Visvakantie Friesland

Friesland

Visvakantie in Friesland: de beste bestemmingen

Visvakantie Friesland

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de groene en waterrijke provincie Friesland. Door de aanwezigheid van vele meren en kanalen en een kustlijn is zowel zoet- als zoutwatervissen goed mogelijk. Een visvakantie in Friesland stelt u in staat de mooiste visstekken in het gebied te ontdekken en te genieten van de natuur. Friesland kent 16.000 hectare aan viswater en is hiermee een walhalla voor de visser. Vanuit een aangenaam vakantiehuis kunt u de omgeving op uw gemak verkennen.

Op visvakantie naar het prachtige Friesland

Vissen in Friesland is alleen toegestaan in de vrij bevaarbare wateren. Hierbij is het verplicht in het bezit te zijn van een geldige visvergunning. Hoewel het op de Friese meren druk kan zijn, zijn er voornamelijk in de ochtend- en avonduren voldoende rustige visstekken te vinden. Welke methode van vissen u ook wilt beoefenen, in Friesland vindt u altijd genoeg mogelijkheden.

Door de goede visstanden van onder meer de zeelt, (ruis)voorn, brasem en kolblei heeft u volop actie tijdens een visvakantie in Friesland. Ook voor roofvis kunt u in Friesland uitstekend terecht. Er zijn voldoende mogelijkheden om vanaf de kant of in een bootje knappe snoeken en snoekbaarzen te vangen. Het is daarom niet verwonderlijk dat Friesland ieder jaar door ongeveer 100.000 sportvissers uit binnen- en buitenland wordt bezocht.

Als u van vissen op witvis houdt dan kunt u een hengel uitwerpen in de Opsterlandse Compagnonsvaart die door het dorp Appelscha loopt. Ook voor natuurliefhebbers biedt dit gebied vele mogelijkheden tot wandelen, fietsen en mountainbiken. De stad Dokkum is ook zeer geschikt voor het vissen op witvis, zoals brasem en kolblei. Werp in de gemoedelijke binnenstad uw hengel uit in de stadsgracht en u zult een aangename tijd beleven. Snoekvissers kunnen goed terecht in de Bolswardertrekvaart in Bolsward. Dit kan het best in juni en juli door middel van het slepen van kunstaas vanuit een boot.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Friesland Wimdu Vakantiehuizen in Friesland Novasol Vakantiehuizen in Friesland TripAdvisor Vakantiehuizen in Friesland Casamundo Vakantiehuizen in Friesland DanCenter Vakantiehuizen in Friesland Inter Chalet Vakantiehuizen in Friesland dansommer Vakantiehuizen in Friesland HomeAway Vakantiehuizen in Friesland Interhome Vakantiehuizen in Friesland 9flats.com Vakantiehuizen in Friesland HouseTrip Vakantiehuizen in Friesland Belvilla Vakantiehuizen in Friesland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Friesland Only-apartments Vakantiehuizen in Friesland Migoa Vakantiehuizen in Friesland

Ontdek andere interessante bestemmingen