Weg met oud en nieuw - HomeToGo base64Hash Weg met oud en nieuw - HomeToGo

Weg met oud en nieuw

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten

Populaire filters om de perfecte huurwoning te vinden in Nederland

2 volwassenen
1 slaapkamer
Huisdieren toegestaan
4 volwassenen
Zwembaden
Bubbelbaden

weg met oud en nieuw: De beste bestemmingen

Een geweldige vakantie tijdens oud en nieuw

Tijdens oud en nieuw kunt u genieten van een heerlijke vakantie in een levendige stad. Overdag kunt u de diverse bezienswaardigheden bewonderen en ’s avonds kunt u heerlijk dineren in een goed restaurant of een avond uit gaan. U kunt zowel kiezen voor een vakantie in Nederland, zoals in Rotterdam, of naar een bestemming verder weg reizen, waaronder Dubai.
Een paar dagen weg met oud & nieuw

Een paar dagen weg met oud & nieuw

Er zijn diverse bestemmingen waar u een geweldige oud en nieuw kunt beleven, zowel in Nederland als in het buitenland.

 • 1. Amsterdam

  In de hoofdstad Amsterdam kunt u goed shoppen, heerlijk uit eten en veel culturele bezienswaardigheden bekijken. Wandel bijvoorbeeld over de Grachtengordel en bewonder schilderijen van Rembrandt in het Rijksmuseum. Tijdens oud en nieuw worden er veel feesten georganiseerd en verder kunt u genieten van een prachtige vuurwerkshow.

 • 2. Rotterdam

  Ook in Rotterdam beleeft u een fijne tijd. De stad staat vooral bekend om zijn bijzondere moderne architectuur, zoals de Markthal, en interessante musea. Oud en nieuw wordt uitbundig gevierd in deze stad. Doorgaans wordt er een grote vuurwerkshow gehouden bij de Erasmusbrug.

 • 3. Italië

  Als u tijdens de jaarwisseling liever in een warmer gebied verblijft, kunt u naar Italië gaan. U kunt ervoor kiezen om samen met uw gezin oud en nieuw te vieren in een comfortabele accommodatie in Toscane, maar ook om in een stad te verblijven. Ga bijvoorbeeld naar de hoofdstad Rome.

 • 4. Spanje

  Als u weg met oud en nieuw wilt, kunt u ook naar het Zuid-Europese Spanje gaan. Hier kunt u op vakantie gaan naar een sfeervolle kustplaats, zoals Malaga, of in een andere gezellige stad verblijven. Goede keuzes voor oud en nieuw zijn Madrid, Barcelona en Valencia, waar veel feesten plaatsvinden.

 • 5. Dubai

  In Dubai, onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, vinden tijdens oud en nieuw spectaculaire vuurwerkshows plaats, onder meer bij de Burj Khalifa en de Burj al Arab. Door het lekkere weer kunt u overdag veel relaxen aan zee.

Ideeën om weg te gaan met de jaarwisseling

Ideeën om weg te gaan met de jaarwisseling

Als u met oud en nieuw het liefst in het buitenland verblijft, zijn er nog veel meer opties voor een geweldige tijd. Populaire bestemmingen zijn onder meer Londen en New York.

 • 1. Portugal

  In het prachtige land Portugal kunt u een fijne oud en nieuw vieren. Op oudejaarsavond kunt u eerst bijvoorbeeld genieten van een heerlijk diner in een goed restaurant, waarna u naar een muziekoptreden kunt gaan of kunt kiezen voor een feest.

 • 2. Londen

  In de Engelse hoofdstad kunt u een geweldige oud en nieuw beleven. Langs de rivier de Thames vindt een mooie vuurwerkshow plaats, onder begeleiding van muziek. Verder worden er diverse feesten georganiseerd in de vele clubs die de stad rijk is.

 • 3. New York

  De bijzondere Amerikaanse stad New York is een andere leuke bestemming tijdens oudejaarsavond. U kunt op verschillende plaatsen het nieuwe jaar inluiden, bijvoorbeeld in Central Park of op het populaire Times Square.

 • 4. Antwerpen

  Iets dichter bij huis is Antwerpen een goede keuze. U kunt hier prachtig vuurwerk bewonderen, bijvoorbeeld boven de Schelde. Verder biedt Antwerpen genoeg gelegenheden voor een lekkere Belgische maaltijd of een drankje in een gezellig café.

 • 5. Berlijn

  Ook de Duitse hoofdstad is een goede keuze. Ga bijvoorbeeld naar het spectaculaire feest bij de Branderburger Tor of kies voor een van de clubs. Verder kunt u tijdens uw bezoek veel historische bezienswaardigheden bekijken, zoals de Reichstag.

Vijf opvallende nieuwjaarstradities in andere landen

Vijf opvallende nieuwjaarstradities in andere landen

In de loop der jaren zijn er verschillende bijzondere nieuwjaarstradities ontstaan, die u tijdens uw vakantie mee kunt maken.

 • 1. Scheveningen

  Tijdens het gure weer op 1 januari duiken veel mensen het ijskoude water van de Noordzee in, vlak bij de Pier van Scheveningen. Deze opvallende traditie is erg leuk om mee te maken.

 • 2. Schotland

  Dit land kent diverse nieuwjaarstradities. In de plaats Stonehaven gaan bewoners bijvoorbeeld met grote brandende ballen door de straten, naar verluidt om de boze geesten te verjagen. Ook worden er traditionele dansen uitgevoerd in Schotland.

 • 3. Frankrijk

  De Fransen vieren oud en nieuw vooral thuis met vrienden en familie. Er wordt tijdens deze avond van een heerlijke maaltijd genoten, met specialiteiten zoals fruits de mer en oesters. Bovendien drinken de Fransen graag een glaasje champagne.

 • 4. Spanje

  Dit land kent verschillende tradities tijdens oud en nieuw. Zo eten de Spanjaarden om 12 uur 12 druiven, bij elke klokslag één. Dit zou geluk brengen.

 • 5. Oostenrijk

  Rond de jaarwisseling worden er in Oostenrijk, maar ook net over de grens in Duitsland, verschillende schansspringwedstrijden georganiseerd. Deze vinden onder meer plaats in Oberstdorf en Innsbruck.

Beste vakantie-ideeën

Meer info

Ontdek meer vakantie-ideeën

Meer info
image-tag