Hostel in Reykjavik - HomeToGo base64Hash Hostel in Reykjavik - HomeToGo

Hostel in Reykjavik

Reykjavik
Om het even wanneer
Gasten
Reykjavik
Om het even wanneer
Gasten

Populaire filters om de perfecte huurwoning te vinden in Reykjavik

2 volwassenen
1 slaapkamer
4 volwassenen
Zwembaden
Huisdieren toegestaan
Huis
2 slaapkamers

Kleine stad met veel vermaak

Reykjavik is een van Europa's kleinste hoofdsteden, maar heeft desondanks een groot aanbod aan activiteiten, bezienswaardigheden en eetgelegenheden. Tegelijkertijd is de stad een goede basis voor het verder ontdekken van het schiereiland waarop de hoofdstad staat. In de zomermaanden is de stad het aangenaamst, met lange avonden, diverse culturele activiteiten en gezellige terrasjes.
Ontdek Reykjavik vanuit een hostel

Ontdek Reykjavik vanuit een hostel

Vanwege de grootte van de stad ligt eigenlijk alles doorgaans op loopafstand van uw hostel. Geniet van zomeravonden in de haven, wandel langs de typische houten huisjes of koop IJslandse vintage- en merkkleding.

 • 1. Blue Lagoon

  Wat IJsland zo bijzonder maakt, zijn de zogenaamde 'hot pots': rivieren die door onderaandse magmastromen opgewarmd worden. Blue Lagoon, op nog geen 50 km afstand van Reykjavik, is oorspronkelijk een 'hot pot', maar is inmiddels uitgegroeid tot een bekend sparesort.

 • 2. Árbær Openluchtmuseum

  Dit openluchtmuseum bestaat uit woningen uit de Vikingperiode rondom een oude boerderij, de Árbær. Als u niet de mogelijkheid heeft om verder het land in te trekken, kunt u hier meer leren over de traditionele cultuur van IJsland. Het bevindt zich net buiten Reykjavik.

 • 3. Hallgrímskirkja

  Waar u ook in Reykjavik bent, deze opvallende kerk zal boven de laagbouw uittorenen. De Hallgrímskirkja is in de jaren 30 ontworpen, maar pas 50 jaar later voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op het landschap van IJsland, getypeerd door steenformaties van gestold magma.

 • 4. Nachtleven en festivals

  De zomer van IJsland wordt gekenmerkt door meerdere muziek- en cultuurfestivals, zoals Secret Solstice en het Fringe Festival. Wellicht vanwege de donkere winters wordt de zomerperiode extra groots gevierd.

Centrale en voordelige hostels in Reykjavik

Centrale en voordelige hostels in Reykjavik

Er is een scala aan goedkope, maar centraal gelegen hostels in Reykjavik. Sommige hostels bieden ook binnen hun deuren vermaak aan, zoals een televisie met een spelcomputer, wat in het koude winterseizoen natuurlijk erg handig kan zijn.

 • 1. Oude Havengebied

  Het havengebied biedt diverse eetgelegenheden waar u van de IJslandse keuken kunt genieten. Kaffivagninn, het oudste restaurant van het eiland, is de plek voor een romantisch diner. 's Weekends vindt er in de haven een markt plaats, de Kolaportid-markt. Hier kunt u bijzondere souvenirs vinden of delicatessen zoals hákarl uitproberen. Vanuit dezelfde haven vertrekken ook een tours om walvissen te spotten voor de kust van het eiland.

 • 2. Laugavegur

  De hoofdstad heeft eigenlijk maar één echte winkelstraat: de Laugavegur. Hier vindt u naast gezellige koffieplekken en eetcafés, diverse grote merkwinkels. Dezelfde straat heeft ook een aantal goede winkels voor vintagekleding.

 • 3. Hlemmur

  Hlemmur is de naam van een groot plein net buiten de grote winkelstraat van Reykjavik. Dit stuk is een goede uitvalsbasis voor buslijnen naar de rest van het schiereiland, nabijgelegen steden zoals Selfoss, of natuurparken.

Het weer in Reykjavik

max.
Min.

-4°
20 dagen 20
max.
Min.

-4°
19 dagen 19
max.
Min.

-3°
20 dagen 20
max.
Min.

18 dagen 18
max.
Min.

18 dagen 18
max.
Min.
12°
17 dagen 17
max.
Min.
14°
17 dagen 17
max.
Min.
13°
15 dagen 15
max.
Min.
10°
20 dagen 20
max.
Min.

21 dagen 21
max.
Min.

-1°
17 dagen 17
max.
Min.

-3°
20 dagen 20
Jan
Febr
Mrt
Apr
Mei
Juni
Juli
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
- Regendagen

Beste vakantie-ideeën in Reykjavik

Ontdek meer vakantie-ideeën

Meer info
image-tag