeten gaan Spanjaarden naar een bar om tapas te eten. Probeer patatas bravas of bocadillos de calamares.

 • 4. Praag - Tsjechië

  "Ondanks dat de stad in tweeën is gesplitst wordt door de rivier Vltava, is heel Praag een prachtige aangezicht met haar magische marktplaatsen en architectuur uit de Barok. Bezoek het Middeleeuwse kasteel Vyšehrad of ontdek Josefov, de joodse buurt van Praag. Iets dat u niet mag missen is het 600-jaar oude Astronomische Uurwerk. Niet alleen een indrukwekkend stukje techniek, maar ook mooi om te zien. Praag staat bekend om haar bruggen en charmante stadscentrum. Loop een rondje in de joodse buurt Josefov, bezoek de synagogen of het Franz Kafka monument. Loop de trappen hoog bij Praag Metronoom om Letná Park (Letenské sady) te bereiken. Op uw stedentrip in Praag vindt u hier het mooiste uitzicht over haar vele bruggen."

 • 5. Krakau - Polen

  "Een bezoek aan Krakau betekend niet alleen een citytrip naar Polen, maar ook een reis terug in de tijd. De Middeleeuwse sfeer en Joodse geschiedenis brengt u naar een andere wereld. Proef traditionele gerechten in Bar Mleczny (Melk Bar) en bezoek het Koninklijk kasteel Wavel! Tijdens die paar nachtjes weg is Kazimierz, de Joodse buurt, de moeite waard om te zien. De gebouwen en synagogen zijn staande gebleven na de Tweede Wereldoorlog. Bezoek Schindler's emaille fabriek! De Wavel kathedraal laat u de interessante geschiedenis zien van de Poolse koninklijke familie. Het is nog steeds een van belangrijkste nationale heiligdommen in Polen. Iets anders doen in Krakau? De Rynek Underground tentoonstelling neemt u mee 4 meter onder de grond. Bekijk een begraafplaats uit de 11 eeuw!"

 • 6. Dublin - Ierland

  "U voelt zich direct welkom in deze stad. Door Dublin's compacte stadscentrum is het makkelijk om de stad lopend te verkennen. Er zijn vele kathedralen en groene parken, allemaal op loopafstand. In de avonduren kunt u zich verstoppen in een gezellige bar. De Iveagh Gardens zijn perfect voor een rustige middag in een groene omgeving. Vanaf 1865 zijn deze tuinen altijd een oasis in de stad geweest. Er is ook een waterval! De Trinity College Library zorgt voor een echt Harry Potter gevoel. De bibliotheek is onderdeel van Trinity College, opgericht in 1592 en Ierland's oudste universiteit. De meest bezochte bezienswaardigheid in Ierland is Guinness Storehouse en een mooi uitkijkpunt over de stad. Proef een Guinness en bekijk de zonsondergang met Dublin's skyline."

 • 7. Venetië - Italië

  "Verdwaal in de smalle straatjes van Venetië en ga van eiland naar eiland tot u ze alle 117 heeft gezien. Door haar marmer, mysterie en schoonheid waant u zich in een andere tijd, toen de pleinen en bruggen volstonden met handelaren. De Basilica di San Marco mag u niet missen bij een weekend weg in Venetië. Een adembenemend aangezicht van buiten en binnen met haar prachtige mozaïek. Iets nieuws proberen? Roei door Venetië in een kayak in plaats van een traditionele gondel. Bekijk de stad vanuit een andere hoek. Het uitzicht vanaf de Brug der Zuchten was het laatste dat gevangenen zagen op weg naar hun cel. Het verhaal gaat dat ze zuchtten bij een laatste blik op Venetië."

 • 8. Wenen - Oostenrijk

  "Struin door de rustige parken van Wenen of door haar straten met kathedralen en kleine cafés. Wenen is een dynamische stad met veel diversiteit. Liefhebbers van theater kunnen zich verheugen op een avondje opera in het Staatsopera tijdens hun stedentrip Wenen. Het plein voor de Karlskirche is levendig door de verschillende mensen die rond de fontein zitten. 's Avonds is de koepel verlicht en ziet u haar wonderbaarlijke kleur. Een goede plek om de rijke geschiedenis van Wenen te ervaren in het Paleis Schönbrunn, ook bekend het paleis van Prinses Sissi. Een mooi uitkijkpunt vindt u op de heuvel. Voor de beroemde Sachertorte (uit 1832) moet u bij Hotel Sacher zijn. Op de Naschmarkt vindt u ook verse falafel, groente en fruit. Elke dag geopend, behalve zondag."

een stedentrip: Ontdek meer topbestemmingen