Familievakanties

De beste plekken voor een vakantie met kinderen

Europa heeft ontzettende veel diverse culturen en u kunt zowel dichtbij als ver nieuwe werelden ontdekken, samen met uw familie. Frisse lucht en een rustig strand zijn dichterbij dan denkt. Op deze plekken vindt u familievriendelijke activiteiten en genoeg om uw ogen uit te kijken. Waar gaat u met het gezin heen?

Van Glücksburg tot Ahlbeck, aan de Baltische Kust vind iedereen wel iets om te doen. Denk aan een strandwandeling met het gezin of een van de andere kindvriendelijke uitstapjes in de buurt. De eilanden en het vaste land zijn beide een spektakel.

 • Een van de eilanden in de Baltische Zee is Usedom. Tada! U heeft zojuist het langste strand van Duitsland gevonden. Maak een ommetje van maar liefst 42 kilometer.
 • Denkt u aan Rügen in de zomer? Mis dan de Störtebeker FEstival niet. Dit populaire openlucht theater trekt elk jaar 300.000 bezoekers.
 • De avonturiers onder ons zullen zich niet vervelen met populaire klim- en pretparken in de buurt.

Een van de meest populaire Waddeneilanden is Texel. De duinen, de frisse lucht en de vriendelijke bevolking maken dit een echte familieplek. U kunt urenlang wandelen over het 30 km strand of een fietstocht maken en van de stilte genieten. Leuker voor de kinderen is natuurlijk een tocht met de Garnalenknotter of een middagje in Klimpark Texel.

 • Wandel door natuurgebied De Slufter en ontdek de duinen, kleurrijke planten en de verschillende vogelsoorten.
 • Natuurcentrum Ecomare vangt jonge of zieke zeehonden en bruinvissen op. Zorg dat u er bent voor het voeren!
 • Trek in ieder geval een mdidag uit om naar De Bonte Belevenis te gaan. Hier kunt u met eigen ogen zien hoe kaarsen, papier, brood en zeep worden gemaakt. U kunt het zelf ook proberen!

Misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar Polen heeft prachtige stranden. Waarom niet een weekje naar Gdansk met het gezin? In de Brezno regio kunt u naar het strand om even uit te waaien, of de stad invoor een dagje op ontdekking.

 • In de Oliwskie dierentuin kunt u meer dan 220 diersoorten bekijken. Maak een ritje in de trein en laat de kinderen pony rijden.
 • De gebouwen in het oude stadscentrum doen denken aan Amsterdam. Loop langs de sierlijke herenhuizen en bewonder de architectuur van de wijk Długi Targ met het Gouden Huis uit 1618.
 • In waterpark Sopot kunt u binnen en buiten zwemmen en heeft meer dan 70 waterattracties, zoals glijbanen, bubbelbaden en verschillende sauna's.

Denemarken wordt gezien als een van de meest kindvriendelijke landen ter wereld. Tijdens een vakantie in West-Jutland vermaken de kinderen zich zeker met de natuur, museums of LEGO. Het Waddenzee Nationaal Park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 • Het Wow Park is een speelterrein in het bos, waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Ga van boomtop naar boomtop in dit klimparadijs, deze zijn namelijk verbonden met veiligheidsnetten.
 • In Esbjerg vindt u het Maritiem Museum en visserij. Populair is het Robbarium, een zeehonden aquarium. Om elf uur en half die worden de zeehonden gevoerd!
 • Ooit al eens 65 miljoen legoblokjes willen zien? Dat kan bij Legoland in Billund, Dit park bestaat al sinds 1968.

Tirol is gezellig in de winter en een verademing in de zomer. Geniet van de groene weiden en verborgen meertjes of slalom door de witte sneeuw in de winter.

 • Wandel langs de 5 km lange Salvesen bergkloof. De kinderen leren op deze tocht iets over hoe de bergkloven zijn gevormd. Neem uw wandelschoenen mee!
 • Een ritje met een bobslee in de zomer kan ook, de slee is dan op rails geplaats zoals een achtbaan. De langste is de Apine Coaster in Imst, met 3,5 km gillen en lachen.
 • In de winter is het Hochfügen-Zillertal een populaire bestemming voor Nederlanders en Duitsers. Hier vindt u pistes voor elk niveau. Probeer van het ene dorp naar het andere te skieën.

In Grisons vindt u de ideale balans tussen ontspanning en avontuur! Jonge dromers en avonturiers kunnen zich uitleven tijdens een bobsleerit of het mountainbiken in dit familievriendelijke gebied.

 • Savognin Bivio Albula is een populaire vakantiebestemming in Zwitserland. Kies een van de vele excursies voor groot en klein. Bezoek een boerderij om paard te rijden of zoek de natuur op.
 • In Davos Klosters hoeven kleine en grote avonturiers onder ons zich geen zorgen te maken. Voor een middag adrenaline is fietspark Färich de beste optie, voor een rustige middag gaat u naar Madrisa Wonderland.
 • Een middagje eekhoorns aaien? In Arosa vind u het Squirrel Path waar jong en oud hun ogen uitkijken en tamme eekhoorns kunnen voeren.