Wandelvakantie Ierland

Ierland

Wandelvakantie in Ierland: de beste bestemmingen

  • Dingle
  • Beara Peninsula
  • Connemara
  • County Kerry
  • Galway
  • Killarney
Wandelvakantie Ierland

Voor wie op zoek is naar een actieve vakantie, is een wandelvakantie een perfecte oplossing. Ierland biedt een prachtige, wilde natuur. Het is dan ook niet voor niets dat de nationale kleur van Ierland groen is. De vele mysterieuze legendes en mythes die dit land kent zijn mede gevormd door het woeste landschap van Ierland. Een wandeling door dit landschap zal u de prachtige Ierse cultuur laten beleven.

De verschillende gezichten van het Ierse landschap

Tijdens een wandelvakantie in Ierland zult u een grote variatie aan natuurgebieden ontdekken, van ruige kustgebieden tot prachtig uitgestrekte velden. Voor een prachtig uitzicht op de zee, kunt een tocht maken door de Ring of Kerry, een prachtig gebied aan zee in de County Kerry. Hier kunt u bijvoorbeeld lekker uitwaaien tijdens een wandeling over het strand van het kleine plaatsje Waterville. Na een lange tocht kunt u vervolgens lekker een Ierse pub in duiken voor een drankje.

Een mooi gebied met veel bergen waar u goed kunt wandelen is County Galway. Het bekendste natuurgebied van deze county is Connemara, waar u een wandeling kunt maken rondom de mooie meren. Tijdens uw wandeling door de heuvels heeft u een prachtig uitzicht over de groene vallei. In het weidse landschap zijn de Twelve Bens, een groep van twaalf bergen, bijna overal in het natuurpark zichtbaar.

Tijdens een wandelvakantie in Ierland kunt u bijvoorbeeld de Dingle Way lopen. Deze tocht brengt u over het schiereiland Dingle, een gebied dat veel mythes kent. Tijdens uw wandelingen heeft u een prachtig uitzicht op de woeste zee. Past u tijdens uw tocht wel op dat u de 'slapende reus' van de Blasket Islands niet wakker maakt uit zijn eeuwige slaap. Dit is uiteraard geen echte reus, maar een eiland in de vorm van een gigantische persoon die lijkt te slapen.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Ierland Novasol Vakantiehuizen in Ierland TripAdvisor Vakantiehuizen in Ierland Casamundo Vakantiehuizen in Ierland DanCenter Vakantiehuizen in Ierland Inter Chalet Vakantiehuizen in Ierland dansommer Vakantiehuizen in Ierland HomeAway Vakantiehuizen in Ierland Interhome Vakantiehuizen in Ierland 9flats.com Vakantiehuizen in Ierland HouseTrip Vakantiehuizen in Ierland Belvilla Vakantiehuizen in Ierland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Ierland Only-apartments Vakantiehuizen in Ierland Migoa Vakantiehuizen in Ierland

Ontdek andere interessante bestemmingen