IJsland stedentrip

IJsland

Stedentrip op IJsland: de beste bestemmingen

  • Reykjavik
  • Höfn
  • Kópavogsbær
  • Stykkishólmur
  • Akureyri
  • Flúðir
IJsland stedentrip

IJsland is een eiland in het uiterste noorden van de Atlantische Oceaan. Het behoort tot het continent Europa. IJsland is een bergachtig eiland en staat vooral bekend om de bijzondere natuur die er te vinden is. Als u voor een stedentrip op IJsland kiest, heeft u de kans om cultuur en natuur met elkaar te combineren. In de steden is namelijk op cultureel gebied ook meer dan genoeg te beleven. Een stedentrip op IJsland is een echte aanrader.

Ontdek het bijzondere IJsland

Een bruisende sfeer en enkele van de meest bijzondere natuurwonderen die er bestaan: dat treft u aan in de IJslandse hoofdstad Reykjavik. De meest noordelijke gelegen hoofdstad ter wereld kan natuurlijk niet ontbreken op uw weekendje weg naar IJsland. Het is erg aantrekkelijk om te relaxen in een van de verschillende fraaie stadsparken in het centrum. In IJsland valt er bovendien enorm veel te ontdekken op cultureel gebied en de fraaie stad Reykjavik is hier een goed voorbeeld van.

Wanneer u tussen oktober en maart op stedentrip naar IJsland gaat, heeft u de kans het Noorderlicht te aanschouwen. Op een donkere, heldere nacht is dit natuurwonder vanaf bepaalde uitkijkpunten te zien. Het zien van deze unieke lichtshow is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Een goede uitvalsbasis om het noorderlicht te zien is Kópavogur. Ook cultuurliefhebbers komen tijdens hun weekendje weg in IJsland in deze stad volop aan hun trekken.

De steden in IJsland beschikken meestal over een mooie haven. Op IJsland is de visserij namelijk de belangrijkste vorm van inkomsten. U heeft vaak de mogelijkheid om een rondleiding in de haven te nemen. Dit is zeker een aanrader, ook omdat het regelmatig mogelijk is om walvissen te spotten. Een van de belangrijke vissersplaatsen is Stykkishólmur. Sla dit mooie stadje dan ook beslist niet over tijdens uw stedentrip op IJsland.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen op IJsland Wimdu Vakantiehuizen op IJsland Novasol Vakantiehuizen op IJsland TripAdvisor Vakantiehuizen op IJsland Casamundo Vakantiehuizen op IJsland DanCenter Vakantiehuizen op IJsland Inter Chalet Vakantiehuizen op IJsland dansommer Vakantiehuizen op IJsland HomeAway Vakantiehuizen op IJsland Interhome Vakantiehuizen op IJsland 9flats.com Vakantiehuizen op IJsland HouseTrip Vakantiehuizen op IJsland Belvilla Vakantiehuizen op IJsland Montagne Vacances Vakantiehuizen op IJsland Only-apartments Vakantiehuizen op IJsland Migoa Vakantiehuizen op IJsland

Ontdek andere interessante bestemmingen