Friesland stedentrip

Friesland

Stedentrip in Friesland: de beste bestemmingen

Friesland stedentrip

Voor een weekendje weg in Friesland is een stedentrip een absolute aanrader. De provincie kent namelijk veel lieflijke stadjes, vaak bekend door de Elfstedentocht. Laat u verrassen door de schoonheid van de monumentale panden en winkel naar hartenlust. Of u nu met uw partner, vrienden of familie op reis gaat, het gevarieerde activiteitenaanbod maakt een stedentrip in Friesland tot een plezierige vakantie. Een vakantiewoning in een Friese stad biedt u een comfortabel verblijf, zodat u ontspannen de omgeving verkent.

Ontdek de mooiste plekken tijdens een stedentrip in Friesland

Een goed startpunt voor een stedentrip in Friesland, is de Friese hoofdstad Leeuwarden. De historische binnenstad wordt gekenmerkt door de oude stadsgrachten. Bezichtig de Oldehove, de scheve, onafgemaakte kerktoren en trots van de Leeuwarders. Bezoek ook het Fries Museum aan het Wilhelminaplein om u te verdiepen in de Friese geschiedenis. 's Avonds heeft u de gelegenheid om de stadsschouwburg De Harmonie te bezoeken voor een concert of voorstelling. Vanuit Leeuwarden zijn steden zoals Drachten en Heerenveen goed bereikbaar per auto of openbaar vervoer.

Elders in de provincie bevinden zich meer schitterende plaatsen. Zo is Sneek befaamd vanwege de Sneeker Waterpoort en het Stadhuis van Sneek op de Markstraat. In de zomer vindt hier de Sneekweek plaats, waarbij het traditionele 'skûtsjesilen' centraal staat. Dit is een zeilwedstrijd tussen fraaie Friese zeilschepen. Wilt u een ontspannen dag naar het strand, dan is Makkum bij uitstek geschikt. Het aangename zandstrand bezorgt u een prettige middag aan het IJsselmeer.

Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers doen er goed aan het dorp Appelscha of de Workum te bezoeken. Een uitstapje naar een van deze locaties geeft een prettige afwisseling aan uw stedentrip in Friesland. De natuurgebieden rondom Appelscha zijn uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten. Maar ook de kinderen kunnen zich hier vermaken in Attractiepark Duinen Zathe. De stranden en duinen op de Waddeneilanden zorgen ervoor dat u heerlijk uitwaait en ontspant.

Wij vergelijken voor u onder andere

Booking.com Vakantiehuizen in Friesland Novasol Vakantiehuizen in Friesland TripAdvisor Vakantiehuizen in Friesland Casamundo Vakantiehuizen in Friesland DanCenter Vakantiehuizen in Friesland Inter Chalet Vakantiehuizen in Friesland dansommer Vakantiehuizen in Friesland HomeAway Vakantiehuizen in Friesland Interhome Vakantiehuizen in Friesland 9flats.com Vakantiehuizen in Friesland HouseTrip Vakantiehuizen in Friesland Belvilla Vakantiehuizen in Friesland Montagne Vacances Vakantiehuizen in Friesland Only-apartments Vakantiehuizen in Friesland Migoa Vakantiehuizen in Friesland

Ontdek andere interessante bestemmingen