Zeilvakantie Griekenland

Griekenland

Zeilvakantie in Griekenland: de beste bestemmingen

Zeilvakantie Griekenland

Bent u een zeilliefhebber? Dan is een zeilvakantie in Griekenland echt iets voor u. De duizenden eilanden geven u meer dan genoeg keuzemogelijkheden. Dankzij het mediterrane klimaat dat in Griekenland heerst, begint het zeilseizoen al in maart en duurt het tot medio oktober. Deze gunstige weersomstandigheden zijn, in combinatie met het schilderachtige uiterlijk van de prachtige Griekse baaitjes, ingrediënten voor een perfecte vakantie. In gedachten ziet u zichzelf ongetwijfeld na een lange zeildag al nagenieten met een lekker glaasje ouzo.

Griekenland: de ultieme zeillocaties

Helderblauwe wateren en pittoreske haventjes: het lijkt wel alsof Griekenland gemaakt is voor een zeilvakantie. De omstandigheden op de Ionische Zee zijn meestal uitstekend om te zeilen. Er staat vaak een gematigd windje en het zicht is goed. Een heerlijk zonnetje maakt het plaatje natuurlijk compleet. Vaar een leuke, gevarieerde route vanaf de haven van Corfu. Na afloop, wanneer u honger heeft gekregen, bestelt u een smakelijke vismaaltijd in een Griekse taverna. Uiteraard wordt de vis vers geserveerd.

U kunt uw sportieve activiteiten natuurlijk afwisselen met uitstapjes naar culturele bezienswaardigheden of gezellige steden. Kies bijvoorbeeld voor een leuk vakantiehuisje in Athene. De Saronische Golf is een prachtige uitvalsbasis voor uw zeilvakantie in Griekenland. Op rustdagen heeft u de mogelijkheid om de verschillende archeologische plekken te verkennen. Athene kent dankzij haar rijke geschiedenis volop boeiende bezienswaardigheden uit de oudheid.

Een zeilvakantie is een hele leuke belevenis met een groep vrienden. Maar ook alleen of met uw partner zult u zich goed vermaken. Bovendien voor gezinnen met kinderen is een zeilvakantie in Griekenland een hartstikke leuk idee. Kies dan voor een familievriendelijke locatie als Lefkas. Hier zijn de afstanden tussen de haventjes niet zo groot, waardoor het gemakkelijker is voor de kinderen. De sfeer is hier gemoedelijk en de mensen zijn zeer vriendelijk.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Griekenland Novasol Vakantiehuizen in Griekenland TripAdvisor Vakantiehuizen in Griekenland Casamundo Vakantiehuizen in Griekenland DanCenter Vakantiehuizen in Griekenland Inter Chalet Vakantiehuizen in Griekenland dansommer Vakantiehuizen in Griekenland HomeAway Vakantiehuizen in Griekenland Interhome Vakantiehuizen in Griekenland 9flats.com Vakantiehuizen in Griekenland HouseTrip Vakantiehuizen in Griekenland Belvilla Vakantiehuizen in Griekenland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Griekenland Only-apartments Vakantiehuizen in Griekenland Migoa Vakantiehuizen in Griekenland

Ontdek andere interessante bestemmingen