Alleen reizen - HomeToGo base64Hash Alleen reizen - HomeToGo

Alleen reizen

Nederland
Om het even wanneer
Gasten
Nederland
Om het even wanneer
Gasten

Populaire filters om de perfecte huurwoning te vinden in Nederland

2 volwassenen
1 slaapkamer
Huisdieren toegestaan
4 volwassenen
Zwembaden
Bubbelbaden

Alleen reizen: De beste bestemmingen

De leukste bestemmingen om alleen te reizen

Er zijn veel landen waar u een geweldige solo vakantie beleeft. Tijdens uw reis ontmoet u bovendien veel leuke mensen, wat zorgt voor een extra unieke tijd. Kies bijvoorbeeld voor een leuk Europees land, zoals Italië, maak een lange reis door de natuur en steden van Australië of geniet van een rondreis door een Aziatisch land.
De beste bestemmingen voor alleen reizen

De beste bestemmingen voor alleen reizen

Als u alleen wilt reizen, zijn er veel mogelijkheden voor een vakantie. U kunt zowel voor een korte vakantie in Europa kiezen als voor een langere reis in een ander werelddeel.

 • 1. Italië

  Dit Zuid-Europese land is ideaal voor een vakantie alleen. Dankzij de goede treinverbindingen ontdekt u eenvoudig diverse leuke steden. Reis bijvoorbeeld van Rome naar Venetië via Orvieto, Bologna en Padua of kies voor de statige Noord-Italiaanse steden Turijn en Milaan.

 • 2. Australië

  Ook in Australië vindt u goed openbaar vervoer en veel leuke hostels, waar u andere reizigers kunt ontmoeten. Reis naar de leuke stad Sydney, waar u Bondi Beach en Chinatown niet mag overslaan, of ga naar Perth in het westen. Mis daarnaast de prachtige natuurwonderen niet, zoals het Groot Barrièrerif en Fraser Island.

 • 3. Vietnam

  Gaat u liever naar Azië? Dan is Vietnam een goede keuze. Begin in de hoofdstad Hanoi en reis door naar de prachtige Ha Longbay. In het midden van Vietnam bezoekt u de historische havenplaats Hoi An, waar veel leuke restaurants en prachtige monumenten liggen. Hoogtepunten zijn de Japanese Covered Bridge en de kleurrijke Assembly Hall Of Fujian Chinese.

 • 4. Indonesië

  Daarnaast is Indonesië een leuke bestemming om alleen te verkennen. U kunt naar het weelderige eiland Bali reizen of voor een iets minder bekend eiland kiezen. Op Soembawa kunt u onder meer geweldig surfen, maar ook de imposante en 2850 meter hoge vulkaan Tambora beklimmen.

Handige tips voor solo reizen

Handige tips voor solo reizen

Er zijn veel handige tips, die u kunt gebruiken bij het alleen reizen. Hierdoor beleeft u een geweldige vakantie.

 • 1. Hostels

  Als u graag mensen ontmoet tijdens uw reis, kunt u het beste in hostels slapen. Vaak is er een gemeenschappelijke ruimte, waar u eenvoudig in contact komt met andere mensen. Vervolgens kunt u samen ergens wat gaan drinken, een dag samen op stap of uw reis met meerdere mensen vervolgen.

 • 2. Lokale tips

  Het is altijd handig om tips te vragen bij een lokale bewoner, zoals een medewerker van het hostel. Zij weten niet alleen te vertellen waar u het beste eet, maar kunnen ook informatie geven over veilige en mindere veilige wijken.

 • 3. Georganiseerde excursies

  Een andere manier om nieuwe mensen te leren kennen, is om mee te gaan met een excursie. Een bijkomend voordeel is dat u ook veel te weten komt over de bezienswaardigheid die u bezoekt.

Beste vakantie-ideeën

Meer info

Ontdek meer vakantie-ideeën

Meer info
image-tag