Duikvakanties - HomeToGo base64Hash Duikvakanties - HomeToGo

Duikvakanties

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten

Populaire filters om de perfecte huurwoning te vinden in Nederland

2 volwassenen
1 slaapkamer
Huisdieren toegestaan
4 volwassenen
Zwembaden
Bubbelbaden

Duikvakanties: De beste bestemmingen

Geweldige bestemmingen voor leuke duikvakanties

Tijdens een duikvakantie ziet u de mooiste koraalriffen en het meest bijzondere onderwaterleven. Zowel in Europa als in andere werelddelen geniet van geweldige duikvakanties. Bovendien kunt u tijdens uw reis ook veel ontspannen op het strand of mooie bezienswaardigheden bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar het tropische eiland Bonaire of geniet van een vakantie in het prachtige Oman.
De beste bestemmingen voor duikvakanties

De beste bestemmingen voor duikvakanties

Er zijn veel bestemmingen voor een duikvakantie. Kies bijvoorbeeld voor een van deze fantastische locaties.

 • 1. Bonaire

  Dit Caribische eiland staat bekend om zijn prachtige onderwaterleven. De zee rondom het eiland is namelijk beschermd in het Bonaire National Marine Park, waardoor u hier fantastisch kunt duiken. Dit kan bij het eiland Klein Bonaire, dat voor de kust van het hoofdeiland ligt. Op Bonaire zijn verder veel duikscholen gevestigd, waardoor beginners hier ook een geweldige tijd beleven.

 • 2. Australië

  Eén van de mooiste duiklocaties ter wereld is het Groot Barrièrerif, dat in de Koraalzee ten noordoosten van Australië ligt. Vanuit steden zoals Cairns kunt u op duikexcursie in dit gebied, waar veel verschillende diersoorten leven. U kunt bijvoorbeeld een doejong, een zeeschildpad en verschillende zeeslangen spotten. Australië herbergt echter nog meer duiklocaties, zoals Rottnest Island in het westen van het land.

 • 3. Malta

  Ook in Europa ligt een aantal mooie duikbestemmingen. Ga naar Malta, dat in de Middellandse Zee ligt. Het water rondom Malta is helder en kalm, waardoor u hier goed kunt leren duiken. Maar ook gevorderden hebben een geweldige tijd op een van de duiklocaties, zoals bij het wrak van de MV Rozi en de Comino Caves.

De meest avontuurlijke bestemmingen om te duiken

De meest avontuurlijke bestemmingen om te duiken

Naast de meer bekende buikbestemmingen, kunt u ook kiezen voor een avontuurlijke vakantie op een van deze bijzondere bestemmingen.

 • 1. Borneo

  Het Aziatische eiland Borneo, dat onder meer bij Maleisië en Indonesië hoort, is een rijke duikbestemming. Er leven hier veel bijzondere dieren, zoals verschillende haaien, mantaroggen en veel kleurrijke vissen. Goede locaties om te duiken zijn bijvoorbeeld de eilanden Pulau Mataking, Pulau Sipadan en Sangalaki Island. Daarnaast kunt u op Borneo de jungle in gaan, zoals in Nationaal Park Gunung Mulu.

 • 2. Malawi

  Alhoewel dit Afrikaanse land niet aan zee ligt, kunt u hier toch goed duiken. In het enorme Malawimeer leven namelijk honderden soorten vissen, die u dankzij het heldere water goed ziet. Het meer staat onder meer bekend om de bijzondere cichliden, die in veel verschillende kleuren voorkomen. Een leuke duiklocatie aan het Malawimeer is Lake Malawi National Park.

 • 3. Oman

  Een andere bestemming voor een avontuurlijke duikvakantie is Oman. Het land ligt op het Arabisch schiereiland en bestaat uit uitgestrekte woestijnen, ruige bergen en een duizenden kilometers lange kustlijn. Ga naar de Daymaniyat-eilanden bij de hoofdstad Muscat, waar zeeschildpadden leven, of kies voor de stad Salalah als uitvalsbasis voor duikexcursies.

Duikvakanties: Ontdek meer topbestemmingen

Beste vakantie-ideeën

Meer info

Ontdek meer vakantie-ideeën

Meer info
image-tag